EVENIMENT
Concediu în Grecia 2024: MAE avertizează asupra riscului ridicat de incendii și a temperaturilor ridicate

Concediu în Grecia 2024: MAE avertizează asupra riscului ridicat de incendii și a temperaturilor ridicate.

Începutul primăverii astronomice în emisfera nordică, ce durează aproximativ 92 de zile, este marcat de echinocțiul de primăvară. În 2025, acesta are loc la data de 20 martie, la 11 h 01 m, scrie Agerpres.
Acest fenomen astronomic reprezintă momentul când Pământul este cel mai aproape de Soare și, începând cu această dată, durata zilei va fi în continuă creștere, iar cea a nopții în scădere, până la data de 21 iunie 2025 când va avea loc solstițiul de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
DNSC avertizează privind noi tentative de phishing. Infractorii trimit mailuri false, folosind identitatea ANAF

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează privind noi tentative de phishing. Atacatorii folosesc identitatea ANAF.
Potrivit DNSC, atacatorii trimit e-mailuri false („АNАF RО”) de la adrese suspecte (Supprot@wildapricot.org). Prin acestea se promite o rambursare de taxe. Mesajele includ un link fraudulos (https://anaf-ro.web.app). Se solicită CNP, număr de telefon și datele cardului bancar, urmate de autorizarea unei tranzacții false.
Specialiștii spun…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
A scăzut indicele ROBOR, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei. Date BNR

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut joi la 5,91% pe an, de la 5,92% pe an în ședința precedentă. Datele au fost prezentate de Banca Națională a României (BNR).
La începutul anului trecut, indicele era de 6,21%, potrivit Agerpres.
Indicele la șase luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 5,98% pe an, de la 5,99% pe an…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
IA intră în școli. Daniel David: Atenție. Inteligența artificială este un instrument al profesorului, nu o alternativă

Ministrul Educației, Daniel David, anunță implementarea unui proiect-pilot de utilizare a inteligenței artificiale (IA) în școli, pentru a optimiza activitatea cadrelor didactice, procesul de învățare al elevilor și studenților și procesul educațional, în general.
Unitatea-pilot urmează să fie stabilită, iar Daniel David spune că inteligența artificială poate fi bună sau rea, în funcție de cum o utilizăm, și de aceea trebuie folosită bine, în avantajul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro