Connect with us

EVENIMENT

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele în decembrie pentru reducerile de impozite

Publicat

Companiile bine capitalizate în 2021 trebuie să îndeplinească o serie de condiții până la 31 decembrie pentru a beneficia de reducerile de impozite, se arată într-o analiză Deloitte.

Potrivit specialiștilor, în perspectiva încurajării capitalizării societăților, în urmă cu un an au fost introduse o serie de reduceri la plata impozitelor pentru societățile care își majorează și/sau își îmbunătățesc capitalurile proprii. Facilitatea presupune diminuarea impozitului pe profit, pe venit, în cazul microîntreprinderilor, ori a impozitului specific, pentru companiile din industria ospitalității, și se acordă societăților care își mențin capitalurile proprii pozitive, dar și în funcție de creșterea acestora față de anul precedent.

Reducerile, prevăzute în Ordonanța de Urgență nr. 153/2020, se acordă începând din 2022, pe baza situației capitalurilor proprii de la 31 decembrie 2021. Prin urmare, nu mai este mult timp pentru a implementa acele operațiuni menite să crească gradul de capitalizare a societății, mai ales că unele operațiuni au și termene date de Registrul Comerțului, se arată în analiza Deloitte.

Concret, societățile care își vor menține capitalul propriu pozitiv și la un nivel de cel puțin jumătate din capitalul social vor putea primi o reducere a impozitului de 2% anual. În plus, companiile vor putea beneficia de o bonificație mai mare din impozitul datorat dacă își majorează capitalul propriu față de anul precedent. Reducerea poate ajunge la maximum 15% dacă toate condițiile sunt îndeplinite.

Pentru a beneficia eficient de facilitate pe întreaga perioadă de aplicare (2021-2025), companiile trebuie să țină cont de o serie de aspecte, precum implicațiile fiscale și juridice ale operațiunilor de capitalizare, raportul cost-beneficiu sau potențialele consecințe ce pot apărea în viitor dacă decid să diminueze capitalurile majorate anterior.

În plus, contribuabilii trebuie să ia în calcul faptul că legislația prevede un mod specific de calcul al capitalurilor proprii, diferit de cel din definiția contabilă. Spre exemplu, rezervele din reevaluare aferente activelor imobilizate nu intră în calculul capitalului propriu ajustat folosit în aplicarea bonificațiilor fiscale, ceea ce înseamnă că o simplă reevaluare a activelor nu creează condiția necesară aplicării facilității.

Sunt excluse de la acordarea bonificațiilor instituțiile din domeniul financiar-bancar, al pieței de capital, asigurări și reasigurări, întrucât acestea au cerințe specifice legate de capital, stabilite în mod distinct potrivit reglementărilor naționale și europene.

Conform concluziei celor de la Deloitte „mai sunt câteva săptămâni pentru a implementa operațiuni de capitalizare a societăților, care să aibă efect la 31 decembrie 2021, pentru a beneficia de reduceri la impozitele datorate. Societățile trebuie să aibă în vedere operațiunile optime în funcție de specificul activității, precum și consecințele contabile și juridice ale acestora.”

sursa: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sentință surprinzătoare la Judecătoria Alba Iulia: Șofer testat pozitiv pentru droguri, achitat. Ce nu au putut dovedi magistrații

Publicat

sentință surprinzătoare la judecătoria alba iulia: Șofer testat pozitiv pentru

O sentință surprinzătoare a fost dată la Judecătoria Alba Iulia, într-un dosar pentru ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Mai exact, magistrații au fost nevoiți să facă diferența dintre momentul consumului și momentul testării în trafic. Și mai mult de atât să dovedească dacă șoferul era sub influența drogurilor când a fost prins la volan. 

Acest subiect a fost amplu dezbătut în ultimii ani: dacă șoferul testat a consumat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„ARDE Gruia”. Fotografii spectaculoase din dronă cu incendiul de pe strada Șerpuitoare de la restaurantul Panorama del Baron

Publicat

incendiu gruia 1.jpg

Un incendiu puternic a izbucnit marți pe strada Șerpuitoare din Cluj-Napoca.Incendiul este la restaurantul Panorama del Baron.

Flăcările au cuprins inițial o anexă, dar s-au extins rapid la acoperișurile a două case.

„ARDE Gruia”. Fotografii spectaculoase din dronă

Fumul gros și negru poate fi văzut din mai multe zone ale orașului. Imagini din dronă, realizate de Sergiu Răzvan, arată magnitudinea incendiului.

ISU Cluj a alocat la incendiu 5…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Aiud: Turiști din toate colțurile țării la Sărbătoarea Rozelor. Câmpurile cu trandafiri, printre atracțiile evenimentului

Publicat

primăria aiud: turiști din toate colțurile țării la sărbătoarea rozelor.

Turiști din toate colțurile țării au fost prezenți, la sfârșitul săptămânii, la Sărbătoarea Rozelor, anunță Primăria Aiud.

”Hunedoara, Cluj, Sibiu, Mureș, Vâlcea, Bihor, Satu Mare, Sălaj, sunt doar câteva din județele fruntașe la numărul de turiști care au vizitat comunitatea noastră cu ocazia Sărbătorii Rozelor.

În special duminică dimineața, câmpurile cu trandafiri de la Ciumbrud au fost pline de vizitatori sosiți din toate colțurile țării, atrași de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce salarii de la stat au șefii bisericilor recunoscute. Funcțiile lor, asimilate cu cele publice. Cel mai mare venit: 4800 de euro

Publicat

ce salarii de la stat au șefii bisericilor recunoscute. funcțiile

Ce salarii de la stat au șefii bisericilor recunoscute: Ei sunt plătiți de stat cu sume echivalente cu cele primite de miniștrii, secretari de stat sau președinți ai celor două camere.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române are cel mai mare salariu lunar de 23.920 lei (aproximativ 4.800 de euro), iar arhiepiscopul major greco-catolic primește 21.840 lei.

Aceeași sumă, 21.840 lei, o primesc lunar mitropoliții BOR, mitropoliților romano-catolici, precum și altor șefi de cult din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe