Connect with us

ACTUALITATE

Amânare în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanța a cerut eliberarea condiționată

Publicat

Sursa foto: Facebook

Tribunalul Constanta a amânat, luni, cu o săptămână decizia privind cererea de eliberare condiţionată formulată de ex-preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal, conform minutei publicată de instanţă.

În cadrul şedinţei publice de luni, reprezentantul DNA a cerut ca cererea să fie respinsă deoarece Nicuşor Constantinescu nu a prezentat dovezi temeinice de îndreptare, reamintind că acesta a avut patru sancţiuni disciplinare în perioada de detenţie şi doar două recompense.

Avocatul ex-preşedintelui CJ Constanţa, Ingrid Mocanu, a solicitat ca, în cazul în care cererea nu va fi acceptată, să îi fie micşorată perioada în care poate formula o nouă solicitare, de la cinci la două luni.

Totodată, avocatul lui Constantinescu a cerut ca judecarea contestaţiei să fie amânată până când Tribunalul se va pronunţa pe cererea de contopire a celor două pedepse definitive primite de Constantinescu, cea în dosarul Centrului Militar Zonal şi cea din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia, ambele de câte cinci ani de închisoare cu executare, însă judecătorul a respins solicitarea, argumentând că judecarea acestei cereri s-ar putea prelungi, ceea ce ar duce la tergiversarea soluţionării cauzei.

Apărătoarea lui Constantinescu a formulat o cerere de recuzare a completului, precizând ca judecătoarea s-ar fi pronunţat deja pe o cerere de revizuire a dosarului Centrului Militar Zonal. În replică, judecătoarea a precizat că ar fi formulat deja cerere de abţinere în acest dosar, având în vedere că ar fi fost implicată într-o altă decizie care îl viza pe Nicuşor Constantinescu, aceasta fiind însă respinsă.

Tribunalul Constanţa a amânat pronunţarea pentru data de 18 martie, decizia urmând a fi definitivă.

Fostul preşedinte al CJ Constanţa execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu.

În calitate de preşedinte al CJ Constanţa el a iniţiat două hotărâri prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat ca el nu a asigurat finanţarea corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

Recent, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv, la cinci ani de închisoare, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO. Drum clujean ca după bombardament. Cratere de 30 cm. Vieţi de oameni şi maşini în pericol. Alo, Drumurile Judeţene Cluj

Publicat

crater drum 4.jpg

Un drum judeţean clujean, între Ciucea şi Vânători, arată de parcă ruşii ar fi bombardat aici, nu în Ucraina. Sunt cratere imense care pot să pună viaţa oamenilor în pericol.

crater drum 1

„ATENȚIE ȘOFERI ❗❗❗

Dragilor, fac destul de des acest traseu, adică Ciucea – Vânători spre Sălaj.

crater drum 2

Drumul județean 108A, între Ciucea – Vânători, jud. Cluj – limită de județ Sălaj are niște cratere de toată mândria, adevărate capcane pentru a distruge complet o mașină sau chiar vieți pierdute… Craterele au adâncimi între 15-30 cm.

crater drum 3

Imaginați vă cum e să dați într o astfel…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CSM Unirea Alba Iulia va reabilita Baza sportivă de la Oarda. Lucrările de reparații propuse

Publicat

stadion oarda 1000x600.jpg

Baza sportivă de la Oarda va intra în reparații. Lucrările vizează reparații interioare / montare termosistem la clădirea de vestiare, înlocuirea instalațiilor sanitare/termice și a centralei termice, reparații la tribună și realizarea unui gard.

Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia achiziționează lucrări de reparații curente la Baza sportivă Oarda.

Lucrări de reparații interioare/termosistem clădire vestiare:

  • reparații tencuieli exterioare
  • placare pereți cu faianță albă
  • pardoseli din plăci de gresie ceramică
  • reparații glafuri uși și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

EXCLUSIV FOTO. Tuburi de protecție din plastic pentru copacii din Cluj-Napoca. Cât a plătit Primăria?

Publicat

arbo 3 e1660201431582.jpg

Clujenii au observat, intrigați, zilele trecute apariția unor bucăți de plastic amplasate la baza copacilor, atât din zona centrală, cât și din cartierele municipiului Cluj-Napoca, și s-au întrebat la ce folosesc și care este scopul lor.

Primăria Cluj-Napoca a răspuns la întrebarea adresată de Cluj24 iar mai jos avem toate explicațiile.

”În contextul protejării arborilor plantați pe raza municipiului Cluj-Napoca, se impune realizarea unor tuburi de protecție din plastic rezistent (tip PVC), pentru protecția tulpinilor la arbori plantați în parcuri, scuaruri și pe aliniamente stradale contra…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când intră banii. Anunţ pentru pensionarii Casei Judeţene de Pensii Botoşani

Publicat

pensii1.jpg

Anunţ pentru pensionarii Casei Judeţene de Pensii Botoşani care își încasează pensia prin cont bancar.
joi 11 august 2022, au fost operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoşani. 
În consecință, VINERI 12 AUGUST, în a doua jumătate a zilei, vor fi alimentate conturile de către bănci.
„Salariații Casei Județene de Pensii Botoșani vă asigură de tot respectul lor!”, este anunțul de pe site-ul instituției.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe