Connect with us

ACTUALITATE

Consiliere psihologică online pentru jucătorii dependenţi de pariuri sportive

Publicat

laptop calculator

Persoanele cu probleme legate de practicarea în exces a jocurilor de noroc au la dispoziţie, în premieră în România, un serviciu de consiliere psihologică online, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Joc Responsabil remis AGERPRES.

„Asociaţia Joc Responsabil se aliniază tendinţelor internaţionale şi lansează, în premieră pentru ţara noastră, serviciul de consiliere psihologică online 24/7, cel mai modern instrument de facilitare a accesului la consilierea psihologică pus la dispoziţia persoanelor cu (potenţiale) probleme legate de practicarea în exces a jocurilor de noroc, ori apropiaţilor acestora, şi care simt nevoia de îndrumare în timp real. Astfel, Asociaţia Joc Responsabil îşi extinde aria de metode prin care sprijină persoanele care au întrecut limita recreaţională a acestui tip de divertisment, favorizându-le accesul la ajutor de specialitate non-stop şi oferind, totodată, un nivel şi mai mare de încredere, confort şi de confidenţialitate celor care apelează la acest serviciu”, menţionează sursa citată.

Serviciul „Consiliere 24/7” poate fi accesat în cadrul noului website al Asociaţiei Joc Responsabil, www.jocresponsabil.ro, acolo unde a fost integrat un modul, de chat online prin care orice jucător poate intra în legătură directă cu unul dintre psihologii Joc Responsabil.

Serviciul „Consiliere 24/7” este un serviciu non-stop, disponibil 24 de ore, 7 zile pe săptămână şi are drept scop creşterea capacităţii de autocontrol a jucătorilor care se confruntă cu probleme şi, în special, asigurarea de sprijin încă din primele momente în care aceştia se hotărăsc să solicite ajutor.

„Jucătorul care se hotărăşte să se controleze are nevoie de sprijin imediat. Orice amânare îi permite să se răzgândească, tocmai de aceea Consilierea 24/7 este extrem de utilă. În consilierea online îl abordăm nu doar psihologic, ci şi social. Mai mult, suntem una dintre ţările care au acum un sistem de consiliere avansat, iar experienţa noastră de până acum ne arată că această metodă este de cele mai multe ori accesată de cei care caută pentru prima dată metode de tratament a problemelor legate de jocurile de noroc. De asemenea, consilierea psihologică online este preferată de clienţi pentru că primesc un răspuns imediat, păstrează anonimatul, oferă un grad sporit de confort acestora şi poate fi accesată uşor. În plus, le dă clienţilor posibilitatea de a alege modalitatea în scris sau audio înainte de a avea o conversaţie faţă în faţă’, a declarat Cristian Andrei, psihiatru, expert şi ambasador al programului „Joc Responsabil”.

Lansarea serviciului „Consiliere 24/7” vine în contexul în care rapoarte de specialitate publicate la nivel internaţional arată că tehnologia a influenţat pozitiv în ultimii ani modul în care psihologii abordează comportamentul compulsiv pe care anumite persoane îl pot manifesta faţă de jocurile de noroc. Ca atare, consilierea psihologică online este considerată ca fiind noua tendinţă în domeniu, atât prin prisma evoluţiei tehnologice, cât şi a beneficiilor pe care le oferă clienţilor beneficiari ai unor astfel de servicii.

„Programul ‘Joc responsabil’ oferă ajutor real jucătorilor ce se confruntă cu probleme, dar şi familiilor acestora. În acest moment avem o acoperire naţională prin cabinete de consiliere în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova şi Constanţa, unde persoanele interesate pot beneficia de cinci şedinţe gratuite de evaluare şi consiliere psihologică. Deopotrivă, orice persoană din România poate primi consiliere prin intermediul liniei telefonice gratuite, 0800.800.099, dar şi online, accesând www.jocresponsabil.ro, portal prin care are la dispoziţie un chestionar anonim de autoevaluare prin care poate afla dacă obiceiul de a juca a devenit riscant pentru acesta sau pentru cei din jur, ori proaspăt lansatul serviciu ‘Consiliere 24/7′”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO. Bătaie pe strada Piezișă din Cluj-Napoca. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

bataie.jpg

Scandal, în weekend, pe strada Piezișă din Cluj-Napoca. Un bărbat a fost lovit de un tânăr de 16 ani și a ajuns la spital.

Poliție și ambulanțe pe strada Piezișă, sâmbătă, după ce un bărbat a fost lovit în urma unui scandal.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii au intervenit sâmbătă dimineața în zona străzii Piezișă din Cluj-Napoca, după ce au fost anunțați că a avut loc un conflict.

Bătaie pe strada Piezișă din Cluj. Un bărbat a ajuns la spital

„Polițiștii au intervenit în urma unei stări conflictuale, în zona străzii Piezișă din Cluj-Napoca, unde un bărbat în vârstă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comunicat de presă CSM Unirea Alba Iulia: Crosul Unirii 2022 de la Alba Iulia

Publicat

dsc00024 e1669556362454 1000x600.jpg

Ediția a 53-a a competiției, desfășurată în Șanțurile Cetății din Alba Iulia, a fost organizată, sâmbătă dimineața, de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal Alba Iulia.

La start s-au prezentat sute de alergători din toată țara și de toate vârstele iar la final toți participanții au primit câte un tricou iar primii trei clasați, la fiecare categorie de vârstă au fost recompensați cu diplome și medalii oferite de reprezentanții Primăriei Municipiului Alba Iulia, primarul Gabriel Pleșa – cel care a dat startul competiției…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Turistă salvată de salvamontiștii clujeni la Tarnița. A căzut pe o pantă și a suferit mai multe traumatisme

Publicat

tarnita salvamont cluj 3.jpg

Salvamontiștii din Baza Beliș, împreuna cu voluntarul din zona Tarnița, au salvat o femeie de 39 de ani care a căzut pe traseul Piatra lui Lucaci, aproape de malul lacului Tarnița.

Operațiunea de salvare a fost una complexă, femeia fiind evacuată cu barca.

tarnita salvamont cluj (2)


Turistă salvată de salvamontiștii clujeni la Tarnița

Victima, o tânara de 39 de ani, a alunecat și a căzut câțiva metri pe pantă, sâmbătă, în zona Grotei Ciorii. În urma căderii, femeia a suferit câteva traumatisme la cap și membrele inferioare, potrivit reprezentanților Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Jocul Călușerilor din județul Alba”: Proiect de cercetare și conservare, câștigat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

Publicat

jocul calusarilor.jpg

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba a câștigat un nou proiect la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) prin care va cerceta și va conserva jocul călușerilor din județul Alba. Proiectul a fost anunțat câștigător recent, în cadrul apelului de proiecte lansat de AFCN, urmând să se desfășoare pe parcursul anului 2023.

Scopul proiectului este recuperarea, conservarea și transmiterea jocului călușeresc ca parte importantă a folclorului coregrafic din județul Alba prin constituirea unei arhive cu documente scrise și audio – vizuale, dar și prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe