Connect with us

ACTUALITATE

Companiile din IT, îndemnate să doneze computerele uzate către şcoli, în campania ”Intră în cercul solidarITăţii!”

Publicat

calculator

Companiile din domeniul IT care casează calculatoarele uzate, dar şi alte echipamente specifice, sunt invitate să le predea Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere (AFF), care intenţionează să le recondiţioneze şi să le doneze mai departe şcolilor, în campania naţională „Intră în cercul solidarITăţii!”, derulată de AFF împreună cu Ecotic.

Campania se adresează în principal companiilor care generează anual un număr relevant de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE), respectiv computere care sunt casate, în contextul în care nevoia de echipamente IT pentru şcolile din România continuă şi în anul 2019, cu precădere pentru cele din mediu rural şi din judeţele din regiuni mai puţin dezvoltate, precizează organizaţia Ecotic, într-un comunicat.

În România se generează un volum relevant de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, în cadrul căruia o pondere importantă o reprezintă echipamentele IT, respectiv computerele casate care pot fi reintroduse în economia circulară şi pot astfel să salveze resurse primare importante, prevenind noi activităţi umane cu impact negativ asupra mediului înconjurător, consideră Ecotic, organizaţie care reuneşte producătorii şi importatorii de echipamente electrice şi electronice din România.

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul Ecotic, îşi propune ca în anul 2019 să colecteze o cantitate importantă de deşeuri de echipamente IT, care să conducă la recuperarea şi refolosirea a peste 2500 de calculatoare pentru şcolile din zone defavorizate din România, se menţionează în comunicatul remis de Ecotic.

„În anul 2018, AFF a colectat peste 120 de tone de DEEE, din care a recondiţionat în cadrul atelierului său de inserţie socială 2163 de unităţi PC complete, pe care le-a oferit în cea mai mare parte către 174 de şcoli cu 34.418 de elevi-beneficiari”, a declarat directorul general al asociaţiei, Patrick Ouriaghli.

Necesarul de echipamente din şcolile din România poate fi acoperit inclusiv din deşeurile de calculatoare, cărora li se pot aplica o serie de proceduri prin care pot fi readuse la viaţă şi refolosite, potrivit comunicatului Ecotic. De multe ori, aceste deşeuri pot deveni o problemă prin ocuparea inutilă a unor spaţii de depozitare, iar companiile au obligaţia legală de a gestiona responsabil acest tip de deşeu.

Companiile sau organizaţiile care predau cele mai multe deşeuri de calculatoare vor fi premiate, la finalul anului, în cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat, editia a XII-a, organizata de Ecotic, în cadrul a doua categorii – IMM şi companii mari.

Campania „Intră în cercul solidarITăţii!” se desfăşoară între 18 aprilie şi 31 octombrie 2019, la nivel naţional, iar participanţii se pot înscrie pe www.reconect.ro şi www.ecotic.ro. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Acțiune ”BLITZ” a polițiștilor din Flămânzi. 11 șoferi au rămas fără permis pentru că au depășit viteza legală

Publicat

acțiune ”blitz” a polițiștilor din flămânzi. 11 șoferi au rămas

Publicitate

Miercuri, în intervalul orar 06:00-07:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au organizat o acțiune de tip ”BLITZ” pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare conducerea cu viteză peste limita legală.

 

Acțiunea s-a desfășurat pe drumul european DE 58, Cotu-Flămânzi, prilej cu care au fost verificate peste 30 de autovehicule, iar 11 dintre conducătorii auto au fost depistați conducând cu viteză peste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Evaluare Națională 2025: Rezultate în creștere la Botoșani, fără medii de 10, dar cu un plus semnificativ la promovare

Publicat

evaluarea la clasa a iv a continuă cu proba la matematică

Publicitate

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în sesiunea iunie-iulie 2025. Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro.

Rata de participare, la nivelul județului Botoșani, a fost de 95,95%: 3361 de candidați prezenți dintr-un total de 3503 de absolvenți înscriși.

Dintre cei 3361…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Publicitatea în stomatologie, sub lupă: Interzise informațiile false și care induc în eroare

Publicat

publicitatea în stomatologie, sub lupă: interzise informațiile false și care

Publicitate

Materialele publicitare din domeniul stomatologic nu trebuie să conțină informații false, înșelătoare sau susceptibile să inducă pacienții în eroare, prevede Ghidul de bune practici privind publicitatea medicilor stomatologi intrat în vigoare pe 1 iulie, scrie alba24.ro.

Potrivit ghidului, scopul publicității activității stomatologice este, printre altele, de a informa și educa publicul cu privire la serviciile și tratamentele disponibile,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rezultatele la Evaluarea Națională 2025 au fost publicate. Model de cerere contestație și vizualizarea lucrărilor

Publicat

rezultatele la evaluarea națională 2025 au fost publicate. model de

Publicitate

Evaluare Națională 2025: Ministerul Educației publică joi, 3 iulie, rezultatele inițiale la examen. Tot începând de joi, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații, iar, anterior, au opțiunea de a cere să-și vadă lucrările corectate.

Potrivit calendarului publicat de minister cererile de vizualizare a lucrărilor pot fi depuse în intervalul orar 14.00-17.00.

Rezultate la Evaluarea Națională 2025

Candidatul care cere să-și vadă lucrarea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe