Connect with us

ACTUALITATE

Competiția națională „Şcoală Europeană”: 90 de unități de învățământ, premiate

Publicat

elevi scoala cursuri examen 8 scaled 1 1000x600.jpg

90 de unități de învățământ au fost premiate miercuri la cea de-a 17-a ediție a competiției naționale „Şcoală Europeană”.

Competiția a fost reluată în 2022 după o întrerupere de doi ani provocată de pandemia de Covid-19. La ediţia din acest an s-au înscris 131 de unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de județe și din București.

Pe primele 5 locuri s-au clasat Școala Gimnazială „George Vâlsan” din Amara (196 de puncte), Liceul de Arte „Ionel Perlea” din Slobozia (195 de puncte), Școala Gimnazială nr. 10 Suceava (193 de puncte), Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret (191 de puncte) și Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui (190 de puncte).

11 dintre școlile câștigătoare sunt din București, câte 9 din Suceava și Dolj, 6 din Iaşi, 5 din Gorj, câte 4 din Cluj, Timiş, Bihor şi Vaslui, câte 3 din Buzău, Dâmboviţa, Ialomiţa şi Prahova, câte două din Botoşani, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Maramureş, Neamţ și câte una din Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Covasna şi Olt.

Pe lângă Certificatul „Şcoală Europeană” 2022, fiecare școală premiată beneficiază și de suma de 5.000 lei, ce poate fi utilizată pentru dotarea instituției.

Competiția națională „Şcoală Europeană”: 90 de unități de învățământ, premiate: Ce au fost luate în considerare

Au fost luate în considerare la ediția din acest activități și programe desfășurate în perioada septembrie 2019 – iulie 2022, printre care programe de educație și formare gestionate de Comisia Europeană, Parlamentul European sau alte instituții europene, activități derulate de școli în parteneriat cu ambasade, universități și școli din Uniunea Europeană, companii europene, asociații profesionale europene, ONG–uri cu scop educațional/de formare profesională care activează la nivel european etc. sau programe finanțate din fonduri structurale, în care școala este aplicant sau partener.

Potrivit Ministerului Educației, certificatul „Școală Europeană” este valabil trei ani, la finalul cărora școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

„Obținerea titlului de <Școală Europeană> conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile depuse pentru menținerea titlului obținut denotă un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”, se arată în comunicat.

La cele 17 ediții ale competiției naționale „Școală Europeană” au participat 2.290 de unități de învățământ din toate județele țării, 952 dintre acestea primind certificatul și trofeul „Școală Europeană”.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Memorialul Ipotești: „Cum îl mai citim pe Eminescu?”

Publicat

memorialul ipotești: vizite la creatori și colecționari de zilele eminescu

Publicitate

După un dialog, mai mult decât benefic și instructiv, cu Liviu Papadima și Ioan Pârvulescu, organizată în cadrul Zilelor Eminescu, ediția din ianuarie 2025, Memorialul Ipotești și Casa Corpului Didactic Botoșani invită profesorii de limba și literatura română și publicul interesat la un nou dialog cu genericul „Cum îl mai citim pe Eminescu?”, la care vor participa Mihai Zamfir și Mihaela Mancaș.

Dialogul va avea loc, cu prilejul Zilelor…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru județul Botoșani

Publicat

cod galben meteo alerta 3.jpg

Publicitate

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru județul Botoșani valabil de astăzi, de la ora 10:00, până mâine, la ora 06:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijeli ( rafale de 50…70 km/h) și, pe alocuri, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prognoza meteo până pe 23 iunie: Când revine căldura și cât vor urca temperaturile în următoarele 4 săptămâni

Publicat

vara 2025 începe cu surprize: prognoza meteo pe patru săptămâni,

Publicitate

Vremea rămâne schimbătoare la început de vară, dar meteorologii anunță o încălzire treptată în următoarele patru săptămâni. Până pe 23 iunie, temperaturile vor crește constant în cea mai mare parte a țării, iar zilele cu soare vor deveni din ce în ce mai frecvente.

Luna iunie începe cu vreme frumoasă și caldă. Cu excepția primelor două zile, în care este posibil să plouă, în centru, sud și nord-est, următoarele zile vor fi mai mult…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar

Publicat

elevii intră în vacanță joi, după finalizarea cursurilor

Publicitate

Cea de-a doua etapă de înscriere în învățământul primar începe vineri și se încheie pe 29 mai, prevede calendarul aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.

În această etapă se depun/transmit cererile-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe