Connect with us

ACTUALITATE

Companiile mari devin nervoase. Se generalizează anxietatea în business. Care sunt consecințele

Publicat

stres job munca

7 din 10 mari companii active în România au apelat în ultimul an la programe de gestionare a anxietății. Este un indicator major al stării de copleșire în care se află economia și societatea. Stresul cronic sau senzația de burnout sunt doar câteva dintre efectele pe termen scurt. MEDIAFAX

Efectele pandemiei, fenomenul global al demisiilor în masă la diverse niveluri de management, iar în prezent provocările regionale în contextul conflictului din Ucraina sunt doar câteva dintre provocările liderilor companiilor mari din România în ultimii ani. Acestea,dar și alți factori legați de presiunile interne de permanentă adaptabilitate ale business-ului,au condus la o accentuare a anxietății și senzației de copleșire la nivelurile de vârf ale organizațiilor, astfel încât 7 din 10 companii au apelat în ultimul an la programe de management al stresului și anxietății, conform datelor K.M.Trust & Partners.

Acesta este un indicator esențial al stării generalizate de copleșire al societății și economiei, având în vedere că marile companii sunt și cele care au cel mai mare număr de angajați și au un impact major în economie. Stresul cronic, senzația de burnout sau de copleșire (overwhelm) sunt doar câteva dintre efectele pe termen scurt, însă efectele sociale și economice de lungă durată sunt mult mai ample, avertizează specialiștii.

Executivii s-au confruntat în ultimii 2 ani cu o creștere exponențială a nivelului de stres și anxietate. Anterior pandemiei, ritmul de lucru, viteza schimbărilor și mediul economic în continuă schimbare erau generatori importanți de stres, însă cele 5 valuri de pandemie consecutive și încă prezente, dinamicile ultra rapide din tehnologie și economie, conflictul din Ucraina prezentate permanent și amplificat în media au dus pe foarte mulți la limită și continuă să o facă.

Dacă în anii de dinaintea pandemiei, în medie 2 din 10 organizații solicitau programe prin care să învețe cum să gestioneze/prevină stresul, senzația de copleșire și anxietate, în ultimul an cererea a ajuns la 70% din total.

Echipele executive care au solicitat astfel de servicii fac parte din industria farmaceutică, logistică, tehnologie, servicii, retail, media sau case de avocatură.

„În urma discuțiilor cu diverși CEO ai marilor companii din România, 4 din 6 companii declarau un nivel de stres și panică greu de controlat în cadrul organizațiilor. Mass-media are o putere extraordinară de a gestiona fenomenul, iar acesta este unul dintre momentele istorice în omenire când presa poate frâna aceste efecte nocive, prin limitarea informațiilor care provoacă anxietate”, declară Radu Manolescu, Managing Partner K.M.Trust & Partners.

Cele mai întâlnite motive de stres și anxietate în ultimii ani sunt legate de decesul/îmbolnăvirea membrilor familiei, a colegilor, a noastră, de anxietățile generate de propaganda conflictului din Ucraina și de manifestarea fricilor în toate formele ei (de exemplu „fuga” din calea războiului, fuga după provizii, rezerve, planuri de relocare etc.). MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: „Diferiți, dar egali”: Mobilitate de învățare pentru profesori la Școala Gimnazială Nr. 2 Tudor Vladimirescu – Albești

Publicat

foto: „diferiți, dar egali”: mobilitate de învățare pentru profesori la

Publicitate

În perioada 12 -16 mai 2025, la Școala Gimnazială Nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești a avut loc cea de-a treia mobilitate din cadrul proiectului Erasmus + „Diferiți, dar egali”, o mobilitate de învățare pentru profesorii din cele patru școli partenere: Școala Gimnazială Nr. 2 Tudor Vladimirescu-Albești – ROMÂNIA; OU „Sv. sv. Kiril i Metodiy“ – BULGARIA; OOU Petar Pop Arsov – MACEDONIA DE NORD și Canakkale Provincial National Education…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prezidențiale2025: Nicușor Dan spune că ar putea depune jurământul în fața Parlamentului lunea viitoare

Publicat

prezidențiale2025: nicușor dan spune că ar putea depune jurământul în

Publicitate

Președintele ales, Nicușor Dan, a afirmat că ar putea depune jurământul în fața Parlamentului lunea viitoare, în condițiile în care Curtea Constituțională urmează să valideze joi rezultatul alegerilor prezidențiale.

‘Dacă nu se întâmplă nimic extraordinar, o să fie o ședință a Curții Constituționale joi, la amiază, în care se validează alegerile și jurământul se depune în fața Parlamentului, foarte probabil, luni, la amiază’, a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ninsorile opresc lucrările pe Transalpina: Redeschiderea drumului, amânată din cauza vremii

Publicat

ninsorile opresc lucrările pe transalpina: redeschiderea drumului, amânată din cauza

Publicitate

Transalpina rămâne temporar închisă, după ce ninsorile recente au determinat autoritățile să suspende lucrările de redeschidere a unuia dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din România – DN 67C.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a anunțat luni că operațiunile de curățare și reabilitare au fost întrerupte din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din zonă.

Lucrările pentru redeschiderea circulației…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Nu e corect să evaluăm doar la două materii!”. Ce planuri are ministrul Educației pentru admiterea în liceu

Publicat

ministerul educației a anunțat organizarea unei sesiuni speciale a examenului

Publicitate

Ministrul Educației, Daniel David, susține că nu este corect ca la Evaluarea națională de la clasa a VIII-a să fie doar două materii, atât timp cât elevilor li se cer mai multe competențe.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe