Connect with us

ACTUALITATE

Companiile aeriene ar putea renunţa la clasa business pentru mai multe locuri în zona ”premium economy”

Publicat

Din ce în ce mai multe companii aeriene se gândesc să înlocuiască, cel puţin o parte, din locurile de la clasa business pentru a avea mai multe locuri în zona ”premium economy” şi a genera astfel venituri mai mari, informează Bloomberg.

O divizie a grupului german Lufthansa a dezvăluit că a primit întrebări de la alte companii care ar fi interesate să renunţe complet la clasa business.

Secţiunea ‘premium economy’ este cu o treaptă sub clasa business dar un progres faţă de clasa economy obişnuită, cu scaune mai largi şi mai mult spaţiu pentru picioare.

Scaunele din zona ‘premium economy’ ocupă un spaţiu cu doar 10% mai mare decât cele de la clasa economy în timp ce o cuşetă de la clasa business ocupă de trei ori mai mult spaţiu.

Pe de altă parte, potrivit Deutsche Lufthansa AG secţiunea ‘premium economy’ generează venituri pe metrul pătrat cu 33% mai mari decât clasa economy obişnuită şi cu 6% mai mari decât clasa business şi în plus este cu 40% mai profitabilă decât aceasta din urmă pentru că locurile sunt mai uşor de instalat.

Premium economy este cea mai profitabilă zonă dintr-un avion

Compania Finnair Oyj, specializată în zboruri care leagă Europa de Estul Asiei via hub-ul său din Helsinki, va începe anul viitor să introducă serviciul ‘premium economy’ pentru toate cele 27 de avioane de mari dimensiuni din flota sa. „Pentru noi această investiţie a fost o decizie care a fost uşor de luat. Premium economy este cea mai profitabilă zonă dintr-un avion iar pandemia a întărit şi mai mult acest lucru”, spune directorul general de la Finnair, Topi Manner.

La rândul său, grupul german Deutsche Lufthansa AG are secţiuni de tip ‘premium economy’ în toate cele 102 de avioane de mari dimensiuni din flota sa şi în prezent se gândeşte să scoată şi mai multe locuri de la clasa business pentru a extinde zona ‘premium economy’.

Iniţial managerii de la Lufthansa erau îngrijoraţi că serviciul ‘premium economy’ va canibaliza rezervările la clasa business însă majoritatea pasagerilor care au făcut trecerea la noua secţiune au venit din zona economy obişnuită. „Premium economy este zona pe care ne concentrăm cel mai mult” spune Heike Birlenbach, responsabil pentru experienţa clienţilor la Lufthansa.

Din punct de vedere tehnic, este o operaţiune simplă

În acest context, Lufthansa Technik, o divizie a companiei aeriene germane specializată în tranformarea cabinelor avioanelor, susţine că a primit întrebări de la alte companii aeriene cu privire la adăugarea de locuri în zona ‘premium economy’ şi reducerea spaţiului alocat clasei business iar unii transportatori asiatici se gândesc chiar la o eliminare completă a clasei business.

În plus, instalarea scaunelor şi modificarea cabinelor durează aproximativ cinci zile, spune Niels Dose, director de vânzări la Lufthansa Technik.

Sondajele arată că cea mai atractivă calitate a locurilor de la clasa business este posibilitatea unui somn plăcut pe zborurile de noapte, ceea ce înseamnă că în viitorul apropiat, pe lângă cei câţiva centimetri de spaţiu în plus, principala atractivitate a zonei ‘premium economy’ este acel sentiment plăcut că nu ai cel mai incomod scaun din avion.

„Premium economy oferă o evadare accesibilă din zona economy şi poate şi mai important o oportunitate pentru pasagerii de la clasa economy să îşi îmbunătăţească statutul” crede Ben Bettell, consultant la firma Counterpoint. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

FOTO: Situație tragică în Arad. Zeci de bolnavi așteaptă paturi libere. Alții merg pe targă la analize

Publicat

arad spital1

În fiecare zi, 40-50 de pacienți cu forme grave de Covid așteaptă, unii chiar și câteva zile, eliberarea paturilor în secții, ocupate cu alți bolnavi care luptă pentru viață, atrag atenția medicii Spitalului Clinic Județean de Urgență din Arad.

Cei mai mulți din noii pacienți sunt cu forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare și necesită suport de oxigen.

Medicii, asistenții medicali, infirmierele, brancardierii lucrează la foc continuu pentru a asigura investigațiile, tratamentul și îngrijirile medicale necesare fiecărui pacient în parte.

„Pe masa din triaj sunt zeci de fișe medicale ale pacienților care așteaptă un loc – se ține în permanență legătura cu secțiile pentru a afla cât mai repede câți pacienți externează. Este greu de imaginat ce se întâmplă în Unitatea Primire Urgențe sau pe secțiile COVID-19 unde aproape fiecare pacient este dependent de masca de oxigen. Fiecare luptă pentru viață și speră să ajungă cu bine la familie”, au transmis reprezentanții spitalului.

arad spital

Conform acestora, pentru investigațiile radiologice pacienții sunt transportați într-un scaun rulant sau pe targă, cu butelia de oxigen lângă ei. Aceștia sunt evaluați și de către infecționiști, pneumologi și în funcție de gravitate de medici de anestezie și terapie intensivă, iar apoi așteaptă eliberarea unui loc în secții.

Așteptarea se întinde pe câteva ore pentru pacienții care necesită internare în secție COVID-19

„Așteptarea se întinde pe câteva ore pentru pacienții care necesită internare în secție COVID-19 și pe câteva zile pentru pacienții care au nevoie de terapie intensivă. Până la eliberarea unui loc, personalul medical din urgențe îngrijește, rând pe rând, atât pacienții aflați deja sub tratament cât și pe cei tocmai sosiți în urgențe”, mai arată reprezentanții spitalului din Arad, care au postat pe Facebook imagini cu ambulanțe ce așteaptă în curtea spitalului.

arad spital2

În sprijinul medicilor și asistenților au venit studenți de la medicină, iar, de câteva zile, după-amiaza vine și câte un medic de familie, după programul din cabinet.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook /  Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

Citește mai departe

ACTUALITATE

Localitatea din țară unde incidența Covid a depășit 40 la mie

Publicat

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a anunțat că de luni este impusă carantina zonală în localitatea Brănișca, unde incidența cazurilor de Covid a depășit 40 la mie.

Potrivit DSP Hunedoara, carantina va impusă pentru o perioadă de 14 zile.

„Având în vedere numărul crescut de cazuri la nivelul localității Brănișca, începând cu data de 25.10.2021, ora 08.00 va fi instituită carantina zonală pentru o perioadă de 14 zile”, a anunțat luni, pe Facebook, DSP Hunedoara.

Potrivit datelor transmise luni de Grupul de Comunicare Strategică, în localitatea Brănișca din județul Hunedoara incidența cazurilor de Covid a ajuns la 40,08 la mie, fiind cea mai mae din țară.

Următoarele două locuri sunt ocupate de Ciulnița, județul Ialomița, cu 26,83, și Tunari, județul Ilfov, cu 25,43 la mie. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Moderna anunţă că vaccinul său anti-COVID-19 este eficient şi sigur la copiii cu vârste între 6 şi 11 ani

Publicat

Moderna Inc a anunţat luni că vaccinul său anti-COVID-19 a generat un răspuns imunitar puternic şi că a fost în general bine tolerat la copiii cu vârste cuprinse între şase şi 11 ani, compania farmaceutică americană intenţionând să trimită în curând datele autorităţilor de reglementare, informează Reuters.

Moderna a precizat că vaccinul său anti-COVID-19 în două doze a generat anticorpi neutralizanţi la copii, iar siguranţa serului este comparabilă cu cea constatată anterior în cazul studiilor clinice la adolescenţi şi adulţi.

Un comitet de specialişti din cadrul Agenţiei pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) va lua marţi o decizie în ceea ce priveşte autorizarea serului produs de companiile concurente Pfizer şi BioNTech pentru utilizarea la copii cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna este autorizat pentru utilizare in regim de urgenţă în cazul adulţilor, iar recent a primit undă verde pentru administrarea unei a treia doze la anumite categorii de americani.

FDA nu a autorizat încă vaccinul pentru a fi utilizat la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani

Cu toate acestea, FDA nu a autorizat încă vaccinul pentru a fi utilizat la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Suedia a sistat utilizarea vaccinului Moderna pentru copiii din grupe mai mici de vârstă după ce au fost raportate cazuri de inflamaţie cardiacă la adulţi tineri.

Potrivit Moderna, cea mai mare parte a efectelor secundare din cadrul studiului clinic, care a inclus 4.753 de participanţi, au fost minore sau moderate din punctul de vedere al severităţii, a precizat compania. Cele mai frecvente efecte adverse raportate au fost oboseală, dureri de cap, febră şi durere la locul injectării.

Vaccinurile folosite în cadrul studiului au fost doze de 50 de micrograme, jumătate din concentraţia utilizată în vaccinurile administrate adulţilor. Doza de 50 de micrograme este de asemenea autorizată în cazul suprarapelului. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Joc online gratuit inspirat de istoria şi patrimoniul Capitalei

Publicat

joc online
sursa foto: Facebook / Asociaţia Da'DeCe

Asociaţia Da’DeCe şi Muzeul Municipiului Bucureşti au lansat un joc online gratuit, conceput în special pentru copiii de peste 8 ani, inspirat de istoria şi patrimoniul Capitalei.

Potrivit unui comunicat al asociaţiei transmis, luni, AGERPRES, „Timpureşti. Călător prin Bucureşti” poate fi jucat la https://timpuresti.asociatiadadece.ro/ de pe orice suport digital: telefon, tabletă, computer. Jocul poate fi accesat de publicul larg, folosit în contexte educative (şcoală, ateliere, etc.) sau de petrecerea timpului liber, dar poate fi şi un reper care să-i inspire pe copii sau alte echipe să creeze jocuri similare.

Cu o interfaţă grafică bazată pe ilustraţii inspirate pe documente şi imagini de arhivă, Timpureşti reprezintă o călătorie în timp, prin patru epoci istorice, o întâlnire cu personaje şi locuri emblematice ale oraşului, dar şi cu multe răsturnări de situaţie, precizează sursa citată.

Prin elemente artistice şi digitale, jocul îşi propune să valorifice elemente de patrimoniu semnificative pentru istoria oraşului, precum obiecte din colecţiile Muzeului Municipiului Bucureşti, clădiri aflate în centrul oraşului, nume de străzi sau de personalităţi, legende urbane, se mai arată în comunicat. Agerpres

Citește mai departe