Connect with us

ACTUALITATE

Companiile din IT, îndemnate să doneze computerele uzate către şcoli, în campania ”Intră în cercul solidarITăţii!”

Publicat

calculator

Companiile din domeniul IT care casează calculatoarele uzate, dar şi alte echipamente specifice, sunt invitate să le predea Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere (AFF), care intenţionează să le recondiţioneze şi să le doneze mai departe şcolilor, în campania naţională „Intră în cercul solidarITăţii!”, derulată de AFF împreună cu Ecotic.

Campania se adresează în principal companiilor care generează anual un număr relevant de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), respectiv computere care sunt casate, în contextul în care nevoia de echipamente IT pentru şcolile din România continuă şi în anul 2019, cu precădere pentru cele din mediu rural şi din judeţele din regiuni mai puţin dezvoltate, precizează organizaţia Ecotic, într-un comunicat.

În România se generează un volum relevant de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, în cadrul căruia o pondere importantă o reprezintă echipamentele IT, respectiv computerele casate care pot fi reintroduse în economia circulară şi pot astfel să salveze resurse primare importante, prevenind noi activităţi umane cu impact negativ asupra mediului înconjurător, consideră Ecotic, organizaţie care reuneşte producătorii şi importatorii de echipamente electrice şi electronice din România.

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul Ecotic, îşi propune ca în anul 2019 să colecteze o cantitate importantă de deşeuri de echipamente IT, care să conducă la recuperarea şi refolosirea a peste 2500 de calculatoare pentru şcolile din zone defavorizate din România, se menţionează în comunicatul remis de Ecotic.

„În anul 2018, AFF a colectat peste 120 de tone de DEEE, din care a recondiţionat în cadrul atelierului său de inserţie socială 2163 de unităţi PC complete, pe care le-a oferit în cea mai mare parte către 174 de şcoli cu 34.418 de elevi-beneficiari”, a declarat directorul general al asociaţiei, Patrick Ouriaghli.

Necesarul de echipamente din şcolile din România poate fi acoperit inclusiv din deşeurile de calculatoare, cărora li se pot aplica o serie de proceduri prin care pot fi readuse la viaţă şi refolosite, potrivit comunicatului Ecotic. De multe ori, aceste deşeuri pot deveni o problemă prin ocuparea inutilă a unor spaţii de depozitare, iar companiile au obligaţia legală de a gestiona responsabil acest tip de deşeu.

Companiile sau organizaţiile care predau cele mai multe deşeuri de calculatoare vor fi premiate, la finalul anului, în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, editia a XII-a, organizata de Ecotic, în cadrul a doua categorii – IMM şi companii mari.

Campania „Intră în cercul solidarITăţii!” se desfăşoară între 18 aprilie şi 31 octombrie 2019, la nivel naţional, iar participanţii se pot înscrie pe www.reconect.ro şi www.ecotic.ro. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe