Connect with us

ACTUALITATE

Comunicarea cetățeni – AJPIS, privind modificările cererii inițiale pentru beneficii sociale, se va putea face și electronic

Publicat

ministerul muncii online

Începând cu 1 martie, prin Ordinul ministrului Muncii, Violeta Alexandru, care va fi transmis miercuri, 12 februarie 2020,  Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și Agențiilor Județene, cetățenii vor putea transmite electronic către AJPIS-uri documentele prin care se modifică cererea inițială pentru beneficii sociale.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Muncii, Alin Ignat, oamenii nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri inutile pentru a depune hârtii la sediul agențiilor, în momentul în care apar modificări în dosarul depus inițial.

În acest sens, agențiile județene vor crea adrese de e-mail dedicate pe care le vor publica pe site-ul instituției, împreună cu lista documentelor care pot fi transmise online. 

De asemenea, opțiunea depunerii la ghișeu va rămâne valabilă. 

Câteva dintre cele mai importante situații în care se poate comunica electronic sunt:

  • modificările intervenite în starea civilă a părinților (în cazul alocației de stat și indemnizației de creștere a copiilor)
  • modificarea domiciliului/reședinței pe raza aceluiași AJPIS sau a altui AJPIS (toate beneficiile)
  • modificarea modalității de plată (ex: din mandat poștal în cont bancar – toate beneficiile)
  • solicitarea recalculării cuantumului indemnizației pentru creșterea copiilor
  • transmiterea oricărui alt document doveditor solicitat de AJPIS.

De asemenea, Alin Ignat a mai declarat că ”De îndată ce un guvern liberal va avea atribuții depline, vom supune aprobării un proiect de act normativ care prevede că cetățenii vor putea depune electronic TOATE documentele necesare obținerii beneficiilor de asistență socială. Proiectul este finalizat, dar moțiunea de cenzură votată de majoritatea parlamentară retrogradă a pus în așteptare și această inițiativă atât de benefică pentru români. 

Cu siguranță nu ne vom opri aici, continuăm simplificarea și eficientizarea, pentru că atunci când îți pasă de oameni, te interesezi, faci demersuri și iei decizii rapide pentru ei”, a mai precizat secretarul de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO: Incendiu puternic în centrul Londrei. Mai multe trenuri sunt oprite

Publicat

incendiu centru londra captura video twitter
sursa foto: captură video Twitter / Miss Pokeno

Aproximativ 70 de pompieri intervin la un incendiu izbucnit într-un pasaj de cale ferată din Southwark, în centrul Londrei, ceea ce a dus la oprirea trenurilor în zonă și la evacuarea mai multor clădiri, a anunțat Brigada de pompieri din Londra (LFB).

Imaginile postate de pompieri pe Twitter arată coloane mari de fum care ies de sub pasajul de cale ferată, conform Reuters.

Atât stațiile Southwark, cât și London Bridge au fost închise.

„Incendiul se manifestă cu fum gros, iar cei care locuiesc sau lucrează în zonă sunt sfătuiți să își țină ferestrele și ușile închise”, a declarat comandantul stației, Wayne Johnson.

Trenurile de pe linia Jubilee Line a rețelei de metrou londoneze au fost, de asemenea, afectate, LFB precizând că s-a confirmat că fumul care venea de pe o platformă de la stația de metrou London Bridge provine de la incendiul de la pasajul de cale ferată.

Network Rail Kent & Sussex a declarat pe Twitter că incendiul s-a extins la o parcare unde „câteva mașini electrice sunt în flăcări”.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Pădurea Clujenilor, un DEZASTRU. Buruieni, copaci uscați, podețe peste nimic. ”Ai de capul meu”

Publicat

padurea cluj 1.jpg

Un clujean a dorit să se relaxeze și s-a gândit că cel mai nimerit loc din oraș ar fi ”Pădurea Clujenilor” de pe Bulevardul Muncii, recent inagurată și care a costat o căruță de bani. Ce a constatat la fața locului i-a lăsat un gust amar.

”Din cicul ”La PR-ul lăudat să te duci cu capul spart”, am fost să văz lăudatul (dintr-o singură direcție, previzibilă, e drept) Parc ”Pădurea Clujenilor”, căci n-am fost până acum, hai să vedem ceva nou fără să prea ieșim din Cluj, trebuie să se vadă fain Clujul, e cam soare, dar nu-i nimic că acolo e pădure, de-alea.

Citește și VIDEO….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Tabără de nomazi, stabilită lângă centura municipiului Alba Iulia, alungată de polițiștii locali

Publicat

299850204 5435791323167014 7319100345671278696 n 960x600.jpg

Polițiștii locali din Alba Iulia au depistat și alungat o tabără de nomazi, care au campat cu mașini și căruțe în zona șoselei de centură.

Reamintim faptul că în urmă cu două săptămâni, un cetățean ne-a semnalat faptul că mai multe grupuri de cetățeni de etine romă au campat în zona șoselei de centură și au distrus culturile aflate în apropiere. 

Vezi și VIDEO ȘTIREA TA: Culturi aflate în zona șoselei de centură din Alba Iulia, distruse de cetățeni care au campat în apropiere

„În cursul zilei de marți, echipaje ale Poliției Locale din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Anglia: Pacienții infectați cu HIV și hepatita C cu produse de sânge contaminate primesc despăgubiri

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Pacienții care au fost infectați cu HIV și hepatita C prin intermediul unor produse de sânge contaminate importate din America primesc despăgubiri de 100.000 de lire sterline din partea guvernului. Se crede că aproximativ 2.400 de persoane au murit din această cauză, potrivit Sky News.

Guvernul a fost de acord să ofere despăgubiri de 100.000 de lire sterline victimelor scandalului sângelui infectat. Această decizie vine după zeci de ani de campanii și după ce guvernul a negat responsabilitatea.

Anunțul a fost primit cu opinii pro și contra, deoarece, în timp ce supraviețuitorii vor primi acum ajutorul și recunoașterea mult așteptate, mulți alții au murit deja și, în afară de soți, rudele celor decedați nu vor primi compensații.

Scandalul a fost catalogat drept cel mai grav dezastru de tratament din istoria NHS.

Pacienții au fost infectați cu HIV și hepatita C prin intermediul unor produse sanguine contaminate importate din America și se crede că aproximativ 2.400 de persoane au murit din această cauză.

Andrew Evans, în vârstă de 45 de ani, este una dintre cele aproximativ 4.000 de victime care au supraviețuit. După anunț, el a declarat: „Evident, este o sumă de bani foarte binevenită.

Anglia: Pacienții infectați cu HIV și hepatita C cu produse de sânge contaminate primesc despăgubiri: 2.500 de lire sterline pe an

Dacă împărțiți 100.000 de lire sterline pe parcursul a 40 de ani de infectare, înseamnă 2.500 de lire sterline pe an.

Pentru mine personal, voi putea face ceea ce îmi doresc cel mai mult, adică să asigur viitorul familiei mele. Dar sunt, de asemenea, foarte conștient de oamenii care nu pot face acest lucru în acest moment”.

Andrew a fost infectat prin tratamente pentru hemofilie la vârsta de cinci ani cu HIV și hepatita C și a dezvoltat SIDA la vârsta de 16 ani.

Părinții săi l-au dus la Disneyland într-un scaun cu rotile, crezând că va fi ultima lui vacanță. A fost salvat datorită progreselor înregistrate în tratamentele împotriva SIDA, dar, pe tot parcursul copilăriei, și-a ținut situația medicală secretă față de prietenii săi de la școală.

El a spus: „Cred că motivul a fost stigmatizarea totală și absolută care era atașată HIV la acea vreme. Aveam prieteni care se trezeau când primeau pachete urâte în cutia poștală, cu <gunoiul SIDA> scris cu graffiti pe toată casa lor.

Așadar, am ținut totul complet secret. Nu am spus nimănui la școală. Nu le-am spus nici măcar celor mai buni prieteni ai mei, până când a devenit absolut evident că eram bolnav și nu am mai putut ascunde acest lucru”.

Anglia: Pacienții infectați cu HIV și hepatita C cu produse de sânge contaminate primesc despăgubiri: Când a fost lansată o anchetă

După zeci de ani de campanie, o anchetă a fost lansată în iulie 2018. Foști secretari ai sănătății și premierul Sir John Major au depus mărturie, dar nimeni nu și-a asumat responsabilitatea, iar Sir John i-a descris pe cei care s-au infectat ca având „un ghinion incredibil”.

Militanții au susținut că a fost vorba de incompetență, o metodă nechibzuită de colectare a plasmei de sânge în SUA, care a folosit donatori riscanți, cum ar fi deținuții din închisori și consumatorii de droguri. Produsul de coagulare a sângelui numit Factor VIII a adunat plasmă de la până la 40.000 de donatori, adăugând un risc suplimentar de contaminare a loturilor.

Sir Brian Langstaff, președintele anchetei, a recomandat acordarea imediată de compensații pentru victimele supraviețuitoare și pentru soții și soțiile celor care au murit, din cauza „suferinței fizice și psihice profunde”.

Acum, guvernul le oferă câte 100.000 de lire sterline.

Anglia: Pacienții infectați cu HIV și hepatita C cu produse de sânge contaminate primesc despăgubiri: Ce a declarat premierul Johnson

Premierul Boris Johnson a declarat: „Deși nimic nu poate compensa durerea și suferința îndurate de cei afectați de această tragică nedreptate, luăm măsuri pentru a face dreptate victimelor și celor care și-au pierdut în mod tragic partenerii, asigurându-ne că vor primi aceste plăți intermediare cât mai repede posibil.

Vom continua să fim alături de toți cei afectați de această tragedie îngrozitoare și doresc să aduc personal un omagiu tuturor celor care au luptat cu atâta hotărâre pentru dreptate”.

Cu toate acestea, nu există încă nimic pentru persoane precum Lauren Palmer, în vârstă de 38 de ani, care și-a pierdut ambii părinți în urma scandalului, când avea doar nouă ani.

Tatăl lui Lauren, Stephen, a primit Factorul VIII și a murit de SIDA în august 1993. El o infectase fără să știe pe mama ei, care a murit în aceeași lună.

Guvernul intenționează să facă plăți către cei care au fost infectați și către partenerii îndurerați din Anglia până la sfârșitul lunii octombrie.

Aceleași plăți vor fi făcute și în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Intenția este ca plățile să fie scutite de taxe și să nu afecteze alte beneficii financiare pe care le-ar putea primi o persoană. Aceasta este o victorie obținută cu greu pentru unii, dar cu zeci de ani întârziere.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe