Connect with us

EVENIMENT

Concursurile de angajare la Ministerul Dezvoltării au fost suspendate

Publicat

minisgterul dezvoltarii

Concursurile pentru posturile vacante din Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au fost suspendate. Ministrul Cseke Attila susține că singurele excepții vor fi în cazul posturilor care sunt implicate în programele cu finanțare europeană.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat că a decis să suspende concursurilor pentru posturile vacante din cadrul ministerului, cu excepția celor care derulează programe cu finanțare europeană. Astfel, este oprită procedura demarată pe 21 decembrie 2020 privind ocuparea a 33 de posturi vacante din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Posturile scoase la concurs sunt funcții publice din Direcția Generală Programul Operațional Regional, Direcția Generală Dezvoltare Regională și Infrastructură și Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană, dar și din compartimente suport, precum Serviciul Comunicare și Direcția Generală Management Financiar, Resurse Umane și Administrativ. Procedurile au fost suspendate cu excepția posturilor din departamentele implicate în programele cu finanțare europeană.

Măsura a fost luată deoarece ministerul nu știe încă ce buget de salarii va avea pentru anul în curs.

„În aceste condiții, în urma analizei necesităților existente la nivelul ministerului și ținând cont de faptul că bugetul MDLPA pentru anul 2021 nu a fost încă aprobat, responsabilitatea pe care o avem este aceea de a ne încadra în cheltuielile de personal aprobate prin bugetul din anul 2020 și de a respecta prevederile legale referitoare la organizarea concursurilor în perioada de pandemie. În același timp, potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, numărul maxim de posturi aprobat prin legea bugetară anuală nu poate fi depășit și, deocamdată, nu cunoaștem care va fi numărul maxim de posturi finanțat prin bugetul ministerului. Astfel, am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante în cauză din cadrul MDLPA, cu excepția posturilor vacante din Direcția Generală Programul Operațional Regional și Direcția Generală Cooperare Teritorială Europeană, structuri care, evident, derulează programe cu finanțare europeană. Subliniez că, în cazul acestor două structuri, cheltuielile cu salariile personalului se rambursează integral din bugetele programelor pe care le gestionează, așadar, ocuparea posturilor vacante respective nu este de natură a crește efortul bugetar pentru instituția noastră”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Publicat

euro e1585126946240.jpg

Calmul temporar existent între atacul Iranului asupra statului evreu și momentul în care Israelul va răspunde cu aceeași monedă, a redus aversiunea față de risc dar și prețul petrolului.

Cursul euro a scăzut miercuri de la 4,9763 la 4,9754 lei, într-o ședință în care tranzacțiile s-au înghesuit în culoarul 4,975 – 4,976 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Evoluția leului nu a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Are peste 340 de ani, iar drumul până la ea este o aventură în sine

Publicat

video: cum arată cea mai veche casă din comuna rimetea.

Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Comuna este una dintre cele mai atractive locuri din Alba pentru turiști.

Pe lângă casele albe, ospitalitatea gazdelor, gulașul tradițional și peisajul superb, comuna mai este cunoscută pentru încă un obiectiv turistic. 

Ascunsă de ochii lumii, într-o parte a localității se află cea mai veche casă din comună. O casă veche de peste 340 de ani.

Drumul până la ea este o aventură în sine. O stradă îngustă, de mai bine de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite

Publicat

peste 7 milioane de români utilizează tiktok în fiecare lună

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite pe care l-a lansat și are termen să o facă până joi. 

Asta în contextul în care există temeri că ar putea crește dependența copiilor de videoclipurile de pe platformă, transmite Radio România.

TikTok Lite, aplicație lansată în Franța și Spania în această lună, oferă utilizatorilor premii, cum ar fi vouchere Amazon, carduri cadou prin PayPal sau TikTok Coins pentru diferite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor. Cum este sărbătorită la Sebeș

Publicat

18 aprilie: ziua internațională a monumentelor și siturilor. cum este

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este sărbătorită și la Sebeș, transmit reprezentanții primăriei orașului.

Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să atragă atenția asupra unor valori inestimabile și irepetabile, în multe cazuri puse în pericol și chiar amenințate cu distrugerea.

ICOMOS…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe