Connect with us

EVENIMENT

Consultări politice între ministrul român de Externe și secretarul de stat al SUA. Despre ce vor discuta cei doi oficiali

Publicat

aurescu
Arhivă foto

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea consultări politice cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. Întâlnirea a fost programată pentru marți, la București. Cei doi demnitari vor vorbi despre  războiul din Ucraina, criza energetică și vizele SUA pentru români.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea marți, consultări politice cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, cu prilejul vizitei pe care înaltul oficial american o efectuează în România.

Blinken va sosi la București pentru a participa la Reuniunea miniștrilor de externe ai statelor membre NATO și pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic între România și SUA.

În timpul discuțiilor, ministrul român va aborda teme legate de prezența militară americană în România, de proiectele din domeniul nuclear civil și de vize.

„Vizita va oferi ocazia reconfirmării angajamentului bilateral solid pentru întărirea cooperării în promovarea proiectelor de interes în domeniile politic, securitar, militar, economic, energetic.

Consultări politice între ministrul român al Afacerilor Externe și secretarul de stat al SUA. Temele abordate

Astfel, în cadrul discuțiilor, ministrul Aurescu și secretarul de stat Blinken vor trece în revistă stadiul cooperării bilaterale în domeniile de interes, inclusiv în baza priorităților stabilite cu ocazia vizitei ministrului Aurescu la Washington, în luna noiembrie 2021, precum creșterea prezenței militare a SUA în România, consolidarea posturii NATO în regiunea Mării Negre, procesul de aderare a României la OCDE și avansarea proiectelor comune din domeniul nuclear civil. Ministrul Bogdan Aurescu va reitera, totodată, interesul României, ca Partener Strategic al SUA, pentru înregistrarea de progrese concrete în ce privește accederea țării noastre în programul Visa Waiver”, a anunțat MAE.

Demnitarii vor vorbi și despre războiul din Ucraina.

„De asemenea, vor fi abordate evoluțiile recente în materie de securitate, cu accent asupra regiunii Mării Negre și securității pe Flancul Estic al NATO, ca urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, și eforturile comunității transatlantice de a gestiona impactul acesteia asupra securității regionale și a stabilității globale.

Consultări politice între ministrul român al Afacerilor Externe și secretarul de stat al SUA. În ce vor consta discuțiile

Întrevederea dintre cei doi oficiali se va concentra, astfel, și pe coordonarea bilaterală în vederea asistenței acordate Ucrainei și a implementării deciziilor privind consolidarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al NATO, adoptate în timpul Summitului Alianței de la Madrid.

Discuțiile vor viza, de asemenea, evoluția situației regionale de securitate la Marea Neagră, cei doi oficiali urmând să efectueze un schimb de opinii cu privire la viitoarele evoluții și consecințele acestora în plan securitar mai larg asupra Europei și la nivel global”, a adăugat MAE.

În timpul întâlnirii se va mai discuta despre tranzitul cerealelor din Ucraina, despre asistența umanitară acordată ucrainenilor și despre criza din Republica Moldova.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tichete de creșă 2024: valoarea acestora crește din luna aprilie. Condiții pentru acordare și cum pot fi folosite

Publicat

tichete de creșă 2024: valoarea acestora crește din luna aprilie.

Tichete de creșă 2024: Valoarea tichetelor de creșă crește din luna aprilie. Prin această facilitate, părinții primesc sprijin financiar pentru a plăti taxele la creșa la care au înscris copilul. Acestea se acordă în anumite condiții.

Valoarea tichetelor de creșă, de 620 lei, crește din aprilie la 640 de lei.

”Pentru semestrul I al anului 2024, începând cu luna aprilie 2024

  • valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, (…), este de 640…
    Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: INCENDIU PUTERNIC în cartierul Dăroaia, din comuna Roșia Montană. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

video: incendiu puternic în cartierul dăroaia, din comuna roșia montană.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața, în jurul orei 09:00, la o locuință aflată în satul Dăroaia din comuna Roșia Montană. 

Potrivit ISU Alba, Secția de pompieri Câmpeni intervine în cooperare cu SVSU Abrud pentru localizarea și stingerea unui incendiu în comuna Roșia Montană, sat Dăroaia.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

Mai multe imagini din timpul incendiului au fost surprinse de viceprimarul din Roșia Montană,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT la Alba iulia: O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Publicat

incendiu pe autostrada a10, în zona localității unirea. un autoturism

Un accident rutier a avut loc vineri, 29 martie, la Alba Iulia, în jurul orei 9.00. 

Din primele informații accidentul s-a petrecut pe strada Orhideelor din oraș. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz.  Potrivit ISU Alba, la fața locului intervin pompierii din Alba Iulia pentru asigurarea măsurilor specifice.

Știre în curs de actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 300 de câini, gata de adopție la Cluj. Îi puteți cunoaște de Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân

Publicat

caini ecarisaj 1.jpg

Peste 300 de câini pot fi adoptați la Cluj-Napoca. Cei care doresc să îi vadă și poate să ducă acasa un patruped o pot face joi, 4 aprilie, de Ziua Internațională a Animalelor Fără Stăpân.

În această zi, Regia Autonomă a Domeniului Public, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, organizează un eveniment dedicat câinilor fără stăpân. Vor participa și organizații care activează în domeniul protecției animalelor.

Peste 300 de câini, gata de adopție la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe