Connect with us

ACTUALITATE

Concurs de programare: Prototipul unei drone pentru găsirea rapidă a accidentaților în zone fără semnal, premiat la HackTM

Publicat

Foto: Robert Barlea (Facebook / HackTM)

Marele câştigător al maratonului concurs de programare HackTM a fost o echipă orădeană de şase tineri cu proiectul Digiflare – prototipul unei drone echipată cu tehnologie LoRaWan şi destinată găsirii rapide a accidentaţilor în zone fără semnal GSM.

Potrivit Annei Boroş, organizator, echipa Digiflare a fost formată din Teodora Husar, Cornea Mihai, Gavruţa Sebastian, Nilgesz Arnold, Mihai Husar şi Sergiu Capanoaia.

Cel mai bun proiect hardware l-a câştigat echipa RescueBot, care a construit un robot echipat cu senzori şi care poate pătrunde în clădiri în situaţii de urgenţă, cum ar fi incendii.

Cel mai bun proiect software a fost desemnat cel al echipei Team [Teamname], care a dezvoltat ochelari de realitate augmentată pentru a putea scana şi identifica automobile (marca, an construcţie etc).

Cel mai bun design a fost considerat cel al echipei „Ansamblul Tehnologic Padureni” – Fagadar Cezar, pentru Glove, proiectul care ajută la planificarea şi urmărirea activităţilor de grădinarit.

Premiile au fost acordate de un juriu format din specialişti în programare, profesori universitari, designeri şi reprezentanţi ai sponsorilor, dar şi de votul publicului.

Ediţia orădeană a HackTM s-a desfăşurat în perioada 5-7 aprilie, în Sala de sport a Universităţii Oradea, având înscrişi 100 de pasionaţi de IT.

Timp de aproape 50 de ore, cele 22 de echipe au lucrat la proiecte precum grădinărit automatizat, sistem de rezervare pentru săli de sport, agregator de evenimente, aplicaţii de gestiune a comenzilor la restaurante sau de scanat bonuri fiscale şi multe altele.

Ca la orice HackTM, toţi „hackerii” au beneficiat de rezerve de cafea, apă, suc, burgeri, sandwich-uri, practic de tot ceea ce au avut nevoie pentru a rămâne concentraţi pe toată durata hackathonului. Unii au decis chiar să doarmă în locaţie.

Participanţii au fost studenţi şi angajaţi în domeniul IT din Oradea, dar şi din Timişoara, Arad, Bucureşti şi studenţi străini. Vârsta medie a participanţilor a fost de 23 de ani, iar cel mai tânăr participant a fost un elev de 10 ani din Timişoara.

Două dintre echipele participante au decis să lucreze la proiecte propuse de Primăria Oradea: o aplicaţie de rezervare a sălilor de sport şi terenurilor de tenis disponibile în instituţiile din oraş şi un agregator al evenimentelor din oraş.

HackTM Oradea a fost organizat de Asociaţia Banat IT în parteneriat cu Oradea Tech Hub, Primăria Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei şi Departamentul de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii din Oradea.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

ITM Botoșani: Sesiune de informare a angajatorilor care au străini angajați și a străinilor care vor să muncească în România

Publicat

itminspectia muncii.webp.webp

Publicitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani împreună cu Inspectoratul General pentru Imigrări Botoșani a organizat în zilele de 02 și 03 aprilie 2025, de la ora 12, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani, o sesiune de informare a angajatorilor care au străini angajați și a străinilor care doresc să desfășoare activități lucrative în România. În cadrul acesteia, s-au discutat despre prevederile legale privind încadrarea în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Țăranii riscă să rămână fără porc în gospodărie. Cine este vinovat de transmiterea rapidă a pestei porcine africane

Publicat

botoșani: Țăranii riscă să rămână fără porc în gospodărie. cine

Publicitate

Pesta porcină africană (PPA) continuă să fie o amenințare în România, cu potențiale pierderi economice uriașe. La granița de nord a țării autoritățile sanitar-veterinare au tras un semnal de alarmă privind o evoluție agresivă a bolii de la începutul acestui an, scrie ADEVĂRUL.

Sunt deja cinci focare la porcul domestic în Botoșani și zeci de porci mistreți au fost găsiți morți și depistați pozitiv pe fondurile de vânătoare din județ….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se anunță vânt puternic în județul Botoșani. Anunțul făcut de meteorologi

Publicat

se anunță vânt puternic în județul botoșani. anunțul făcut de

Publicitate

Meteorologii au emis o atenționare tip cod galben de intensificări ale vântului, valabilă în județul Botoșani de mâine, 05 aprilie a.c., ora 15:00, până pe 6 aprilie a.c., ora 03:00. Potrivit acestora, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50-70 km/h.

 

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

 

✔️ fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Câteva explicații despre „Revenirea iernii”: Ce este „Arctic Blast” și scenariile făcute de meteorologi

Publicat

câteva explicații despre „revenirea iernii”: ce este „arctic blast” și

Publicitate

In ultimele zile, modelele au ajustat putin scenariul, dar ingredientele inca raman la fel. Ceea ce pare a fi ultima patrundere polara de iarna continua sa isi mentina structura impresionanta.
Un „Arctic Blast” reprezinta o antrenare de aer rece dinspre zona centrala a Arcticii, care da impresia unei eruptii de aer polar. Spre deosebire de „Polar Blast”, aerul este mult mai rece si mai uscat, componenta oceanica lipsind datorita vitezei foarte mari de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe