Connect with us

EVENIMENT

Containerele de 6 milioane de lei, din Sibiu, în care sunt pacienţii cu COVID-19, în vizorul DNA

Publicat

SCJU Sibiu

Containerele cu saloane amenajate pentru pacienţii cu COVID-19, în valoare de 6 milioane de lei, sunt în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Alba Iulia, unde există un dosar penal şi care a solicitat documente de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a declarat luni 23 noiembrie, directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări ‘Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital’ precum şi plăţile efectuate până în prezent.

SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate”, a explicat directorul SCJU Sibiu.

În luna octombrie, SCJU Sibiu anunţat că a cheltuit peste şase milioane de lei pentru aceste containere în care sunt saloane pentru pacienţi, bani daţi de Consiliul Judeţean.

„Lucrările la cel mai important obiectiv de investiţii al SCJU Sibiu din anul curent, anume ‘Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital’ au fost finalizate în proporţie de 100%.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică şi execuţie lucrări.

Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu, care continuă investiţiile pentru asigurarea celor mai bune condiţii în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ.

Lucrarea constă în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp”, anunţat în luna octombrie SCJU printr-un comunicat de presă. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Noi drepturi pentru persoanele cu handicap. Acces gratuit cu câini ghid în autobuze, taxi-uri și taxă eliminată la RAR

Publicat

noi drepturi pentru persoanele cu handicap. acces gratuit cu câini

Noi drepturi pentru persoanele cu handicap. Acestea vor avea acces gratuit în mijloacele de transport în comun, magazine, alte spaţii, cu câini ghid. Proiectul a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006. Se scutește de la plata tarifului de omologare individuală perceput de Registrul Auto Român autovehiculele special modificate faţă de configuraţia iniţială, în scopul conducerii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Directorul Școlii Gimnaziale Vad, acuzat că a bătut doi elevi și pe mama unuia dintre ei. Anchete ale IPJ și ISJ

Publicat

scoala vad.jpg

Anchete la Școala Gimnazială Vad au fost declanșate de Poliție și de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Cluj după ce directorul unității, Mircea Boian, a fost reclamat că a bătut doi elevi și pe mama unuia dintre ei.

”Poliția municipiului Dej a fost sesizată prin intermediul unui apel la 112, de către părintele unui elev din cadrul unei unități de învățământ din localitatea Vad, despre faptul că un cadru didactic i-ar fi luat telefonul copilului și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Concerte de pricesne, la Teiuș și Secășel, în 21 aprilie. Participă artiști cunoscuți din județul Alba. Programul evenimentelor

Publicat

concerte de pricesne, la teiuș și secășel, în 21 aprilie.

În 21 aprilie, la Teiuș și Secășel sunt organizate concerte de pricesne, evenimente specifice sărbătorilor pascale. Cântecele folclorice religioase vor fi interpretate de artiști cunoscuți din județul Alba.

Evenimentele sunt organizate de Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, Primăria Teiuș, respectiv Primăria Ohaba.

Concert de pricesne la Teiuș, în Biserica ”Sfânta Treime” – duminică, 21 aprilie, ora 18.00

În program:

  • Leontina Fărcaș și Grupul vocal…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AȚI VĂZUT-O? O minoră din Alba Iulia a fost dată dispărută de familie: Poliția o caută. Cei care o văd trebuie să sune la 112

Publicat

aȚi vĂzut o? o minoră din alba iulia a fost dată

Polițiștii din Alba caută o minoră care a dispărut din municipiul Alba Iulia. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea sa, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

La data de 16 aprilie 2024, în jurul orei 15.30, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat din municipiu, cu privire la faptul că fiica sa minoră a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Din primele cercetări efectuate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe