Connect with us

EVENIMENT

Compania Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a raportat pierderi în creştere la 15,25 milioane de lei, în primul semestru

Publicat

litoral marea neagra mare vacanta mare buna
fotografie cu caracter ilustrativ

Compania Turism, Hoteluri, Restaurante (THR) Marea Neagră a consemnat pierderi în creştere la 15,25 milioane de lei după primul semestru din acest an, pe fondul reducerii cu peste 50% a veniturilor, reiese din rezultatele publicate, miercuri, de companie pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Anul trecut în aceeaşi perioadă, compania raporta pierderi de 10,99 milioane de lei.

Veniturile totale înregistrate de THR Marea Neagră în primul semestru din acest an au fost de 3,23 milioane de lei, în scădere cu aproape 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Veniturile totale, înregistrate de societate în semestrul 1 2022, sunt în valoare de 3.230.829 lei, cunoscând o realizare de 50,25% faţă de veniturile totale ale semestrului 1 2021 (6.429.075 lei) şi o realizare de 44,95% faţă de bugetul semestrului 1 2022.

Acest lucru a fost cauzat de următoarele: deschiderii majorităţii unităţilor de cazare şi alimentaţie publică abia în 12.06.2022; renunţarea la contractul cu Casa Naţională de Pensii Publice care asigură turiştii în perioadele de extrasezon; numărul de turişti diminuat cu 20% în raport cu anul anterior pe fondul condiţiilor geopolitice (război Ucraina)”, se arată în raport.

Potrivit sursei citate, la 30 iunie 2022, o pondere importantă în total venituri, de 51,56%, o reprezintă veniturile din chirii (1.665.840 lei, în scădere faţă de 1,781 milioane lei, anul trecut).

Compania Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a raportat pierderi în creştere: Totodată, veniturile din cazare au scăzut

Totodată, veniturile din cazare, în cuantum de 798.348 lei (24,71% din total venituri), au scăzut cu 62,37% comparativ cu intervalul similar din anul precedent. Veniturile din alimentaţie publică au fost de 534.458 lei (16,54% din total), faţă de 1,326 milioane de lei, în prima jumătate din 2021.

Cifra de afaceri a fost de 3,16 milioane de lei în prima jumătate a anului, ceea ce reprezintă o realizare de 54,84% faţă de afacerile din aceeaşi perioadă din 2021.

În plus, de la an la an, se constată scăderea numărului mediu de personal sezonier cu 51,26% pe fondul diminuării numărului de angajări. În ceea ce priveşte personalul permanent, la finele lunii iunie 2022, acesta s-a diminuat cu 58,06%, ca urmare a concedierilor individuale masive din trimestrul IV din anul anterior.

Capitalurile proprii ale THR Marea Neagră au scăzut 4,28% faţă de cele raportate la 31 decembrie 2021, din cauza creşterilor/reducerilor pe fiecare element de pasiv.

Compania Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a raportat pierderi în creştere: Capitalul social subscris şi vărsat s-a situat la 57,60 milioane de lei

Astfel, capitalul social subscris şi vărsat s-a situat la 57,60 milioane de lei, nemodificat în comparaţie cu sfârşitul anului 2021, iar rezervele legale şi alte rezerve, la 72,27 milioane de lei (+198,5% faţă de 2021).

THR Marea Neagră s-a înfiinţat la data de 5 martie 1991, sub titulatura de S.C. Eforie S.A. Principalele produse proprii ale companiei sunt pachetele de servicii de cazare, alimentaţie publică, agrement (spa, piscine, băi reci cu nămol).

Un canal important de distribuţie îl reprezintă vânzarea online prin intermediul site-urilor specializate, doar o mică parte este reprezentată de vânzările pe cont propriu (13,45%), serviciile de cazare fiind valorificate în cea mai mare proporţie de către tur-operatori.

Societatea are în administrare directă un număr de 4.504 locuri de cazare şi 3.900 locuri de alimentaţie publică, localizate în staţiunile turistice de pe litoralul românesc al Mării Negre în unităţi clasificate la categoria 4, 3 şi 2 stele, conform certificatelor de clasificare în vigoare la data prezentului contract. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

În căutarea fraților Șușman, ultimii partizani din Apuseni, pe dealurile din Tranișu. Arheologii sapă după osemintele lor

Publicat

whatsapp image 2025 05 21 at 12.27.50 scaled.jpeg

O echipă de arheologi începe, sâmbătă, o acțiune de căutare a osemintelor fraților Toader și Avisalon Șușman, ultimii partizani anti-comuniști, vânați de Securitate și descoperiți morți în 1958 în satul clujean Tranișu, comuna Poieni. 

Istoricul Cornel Jurju a spus, miercuri, că Toader (35 de ani) și Avisalon (29 de ani) Șușman au fost cei din urmă supraviețuitori ai rezistenței anticomuniste din Apuseni, cei doi fiind descoperiți pe 2 februarie 1958 în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Carbon OFF. Future ON – Cluj-Napoca, capitala NEUTRALITĂȚII climatice pentru 3 zile

Publicat

cluj napoca.jpg

Cluj-Napoca devine capitala neutralității climatice pentru 3 zile. În perioada 21-23 mai Primăria municipiului organizează, sub sloganul Carbon OFF. Future ON, evenimentul care reunește reprezentanți ai administrațiilor locale din întreaga țară, parteneri din ecosistem, experți, lideri din industrie, reprezentanți ai mediului academic, precum și cetățeni activi și tineri implicați în comunitate și în găsirea de soluții pentru provocările actuale.

„Summitul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Studenții propun soluții reale pentru un Cluj mai inteligent. 15 echipe, în finala BitStone AI Contest 2025

Publicat

picture5.jpg

BitStone a încheiat cu succes prima ediție a BitStone AI Contest, o competiție de inteligență artificială desfășurată în perioada aprilie-mai 2025, dedicată studenților pasionați de tehnologie și implicare civică. Scopul competiției a fost acela de a genera soluții concrete pentru problemele urbane, folosind algoritmi de inteligență artificială.

Finala a avut loc duminică, 18 mai, la sediul BitStone din Cluj-Napoca, unde cele mai bune 15 echipe, selectate din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

De ce nu e bine să dăm lapte la pisică, chiar dacă îi place mult. Ce spun studiile

Publicat

15 mai: ziua medicului veterinar. cât de importantă este această

De ce nu e bine să dăm lapte la pisică, chiar dacă îi place mult: Studiile recente demonstrează că majoritatea pisicilor sunt intolerante la lactoză, devenind incapabile să digere acest zahăr după vârsta de 6-12 săptămâni.

Laptele de vacă, plin de lactoză, provoacă la pisici simptome precum diaree, balonare şi dureri abdominale, avertizează specialiştii.

„Diareea cronică poate duce la deshidratare severă şi chiar la deces în cazurile grave”, explică…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe