EVENIMENT
Constanţa: 11 persoane au fost reţinute pentru furt, înşelăciune şi fraudă informatică
Un număr de 17 persoane sunt cercetate penal pentru fraudă informatică, dintre care 11 au fost reţinute, în urma a 70 de percheziţii domiciliare efectuate de poliţişti în mai multe judeţe din ţară, sub coordonarea procurorilor constănţeni, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.
Alte infracţiuni comise de suspecţi sunt furt calificat, complicitate la furt calificat şi înşelăciune.
„În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti ai Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, cu sprijinul Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Craiova şi Braşov, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, a fost începută urmărirea penală faţă de 17 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat, înşelăciune şi infracţiuni informatice. (…) În cursul zilei de ieri, 11 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 60 de ani, au fost reţinuţi, pentru 24 de ore. (…) Astăzi, poliţiştii de la transporturi urmează a-i prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propuneri corespunzătoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanța.
Constanţa: 11 persoane au fost reţinute pentru furt, înşelăciune şi fraudă informatică
Conform sursei citate, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 25.000 litri de produs petrolier, 67 dispozitive tip telecomandă şi de bruiere a semnalului GPS, 20 dispozitive de transfer combustibil, 39 telefoane mobile, sumele de 180.920 de lei, 28.500 de euro şi 400 de dolari australieni, 80 de autotractoare cu semiremorcă – cisternă, documente contabile utile cauzei, precum şi alte bunuri şi documente susceptibile de a fi fost folosite în activitatea infracţională.
Pe 27 mai poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au pus în aplicare 70 mandate de percheziţie domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, înşelăciune şi fraudă informatică. Descinderile au avut loc în municipiul Bucureşti (6), precum şi în judeţele Constanţa (25), Tulcea (6), Ialomiţa (1), Călăraşi (1), Ilfov (2), Prahova (6), Dâmboviţa (4), Argeş (17), Braşov (1) şi Giurgiu (1).
Din cercetări a reieşit că mai multe persoane, angajate ale unei societăţi comerciale, au sustras produse petroliere, prin diferite moduri de operare care implicau utilizarea unor dispozitive electronice, pe care ulterior le-au păstrat pentru consum propriu sau le-au comercializat către terţe persoane. Agerpres
sursa foto: captură video Youtube / Poliția Română
EVENIMENT
FOTO: Modernizări finalizate la Spitalul Județean Alba. Cum arată secția de Medicină Internă. Alte investiții în derulare
La Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia au fost finalizate lucrările de modernizare a secției de Medicină internă. Spațiile au fost prezentate miercuri de reprezentanții unității medicale. Investiția a fost de 3,9 milioane lei.
Secția beneficiază acum de aparatură medicală performantă și de mobilier nou.
În total, au fost cheltuiți 3,939.830 lei, investiția fiind susținută de către Consiliul Județeană…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Descoperire importantă în lupta împotriva TUBERCULOZEI. Câte cazuri au fost depistate în Cluj de la începutul anului
Tuberculoza a devenit în 2024 cea mai răspândită boală infecțioasă din lume, depășind COVID-19. Cercetătorii Universității din Otago au făcut o descoperire importantă în lupta împotriva tuberculozei. Aceștia au identificat vulnerabilitatea ascunsă a bacteriei care provoacă această boală.
Oamenii de știință au dezvoltat o nouă tehnologie care le-a permis să găsească „călcâiul lui Ahile” al bacteriei Mycobacterium tuberculosis, chiar și în cazul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
Alegeri prezidențiale 2024: Aproape 22.600 de deţinuţi au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale, a anunţat, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
Conform sursei citate, numărul persoanelor private de libertate cu drept de vot este de 22.577, iar cel al deţinuţilor fără drept de vot de 1.972, transmite Agerpres.
În altă ordine de idei, ANP a informat că unităţile în care…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
RAR eXpert: Cum poți afla ce probleme are mașina, înainte de a o cumpăra. Verifică kilometrajul, defecțiunile ascunse și istoricul
RAR Cluj oferă celor care vor să își cumpere o mașină second-hand, un serviciu de verificare amănunțită cu privire la kilometraj, defecțiuni ascunse sau probleme de identificare a autovehiculului.
Este vorba despre RAR eXpert, implementat în alte regiuni încă de acum doi ani.
”Dacă aduceți mașina în reprezentanță, inginerii îi vor face o verificare amănunțită prin serviciul “RAR eXpert”.
Experiența…
Citește mai mult pe Alba24.ro