Connect with us

EVENIMENT

Contribuabilii bun platnici ar putea beneficia, de la 1 ianuarie 2020, de un bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen

Publicat

Contribuabilii care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp ar putea beneficia, de la 1 ianuarie 2020, de un bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen, a declarat, sâmbătă, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu.

Potrivit acesteia, în acest sens a fost creionat un proiect de act normativ al listei albe a contribuabililor bun platnici, care se doreşte a fi aplicat de la 1 ianuarie 2020.

„Am realizat studiul de impact pe acest segment al celor care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp. Am identificat contribuabilii care se regăsesc în situaţia de a putea fi premiaţi. Reprezintă un număr semnificativ. A fost creionat proiectul de act normativ care reglementează două aspecte: cum avem aşa-zisa listă neagră, vom avea trimestrial, în acelaşi ritm, lista albă, iar pe de altă parte proiectul de act normativ vizează acordarea unui bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen de către bunii plătitori”, a afirmat Călugăreanu la Antena 3.

Proiectul prevede două posibilităţi: fie acordarea anuală a acestui bonus, fie acordarea acestuia la fiecare termen de plată.

„Proiectul prevede două posibilităţi: fie acordarea anuală a acestui bonus – şi eforturile sunt de a aplica acest act normativ începând cu 1 ianuarie 2020 -, fie ca la fiecare termen de plată să fie acordat acest bonus. Aici sunt două abordări. În gândirea noastră a fost procentul aplicat la suma respectivă, suma integral declarată şi achitată însă în curând acest proiect va fi supus unei largi dezbaterii publice şi vom ţine seama de toate propunerile ce vor fi formulate”, a dat asigurări Mirela Călugăreanu.

În privinţa listei negre, aceasta a fost eliminată în cazul persoanelor fizice, din cauza unor probleme ale ANAF.

„A fost reglementată problema listei negre în cazul persoanelor fizice, în sensul că s-a eliminat această obligaţie, mai ales că trebuie să recunoaştem că în evidenţa fiscală care priveşte persoanele fizice au fost o serie de probleme din interior şi atunci s-a eliminat obligativitatea de a pune pe lista neagră persoanele fizice. Ideea este că de aceea am simţit nevoia să creăm un instrument pentru bunii plătitori, pentru că pentru persoanele fizice şi juridice care s-au confruntat cu dificultăţi financiare reale s-a aprobat Ordonanţa 6 care prevede două categorii de măsuri: contribuabilii care aveau datorii la 31 decembrie 2018 restante şi care nu au avut posibilitatea şi nici nu au în perioada următoare posibilitatea de a le achita în termen scurt pot accesa planul de restructurare cu un termen de aplicare pe 7 ani. Sunt acolo o serie de facilităţi care conduc la reduceri de până la 50% din aceste datorii şi anularea accesoriilor. De asemenea, important este faptul că pentru cei care-şi achită obligaţiile fiscale restante la 31 decembrie 2018 până la data de 15 decembrie 2019 se aplică mecanismul anulării integrale a dobânzilor şi penalităţilor”, a explicat ea.

Şeful ANAF a menţionat că grupul ţintă pentru aceste măsuri este de peste 460.000 de companii.

„Noi am organizat în acest scop întâlniri numeroase la care au participat peste 3.000 de contribuabili care au apreciat această măsură şi am notificat tot grupul ţintă care este de peste 460.000 de companii”, a precizat Călugăreanu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii de clienți. Care este oferta

Publicat

hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii

Hidroelectrica a redus prețul la energie electrică pentru unele categorii de clienți. Oferta a fost făcută publică de companie, la începutul acestei săptămâni.

În cadrul ofertei Business Verde pentru clienți non-casnici, din 15 aprilie, prețul energiei electrice active (fără TG, tariful de transport) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0,55 lei/kWh.

Prețul energiei electrice active cu TG este de 0,55382 lei/kWh.

Anterior, prețul este de 0,58 lei/kWh.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie din Alba, condamnată după ce și-a lovit soțul cu o tigaie, în timpul mesei. Ce motiv de ceartă au avut cei doi

Publicat

femeie din alba, condamnată după ce și a lovit soțul cu

O femeie din Alba a fost condamnată pentru violență în familie. Judecătorii din Câmpeni au găsit-o vinovată, după ce și-a lovit soțul cu o tigaie, în timpul mesei. 

O decizie în instanță a venit în data de 11 aprilie 2024, la Judecătoria Câmpeni. 

Fapta pentru care femeia a fost condamnată s-au întâmplat în seara de 4 iulie 2020, în urmă cu mai bine de trei ani.

De la ce a pornit cearta dintre cei doi soți: Versiunea bărbatului

În fața instanței, soțul a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Drumarii au ieșit la deszăpezire pe drumurile de munte din Cluj. Au folosit tone de material antiderapant

Publicat

deszapezire1.jpg

Drumarii au scos utilajele de deszăpezire pe mai multe drumuri din munte din Cluj. În zonele înalte ale județului ninge începând de marți.

Potrivit Consiliului Județean Cluj, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 17 aprilie, în urma căderilor de zăpadă și a temperaturilor negative înregistrate în ultimele 12 ore în zona de munte a județului, pe mai multe sectoare de drum se circulă în condiții de iarnă.

Drumarii au ieșit la deszăpezire pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se redeschide Salad Box la Alba Mall. Rețete sănătoase, gust unic, servire impecabilă (P)

Publicat

se redeschide salad box la alba mall. rețete sănătoase, gust

La Alba Mall poți experimenta, din nou, de miercuri, de la ora 14:00, cea mai bună opțiune când vrei să mănânci sănătos.

Salad Box – multiplul câștigător al titlului neoficial de cel mai sănătos gust al anului, dressingul de aur, sănătate în bucate, revine în Alba Mall. Mai mult decât o stare de bine creată pentru tine, rețete făcute cu pasiune, gust unic, ingrediente locale, transparență la standarde pe care le depășim în fiecare zi.

În plus, Salad Box te…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe