Connect with us

ACTUALITATE

Conducerea TVR, dată în judecată de sindicalişti, pentru recuperarea drepturilor cuvenite angajaţilor

Publicat

tvr

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind, împreună cu filiala sa din Societatea Română de Televiziune, MediaSind TVR, a depus miercuri, la Tribunalul Bucureşti, cererea de chemare în judecată a conducerii TVR pentru nerespectarea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă.

„Constatând că nerespectarea angajamentelor semnate de către conducere în cadrul Contractului Colectiv de Muncă din Societatea Română de Televiziune devine o regulă, în data de 26 martie 2019, MediaSind – TVR l-a notificat pe preşedintele-director general Doina Gradea să supună la vot, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie, acordarea tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă pentru angajaţii instituţiei. MediaSind a atras atenţia că administraţia, împreună cu sindicatul semnatar, s-a angajat, încă din data de 23.05.2018, de când a intrat în vigoare CCM, să facă toate demersurile necesare pentru acordarea acestor drepturi tuturor salariaţilor, pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2019. Cu mare greutate, şefa TVR a acceptat să supună la vot doar acordarea tichetelor de masă. Conform informărilor publice vehiculate din partea liderilor sindicatului conducerii, tichetele de masă se vor acorda în cuantum de 15 lei începând cu luna aprilie 2019 şi nu de la 1 ianuarie 2019, aşa cum prevede CCM. Iar în ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, acestea nu vor fi acordate nici anul acesta”, menţionează MediaSind, într-un comunicat.

În acest context, SRJ MediaSind a decis să se adreseze instanţei, pentru a obliga conducerea TVR să-şi respecte angajamentele din CCM, iar angajaţii din Societatea Română de Televiziune să beneficieze de aceleaşi drepturi cu cei din celelalte instituţii de media care sunt finanţate de la bugetul de stat.

„În cazul în care instanţa va admite solicitarea noastră pentru cheltuieli de judecată, SRJ MediaSind va solicita Consiliului de Administraţie al SRTV şi Curţii de Conturi ca aceste sume să fie recuperate de la persoanele vinovate de acest nou abuz. Din nefericire, nu este prima dată când actuala conducere face dovada dispreţului său faţă de angajaţi şi faţă de lege. Precizăm că în acest moment, pe rolul instanţei se află mai multe procese privind lipsa de transparenţă faţă de cheltuirea banului public pentru nerespectarea prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă, precum şi pentru diminuarea drepturilor angajaţilor de către PDG împreună cu sindicatul său de casă, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor Tv – SPUSTV. Atitudinea dictatorială a şefei TVR, Doina Gradea, a fost de fiecare dată sancţionată de organizaţiile naţionale şi internaţionale de presă, care au protestat şi au cerut Parlamentului să o demită de urgenţă de la conducerea instituţiei”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Târg de Crăciun cu produse locale la Iara. Atelier de cârnați tradiționali și pâine de casă

Publicat

cover targ iara 27 noiembrie 2.jpeg

Duminică 27 noiembrie, va avea loc Târgul de Crăciun cu produse locale în Iara județul Cluj, în locația La Sala Parc (în incinta Parcului Mare). Evenimentul se va desfășura în intervalul 11:00 -17:00 și vor fi trei categorii de activități în paralel, o serie de ateliere, târgul cu produse și momente artistice.

”În cadrul atelierelor o să aveți șansa să realizați cârnați tradiționali și pâine de casă iar târgul o să vă întâmpine cu produse de panificație, prăjituri tradiționale românești, turtă dulce, produse lactate, legume proaspete, produse apicole (miere de albină, lumânări…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Guvernul de la Berlin va oferi Ucrainei asistență umanitară suplimentară

Publicat

steag germania
Arhivă foto

Guvernul german a anunţat, vineri, 25 noiembrie 2022, noi acţiuni de asistenţă umanitară pentru Ucraina, în cazul crizei energetice cu care se confruntă din cauza atacurilor Rusiei asupra infrastructurii esenţiale, informează publicaţia Der Spiegel.

Potrivit Ministerului german de Externe, Departamentul guvernamental Tehnic (THW) va livra Ucrainei în următoarele două săptămâni 100 de generatoare de electricitate.

Berlinul a furnizat deja Ucrainei alte 135 de generatoare similare de la începutul războiului. Valoarea totală a aparatelor furnizate de Germania este de 13 milioane de euro.

Ministerul german de Interne a anunţat că va transfera în Ucraina 15 centrale de căldură pe bază de petrol, 20 de acumulatori de electricitate de mare putere şi 38 de containere de locuit sau pentru uz medical.

La rândul său, Ministerul german al Dezvoltării va aloca 12 milioane de euro din bugetul propriu pentru acoperirea nevoilor energetice ale Ucrainei, iar Societatea germană pentru Cooperare Internaţională (GIZ) va furniza generatoare de electricitate.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Iulia Oejdean și Vlad Podean, Miss și Mister 2022 ai Colegiului Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia

Publicat

msmstrcolapulum.jpeg

Iulia Oejdean și Vlad Podean au fost desemnați Miss și Mister Boboc ai Colegiului Tehnic ”Apulum” Alba Iulia, după Balul Bobocilor, ediția 2022.

Balul a mai avut doi învingători, pe Miss și Mister Popularitate, titluri primite în urma voturilor de pe alba24.ro. Este vorba despre Diana Popa și Albert Aldea.

De asemenea, Miss și Mister Popularitate ai Colegiului Tehnic ”Apulum” Alba Iulia au fost desemnați Alexia Tat și David Turc.

Opt perechi de tineri au susținut mai multe probe, vineri seara, în cadrul balului, organizat la Casa de Cultură a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Minivacanță de cinci zile de 1 Decembrie și Sfântul Andrei. Care sunt zilele libere pentru bugetari în 2023

Publicat

minivacanta de 1 decembrie e1669376144554 1000x600.jpg

Angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, începând de miercuri, 30 noiembrie și până luni, 5 decembrie, în ajunul de Moș Nicolae, după ce Guvernul a declarat zi liberă și vineri, 2 decembrie.

”Puntea” dintre zilele libere și weekend a fost aprobată de guvern, cu condiția să fie recuperată. 

Practic, minivacanța acoperă ziua de 1 Decembrie și sărbătoarea de Sfântul Andrei.

În ceea ce privește anul 2023, salariații trebuie să știe că vor avea parte de 12 zile libere legale.

Zile libere pentru bugetari și minivacanțe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe