Connect with us

ACTUALITATE

Companiile globale vor aloca cu 30% mai mult pentru cheltuielile cu Gen AI, în 2024. Raport

Publicat

laptop it calculator

Conform unui raport publicat miercuri de către Deloitte, cheltuielile companiilor cu privire la Inteligența Artificială Generativă (Gen AI) vor înregistra o creștere de 30% la nivel global în anul 2024. În același timp, piața cipurilor optimizate pentru această tehnologie se estimează că va atinge un nivel de peste 50 de miliarde de dolari, comparativ cu aproape zero acum doi ani.

Cuantumul cheltuielilor pe care companiile l-au înregistrat cu Gen AI în 2023 a fost de 16 miliarde de dolari.

Potrivit celei mai recente ediţii a raportului „Deloitte Technology, Media and Telecommunications (TMT) Predictions”, veniturile globale generate de cipurile create pentru Gen AI ar putea ajunge la 400 de miliarde de dolari, în 2027 şi, împreună cu alte cipuri care permit utilizarea de soluţii AI, ar putea reprezenta jumătate din valoarea tuturor semiconductorilor vânduţi.

În ceea ce priveşte serviciile de streaming, peisajul ar putea deveni mai complex, dar cu un salt semnificativ spre profitabilitate, principalii furnizori de servicii de streaming video la cerere din SUA oferind un număr dublu de tipuri de abonamente care includ diverse oferte cu beneficii specifice la preţuri diferite, de la o medie de patru opţiuni în 2023 la opt sau chiar mai multe până la finalul anului 2024.

Totodată, în zona dispozitivelor mobile, smartphone-ul ar putea avea unul dintre cei mai buni ani din istorie, în 2024, fiind folosite de trilioane de ori pentru autentificare, cum ar fi pentru accesarea site-urilor, efectuarea plăţilor online şi în magazine, deblocarea maşinilor şi accesul în clădiri.

În acest context, costul anual al breşelor de date va creşte la peste cinci trilioane de dolari, în acest an.

Pe segmentul serviciilor de divertisment audio, cum ar fi podcasturile, platformele de streaming de muzică, radioul şi cărţile audio, raportul Deloitte arată că mai mulţi consumatori din întreaga lume vor opta pentru acestea, în acest an.

Astfel, numărul mediu lunar de ascultători va ajunge la peste 1,7 miliarde pentru podcasturi, la 270 de milioane pentru cărţile audio, la 750 de milioane pentru platformele de streaming de muzică şi la aproape patru miliarde pentru radio.

Ponderea veniturilor încasate din drepturile de proprietate intelectuală asupra jocurilor video se va dubla, până în 2025

De asemenea, în următorii doi ani, jucători din industria media, precum HBO Max, care a transformat seria de jocuri „The Last of Us” în serial de televiziune în 2023, şi Netflix, care a lansat oferte de jocuri video pe dispozitive mobile, inclusiv jocuri bazate pe filmele şi serialele disponibile abonaţilor săi, pun deja bazele pieţei de profil.

Ponderea veniturilor încasate din drepturile de proprietate intelectuală asupra jocurilor video se va dubla, până în 2025, iar platformele mari care oferă servicii de streaming video vor include seriale şi filme bazate pe jocuri.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă fiscală şi juridică, consultanţă, consultanţă financiară şi managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500 şi mii de companii din sectorul privat.

În România, Deloitte este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă şi managementul riscului, consultanţă financiară, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Răzvan Rotaru, președinte Partidul Mișcarea România Suverană – Botoșani

Publicat

rotaru 1000x600.jpg

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Răzvan Rotaru, președintele Partidul Mișcarea România Suverană, Filiala – Botoșani.
Fost parlamentar PSD, Răzvan Rotaru a vorbit astăzi despre organizația de la Botoșani a acestui partid politic, despre rundele de alegeri din acest an, despre organizarea din teritoriu, dar și despre candidații care vor intra în acest an în lupta electorală.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Lângă noi: Lovitură de 4,5 milioane euro. Percheziții la persoane din Suceava și Iași care ar fi furat din Franța

Publicat

img 1 1000x600.jpg

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat 22 percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice, în judeţele Tulcea, Maramureş, Iaşi, Suceava şi Braşov, pentru prinderea unor răufăcători români care au furat din Franţa aparatură medicală stomatologică în valoare de 4,5 milioane euro, potrivit AGERPRES.

Potrivit DIICOT, acţiunea a avut loc în cadrul unei anchete efectuată de Secţiunea de cercetări din Nancy a Jandarmeriei Naţionale Franceze şi vizează fapte de furt în grup infracţional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracţional organizat, participare la o asociaţie de răufăcători în vederea săvârşirii unei infracţiuni. Cercetările, efectuate cu sprijinul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tupeu de „șoferiță”. A încercat să înșele vigilența polițiștilor din Botoșani cu un permis auto emis de statul german

Publicat

razie sosele prahpva politisti 6d835 1000x600.png

O femeie de 38 de ani, din municipiul Botoșani,  a încercat să inducă în eroare polițiștii rutieri, prezentând un permis de conducere emis de statul german, care, însă, a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea sa.

 

În urma verificărilor efectuate la nivelul autorităților germane, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, s-a stabilit faptul că femeia nu figurează cu permis de conducere emis de statul german.

 

Astfel, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste o sută de șoferi din Botoșani au fost amendați pentru viteză excesivă, după ultima razie a polițiștilor

Publicat

4b5d682a ca51 4872 b091 8f7e345e7082 1000x600.jpg

Peste 100 de conducători auto au fost depistați circulând cu viteză peste limita legală, în cadrul unei acțiuni a polițiștilor rutieri

La data de 27 februarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu subunitățile de profil au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare viteza excesivă.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 250 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 143 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 64.000 de lei.

 

Dintre sancțiuni, 102 au fost aplicate conducătorilor auto depistați circulând cu viteză peste limita legală.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe