EVENIMENT
Container încărcat cu deşeuri din Portugalia pentru o firmă din Călăraşi, depistat de poliţişti în portul Constanța

Un container cu deşeuri, încărcat din Portugalia pentru o firmă din judeţul Călăraşi, care desfăşoară activităţi de import în România, a fost descoperit de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa Sud – Agigea, a informat marţi Garda de Coastă.
Garda de Mediu Constanţa a interzis efectuarea importului, marfa respectivă urmând să fie returnată expeditorului.
„În data de 12.04.2021, în urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, a fost descoperit un container încărcat din Portugalia, pentru o firmă de pe raza judeţului Călăraşi care efectua activităţi de import în România. În urma verificărilor s-a stabilit că mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, scrap, neconforme cu documentele prezentate autorităţii vamale. În cauză a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosirea de acte nereale şi importul ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu.
La începutul acestei luni, cinci containere cu deşeuri aduse cu vapoarele din Germania şi Canada au fost depistate de poliţiştii de frontieră în Portul Constanţa, deşeurile fiind importate ilegal în România de către două firme din judeţul Prahova şi municipiul Bucureşti. Mărfurile erau declarate în fals ca fiind produse de uz casnic uzate.
Deşi, potrivit documentelor prezentate la autoritatea vamală, containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile, în interior au fost găsite deşeuri lemnoase, metalice, precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice).
AGERPRES
EVENIMENT
Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).
Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.
Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Impozitul pe cifra de afaceri pentru companiile mari ar putea aduce scumpiri și concedieri. Avertismentul experților

Impozitul pe cifra de afaceri, plătit de sute de companii cu cifre de afaceri de peste 50 de milioane de euro, va duce la noi scumpiri în lanț şi chiar concedieri, avertizează experții.
Peste 700 de firme, cu mai bine de un milion de angajați în total, sunt vizate de impozitul minim pe cifra de afaceri.
Un studiu realizat de Tax Institute și ASE, citat de Antena 3, arată că statul ar putea colecta, în teorie, circa un miliard de euro.
„Din păcate, situația bugetară nu…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an pe 3 aprilie, marcând data la care, în 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a semnat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, actul de înființare a Jandarmeriei în Țara Românească.
În fiecare an sunt organizate ceremonii oficiale de Ziua Jandarmeriei, parade, exerciții demonstrative și activități de promovare a meseriei de jandarm în întreaga țară.
De asemenea, sunt acordate…
Citește mai mult pe Alba24.ro