Connect with us

ACTUALITATE

Mii de turişti, aşteptaţi la ”Black Sea Air Show”, la Constanța. Spectacolul va fi cuprins în scenariul unui film internaţional

Publicat

Circa 10.000 de turişti şi constănţeni sunt aşteptaţi pe 13 iulie, pe Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu”, la cel mai mare spectacol aviatic din acest an de pe litoral – „Black Sea Air Show”, secvenţe din acest show urmând să fie incluse în scenariul unui film de acţiune regizat de Alain Depardieu, fratele actorului francez Gerard Depardieu, au anunţat marţi, într-o conferinţă de presă ţinută pe aeroport, organizatorii evenimentului.

„Black Sea Air Show va fi un eveniment de emoţie, un eveniment de senzaţie, de forţă aeriană, un eveniment pentru constănţeni şi pentru toţi cei care vizitează litoralul românesc în timpul verii”, a menţionat preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică, Corina Martin.

Potrivit coordonatorului spectacolului aviatic, George Barcaru, de la Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, startul evoluţiilor aeriene va fi dat la ora 12,30 de către piloţii aviaţiei civile, urmând apoi cei ai aviaţiei militare.

„La 12,30, startul evoluţiilor aeriene. Acestea vor fi deschise de către aviaţia civilă prin partenerii noştri, Aeroclubul României, Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi Regional Air Services. Va fi o perioadă de aproximativ două ore şi treizeci de minute de evoluţie a aeronavelor civile, urmată de o perioadă de circa două ore de evoluţie a aeronavelor militare. Şi mă refer aici la elicopter PUMA R330, MIG 21 Lancer, F16 şi, cu bunăvoinţa partenerilor italieni, aeronave de vânătoare Typhoon, ale Italian Air Force”, a spus Bărcaru.

El a menţionat că publicul va putea să admire evoluţia a zeci de aeronave, dar şi lansări de paraşutişti.

Directorul general al aeroportului constănţean, Bogdan Artagea, a adăugat că, în cadrul unei expoziţii, vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă un elicopter militar, o autospecială PSI militară, diferite aeronave şi echipamente, fiind amenajate totodată „o zonă de food, o zonă VIP” şi creată o parcare auto cu 900 de locuri. La dispoziţia vizitatorilor vor fi puse mijloace de transport speciale, pe ruta Constanţa – Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”.

Conform Corinei Martin, deschiderea evenimentului va fi făcută de fanfara Forţelor Navale Navale şi o paradă a maşinilor de epocă.

Secvenţe din spectacolul aerian de pe 13 iulie vor fi filmate cu intenţia ca acestea să facă parte din scenariul unui film de acţiune realizat de o echipă de producători şi regizori din Franţa şi Elveţia, printre aceştia fiind şi francezul Alain Depardieu.

Eduard Irimia, care s-a implicat în ultimii 2 ani în producţia de filme, după ce a organizat la nivel global peste 100 de evenimente sportive televizate, a declarat că doreşte să includă în filmul menţionat, pe lângă secvenţe de la show-ul aerian de pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, şi locuri precum staţiunea Mamaia şi Insula lui Ovidiu, în special pentru a promova România. Producţia filmului ar putea începe în luna august a acestui an.

Regizorul Alain Depardieu a declarat, în cadrul conferinţei de presă ţinută marţi pe aeroportul constănţean, că este posibil ca şi fratele său, Gerard Depardieu, să joace în acest film.

„Este foarte posibil ca fratele meu, Gerard Depardieu, să joace până la urmă în acest film, asta se va decide după ce vom evalua scenariul final. (…) El şi-ar dori să facă parte din distribuţia acestui film”, a spus Alain Depardieu.

Aflat la prima ediţie, „Black Sea Air Show” se va desfăşura în intervalul orar 12,30 – 17,30, iar intrarea la spectacolul aviatic este liberă, accesul publicului fiind permis începând cu ora 10,30. Evenimentul este organizat de Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” şi Aeroclubul României, sub egida Ministerului Transporturilor, fiind susţinut de diverşi parteneri. AGERPRES / (AS – autor: Nona Jalbă; editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru o femeie de 88 de ani

Publicat

elicopter.jpg

Publicitate

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani în aceasă seară pentru a prelua o femeie de 88 de ani, aflată în stare gravă.

Femeie a superit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin, respectiv la spitalul de specialitate din Iași.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani, iar măsurile de siguranță au fost asigurate de G.I. BOTOȘANI.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA eliberează adeverințe fermierilor crescători de animale  care doresc să acceseze credite bancare

Publicat

cerere adeverinta apia primarie 1000x600.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând de astăzi, 24 iulie 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii intervențiilor în sectorul zootehnic, gestionate de APIA, respectiv pentru:

ü  PD-21 Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte
ü  PD-22 Sprijin cuplat pentru venit – carne vită
ü  PD-23 Sprijin cuplat pentru venit –bivolițe de lapte
ü  PD-24 Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine

 

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și cu fondurile de garantare din domeniul agricol.

Aceste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 45 de ani, cu permisul suspendat, scos din trafic de polițiștii din Flămânzi

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, marți, un autoturism, condus de un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Botoșani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BLOCADA Botoșani: 166 de amenzi, 10 permise suspendate, în ultimele 24 de ore

Publicat

264e0fad 1fb0 46ba abca 7baae33de193 1 1000x600.jpg

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 166 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 77.965 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 10 permise de conducere.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe