Connect with us

EVENIMENT

Contrabandişti de ţigări, reţinuţi de procurorii DIICOT. Prejudiciu de 2,5 milioane de lei

Publicat

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus sâmbătă reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 15 inculpaţi.

Aceștia sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă asimilată în formă agravată, într-un dosar cu un prejudiciu de aproximativ 2,5 milioane de lei din comercializarea ilegală de ţigări.

Două grupuri infracționale organizate au produs un prejudiciu uriaș

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, începând cu anul 2020, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, şi-au desfăşurat activitatea două grupuri infracţionale organizate constituite în scopul obţinerii ilicite a unor profituri băneşti considerabile, ca urmare a comercializării de ţigarete neintroduse în circuitul fiscal al României, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Prima entitate criminală cercetată în prezenta cauză avea ca membri constituenţi mai multe persoane ce provin din aceeaşi familie, care au dezvoltat în timp legături infracţionale cu contrabandişti din Republica Moldova şi Ucraina, cumpărând în mod regulat de la aceştia cantităţi importante de ţigarete în vederea revânzării lor la un preţ superior celui de achiziţie.

După introducerea în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, furnizorii ucraineni/moldoveni, transportau ţigaretele disimulate în tiruri, dube, furgonete sau chiar în mijloace de transport persoane (autocare) până zona de centură a municipiului Bucureşti, de unde erau preluate de către membrii grupării şi depozitate temporar în diferite imobile, fiind mai apoi comercializate în zona pieţei Bobocica, de pe raza municipiului Bucureşti.

Cea de-a doua grupare infracţională organizată ce face obiectul cercetărilor în prezenta cauză, era structurată în jurul membrilor altei familii, fiind coordonată de către o inculpată care, împreună cu ceilalţi membri, desfăşura activităţi pe linia identificării de cumpărători şi a vânzării de ţigarete către aceştia, în incinta Pieţei Obor din Bucureşti, această grupare aprovizionându-se de la membrii primei grupări.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei.

Vineri, 26 noiembrie, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui număr de 4 inculpaţi, cetăţeni ucraineni care au introdus pe teritoriul României ţigări de contrabandă ce urmau a fi comercializate către membrii uneia dintre grupări.

Ulterior, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti au efectuat un număr de 16 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 678.300 de ţigarete, precum şi sumele de 38.200 lei şi 1.510 euro.

Totodată, au fost indisponibilizate un număr de 8 autoturisme şi un autocar, ce vor fi predate lucrătorilor din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti.

În cursul zilei de sâmbătă, un număr de 13 inculpaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul BSIJ şi a lucrătorilor din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Plafonare tarife RCA: Marcel Ciolacu anunță OFICIAL prelungirea cu trei luni a termenului, până în 30 iunie

Publicat

plafonare tarife rca: marcel ciolacu anunță oficial prelungirea cu trei

Plafonare tarife RCA: Marcel Ciolacu anunță oficial prelungirea cu trei luni a termenului, până în 30 iunie.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor poliţelor RCA.

„Prelungim cu încă trei luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie.

Vrem să combatem acest risc de creştere excesivă a preţurilor din cauza dezechilibrelor produse anterior pe această piaţă şi să dăm o mână de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, printre cele mai performante din țară. Alin Tișe: Am investit peste 12 milioane de euro

Publicat

poza infectioase scaled e1643878276396.jpg

Peste 12 milioane de euro au fost investiți în Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, în ultimii 8 ani.

Investițiile, care au dus la creșterea actului medical, dar și la modernizarea fluxurilor în clădirea care a fost dată în folosință în anul 1970, au fost realizate de Consiliul Județean Cluj.

YouTube videoYouTube video


Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, printre cele mai performante din țară. Tișe: Am…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Start-Up Nation 2024: buget de aproximativ 400 de milioane de euro

Publicat

bani euro valuta sursa alba24 scaled e1646304172461 1000x600.jpg

Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Cel puțin asta a declarat joi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

„Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va aduce, astfel, o serie de noutăţi.

În primul rând, acesta va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro. (…) antreprenorii vor putea accesa granturi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Actele de hărțuire la locul de muncă sunt considerate și cele petrecute în delegații sau team building-uri. Lege promulgată

Publicat

actele de hărțuire la locul de muncă sunt considerate și

Hărțuirea la locul de muncă va include și actele de acest fel, petrecute în delegații, team building-uri sau alte spații private ori publice în legătură cu locul de muncă.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi, 28 martie, o lege cu aplicare în domeniu.

Este vorba despre Legea pentru ratificarea Convenţiei nr.190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii în lumea muncii.

Convenția a fost adoptată la cea de-a 108-a sesiune a Conferinţei Internaţionale a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe