Connect with us

ACTUALITATE

Experții FDA recomandă utilizarea aceluiaşi tip de vaccin pentru doza iniţială şi pentru rapeluri

Publicat

syringe inserted into a vaccine vial
Arhivă foto

Consilierii Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) au votat în unanimitate în favoarea combaterii aceleiaşi tulpini de coronavirus de acum înainte, atât în timpul vaccinărilor anti-COVID-19 cu doze iniţiale, cât şi a inoculărilor cu doze booster.

Chiar și așa, unii dintre ei şi-au exprimat scepticismul faţă de nevoia ca americanii să se vaccineze în fiecare an, informează Reuters.

Agenţia americană încearcă să îşi simplifice politica de vaccinare anti-COVID-19 în contextul în care intenţionează să le recomande americanilor să se vaccineze în fiecare an cu o doză booster împotriva COVID-19.

Însă mai mulţi membri din grupul de consilieri au solicitat mai multe date robuste despre beneficiile aduse de vaccinarea anuală a tinerilor şi a persoanelor sănătoase.

„Acum ne aflăm într-o situaţie diferită.

Avem mult mai multă imunitate în rândul populaţiei”, a declarat Hayley Gans, profesoară de pediatrie la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Stanford. „Acum când oamenii sunt imuni, cât timp va rezista (imunitatea – n.red.)?”, a adăugat ea.

Producătorii de vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna au lansat spre sfârşitul anului trecut versiuni actualizate ale vaccinurilor lor anti-COVID-19 care vizează variante Omicron şi tulpina originală a noului coronavirus. În Statele Unite, aceste vaccinuri au fost utilizate doar ca doze booster.

Consilierii FDA au susţinut în unanimitate folosirea acestor seruri actualizate şi pentru schemele primare de vaccinare, administrate acelor persoane care nu s-au vaccinat deloc până în prezent împotriva COVID-19.

Consilierii FDA recomandă utilizarea aceluiaşi tip de vaccin pentru doza iniţială şi pentru rapeluri. FDA va organiza o ședință

FDA a anunţat că va organiza o şedinţă mai târziu în acest an pentru a stabili componenţa vaccinurilor ce vor trebui utilizate începând din toamna lui 2023, însă anumiţi producători farmaceutici ar putea fi capabili să dezvolte versiuni actualizate ale vaccinurilor lor mult mai devreme.

Pfizer-BioNTech şi Moderna au reuşit să producă versiunile actualizate ale vaccinurilor lor bazate pe tehnologia ARN mesager în aproximativ trei luni în 2022, însă compania Novavax a anunţat joi că va avea nevoie de şase luni pentru a produce o versiune actualizată a vaccinului său anti-COVID-19, bazat pe proteine recombinate, pentru ca acesta să poată să combată variantele de coronavirus aflate în circulaţie.

FDA ar putea avea în vedere un calendar timpuriu pentru vaccinurile precum cel produs de Novavax, după evaluarea procesului de producţie al companiei, a declarat Peter Marks, directorul Centrului pentru Cercetare şi Evaluare Biologică din cadrul agenţiei americane.

Oficiali sanitari din administraţia Biden au sugerat că vaccinarea anuală cu doze booster actualizate ale serurilor anti-COVID-19 ar putea să ofere niveluri ridicate de protecţie împotriva formelor severe ale acestei maladii.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA Botoșani: Condiții și EXCEPȚII la acordarea sprijinului financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic. Campania 2024

Publicat

vaci.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la anumite condiții și excepții în acordarea de sprijin financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic, aferente Campaniei 2024.

Conform sursei citate solicitanții care și-au asumat angajamente pentru eco-schema „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrăşat”, au obligația depunerii până la 31 iulie 2024, a decontului justificativ și a documentelor care atestă îndeplinirea cerinţelor specifice pentru activitatea de creştere şi îngrăşare desfăşurată în perioada 1 ianuarie…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte, în municipiul Botoșani. Care sunt zonele vizate

Publicat

dezinsectie.jpg

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani anunță cetățenii că marți, între orele 22 și 5 dimineața, se va desfășura operațiunea de dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte.

Dezinsecţia se va desfăşura pe raza Municipiului Botoşani în următoarele zone: Parcul Mihai Eminescu, Curcubeului, Tineretului, Primăriei, APM, Filateliei, Sucevei, Junior, G-ral Avrămescu, Liceul Pedagogic, Pietonalul Unirii, B-dul M. Eminescu, Biserica militară , parc plimbat animale de companie.  „Rugăm populaţia să evite aceste zone enumerate mai sus timp de 10 ore”, au transmis reprezentanții primăriei.

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: Zeci de botoșăneni au cerut intervenția poliției prin apel la 112

Publicat

razie politisti blocada 3 1000x600.jpeg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 46 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 47.685 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mai mulți șoferi din Botoșani au rămas fără permis după o acțiune „blitz” a polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier

Publicat

1721723978 whatsapp image 2023 09 18 at 12.31.28 1000x600.jpeg

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune de tip ”blitz”, pe raza municipiului Botoșani,  pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 28 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.015 de lei.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe