EVENIMENT
Constanța, gazda „4V Rally Raid Romania”, în weekend. Zeci de pasionați ai sporturilor cu motor vor lua startul competiției

Zeci de concurenţi, pasionaţi ai sporturilor cu motor, vor participa la 4V Rally Raid Romania. Evenimentul va decide campionii din acest sezon competiţional de Rally Raid la toate clasele: auto, moto, SSV şi Quad.
Potrivit organizatorilor, la startul competiţiei ce se va desfăşura pe 15 şi 16 octombrie vor fi prezenţi cei mai buni practicanţi de rally raid din România, dar şi din alte ţări.
Constanța, gazda „4V Rally Raid Romania”, în weekend. 70 de concurenți
„Timp de trei zile, Constanţa va deveni cartierul general pentru cei aproape 70 de concurenţi care se vor alinia la startul de sâmbătă, din parcarea Hotelului Oxford.
Alături de ei se vor afla mecanici, oficiali din partea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, ai Federaţiei Române de Motociclism şi organizatori”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Asociaţia Club Sportiv 4V Motorsport.
Conform sursei citate, până la startul celor două zile de concurs, în acelaşi loc va funcţiona şi cartierul general al întrecerii, unde vor avea loc înscrierile, verificările şi şedinţele tehnice.
Tot aici constănţenii pasionaţi de adrenalină vor putea admira vehiculele de concurs şi vor putea sta de vorbă cu concurenţii.
Cei mai norocoşi dintre ei vor avea inclusiv şansa de a încerca pe viu o parte din emoţiile pe care le trăiesc concurenţii pe parcursul unei curse.
La linia de start vor fi prezenţi cei mai buni practicanţi de rally raid din România, dar şi din alte ţări.
Printre aceștia, Frantisek Machacek, Jakub Koutnik, echipaj de renume din Cehia şi Tomasz Bialkowski, Darek Baskiewicz, campioni europeni din Polonia, concurenţi în întrecerile internaţionale de SSV de prestigiu.
Constanța, gazda „4V Rally Raid Romania”, în weekend. Program
„În afara întrecerii pentru stabilirea ierarhiei finale la fiecare clasă în parte, la categoriile profesionişti, open şi promo, cea mai mare ‘bătălie’ se va duce în clasamentul general al Campionatului Naţional de Rally Raid. (…)
Disputa pentru primul loc se va duce între Ferenc Fodor, de la clasa Moto, actualul lider al clasamentului general şi echipajul de la clasa SSV, format din Călin Cămărăşan şi Bogdan Luha, care sunt de altfel şi deţinătorii titlului după succesul de anul trecut, tot de la Constanţa.
Cel de-al treilea pilot cu şanse mari la câştigarea titlului, Ionuţ Florea, nu este prezent de această dată la Constanţa deoarece reprezintă România în clasificările la faimoasa competiţie Dakar”, se menţionează în comunicat.
În prima zi a competiţiei, sâmbătă, concurenţii vor pleca din parcarea hotelului menţionat, întrecerea desfăşurându-se pe o distanţă de aproximativ 220 de kilometri.
În a doua zi de concurs, duminică, concurenţii vor avea de străbătut un traseu de circa 200 de kilometri unde, la linia de final, vor fi întâmpinaţi de către organizatori şi vor primi şi primele medalii, cele de Finisher.
Constanța, gazda „4V Rally Raid Romania”, în weekend. Competiția – în direct
Decernarea premiilor va avea loc duminică seara.
„La fel ca şi la ediţiile anterioare, întrecerea va putea fi urmărită în permanenţă pe site-ul competiţiei şi în mediile de socializare online, prin intermediul fotografiilor şi a transmisiunii video în direct, toate realizate la cele mai înalte standarde”, au menţionat organizatorii.
La categoria auto concurează maşini 4×4 care sunt special echipate pentru a cuceri trasee cu teren accidentat, în timp ce la categoria SSV (Side by Side Vehicle) sunt încadrate vehicule de dimensiuni mici, special create pentru teren greu.
Echipajele Auto şi SSV sunt formate din pilot şi copilot. La categoriile moto şi QUAD se concurează pe motociclete şi ATV-uri conduse de o singură persoană.
Proiectul „4V Rally Raid Romania”, în valoare totală de 222.100 de lei, este organizat de Asociaţia Club Sportiv 4V Motorsport şi este finanţat de Primăria Constanţa din fonduri nerambursabile.
Agerpres

Clujenii se pot bucura din nou de prezența grațioaselor lebede albe și negre pe Lacul Chios din Parcul Central. După sezonul rece, păsările au fost reintroduse în habitatul lor familiar, aducând un plus de farmec zonei.
Primarul Emil Boc a marcat momentul printr-o postare video pe rețelele sociale, prin care este surprinsă frumusețea lebedelor plutind pe lac. Imaginile au fost primite cu entuziasm de locuitorii orașului, care se bucură de prezența acestor păsări…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Europarlamentarul Vasile Dîncu (PSD): „Putem avea o Europă autonomă în domeniul apărării? Câteva cifre și câteva provocări”

Europarlamentarul Vasile Dîncu (PSD) a analizat cifrele și provocările unei armate europene unificate, subliniind că, deși resursele militare ale Europei sunt semnificative, fragmentarea acestora între statele membre face dificilă o coordonare eficientă.
Europarlamentarul PSD Vasile Dîncu abordat, într-o discuție pentru PS News, posibilitatea ca Europa să devină autonomă în domeniul apărării.
„Europa nu este chiar într-o situație disperată din perspectiva…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Compania aeriană low-cost Ryanair își schimbă regulile privind bagajele de mână și check-in. Călătorii care întârzie la îmbarcare vor fi amendați cu 100 de euro. Ryanair a anunțat o serie de modificări substanțiale ale politicii sale privind bagajele și procedurilor de îmbarcare care vor intra în vigoare din 5 noiembrie 2025.
Aceste modificări vor afecta toți pasagerii care zboară cu compania aeriană, stabilind noi reguli și sancțiuni mai stricte, scrie
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Locurile din lume unde oamenii trăiesc cel mai mult: Secretul longevității din „Zonele Albastre”. Surpriza din România

Într-o eră a tehnologiei, vitezei și stresului cronic, există câteva locuri pe glob unde timpul pare să curgă altfel. Aici, oamenii trăiesc mult – foarte mult – adesea peste 90 sau chiar 100 de ani. Nu doar în viață, ci activi, lucizi și independenți.
Aceste zone au fost denumite de cercetători „Zone Albastre” și oferă o perspectivă fascinantă asupra secretelor longevității. Organizația Mondială a Sănătății a identificat mai multe zone de pe glob în care…
Citește mai mult pe Alba24.ro