EVENIMENT
Controale ale polițiștilor în domeniul piscicol. Au fost aplicate amenzi de peste 430.000 de lei, în primele 9 luni ale anului
În primele nouă luni ale anului 2022, polițiștii au efectuat peste 5.400 de controale în domeniul piscicol. Totodată, în urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare de peste 430.000 de lei.
Potrivit Poliției Române, în primele 9 luni ale anului 2022, pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol, polițiștii au verificat peste 11.000 de obiective și au efectuat 5.420 de controale. În urma activităților, au fost indisponibilizate peste 21.500 de kg. de pește.
În primele 9 luni ale anului, Poliția Română a continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu produse piscicole.
Polițiștii au desfășurat 5.420 de controale, dintre care 33 în apele maritime teritoriale, 2.393 în apele continentale (fluvii, râuri, Delta Dunării, lacuri, bălți, baraje), 426 în amenajări piscicole şi asociaţii de profil, 1.501 pe linia legalității transportului peștelui, produselor și subproduselor din pește, 675 pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării peștelui, produselor și subproduselor din pește și alte 392 de controale.
Conform sursei citate, au fost verificate 11.058 de obiective, dintre care 44 de depozite, 323 de pescări, 53 de puncte de debarcare, 201 centre de primă vânzare, 292 de amenajări piscicole, 502 ambarcațiuni, 40 de nave, 8.344 de autovehicule și alte 1.102 obiective.
În urma acțiunilor, polițiștii au constatat 787 de infracțiuni și au aplicat 2.189 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 434.560 de lei.
Ca măsuri complementare, au fost confiscate sau ridicate în vederea confiscării sau a stabilirii provenienței 21.503 kg. de pește, dintre care 234 de kg. de sturion, 3.683 de unelte de pescuit, constând în plase monofilament, plase de pescuit din fir textil, vintire, prostovoale, năvoade, dispozitive electrice și alte unelte de pescuit, 34 de ambarcațiuni, 19 motoare de ambarcațiuni, 14 rezervoare de ambarcațiuni și 15 autovehicule.
Acțiunile pentru protejarea biodiversității acvatice vor continua și în perioada următoare.
EVENIMENT
Cei mai importanți actori din Energie și Tehnologia Informației, reuniți la Cluj: Securitatea cibernetică este o necesitate
A doua ediție a Forumului de Securitate Cibernetică a fost organizat de Distribuție Energie Electrică Romania – DEER, cel mai important operator național de distribuție a energiei electrice. Forumul a reunit peste 300 de participanți și s-a desfășurat timp e două zile la Cluj, unde s-au reunit cei mai importanți actori din Energie și Tehnologia Informației.
Dezbaterile Forumului au scos în evidență provocările din domeniu și faptul că securitatea…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cum să eviți gripa și răceala. Olimpia Roșca, medic de familie din Alba Iulia: sfaturi pentru sezonul rece. VIDEO
Cum să eviți gripa. Olimpia Roșca, medic de familie din Alba Iulia, a transmis cititorilor Alba24 o serie sfaturi pentru sezonul răcelilor și al gripelor.
”Este perioada din an cea mai încărcată din punct de vedere al infecțiilor respiratorii, cu foarte multe feluri de gripă, de tip A sau B (…) deci tot felul de viroze ale căilor respiratorii care afectează starea de sănătate a pacienților și care implică consum…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Dotări, modernizări și construcții noi pentru șapte centre sociale din Alba. Investiții de peste 77 de milioane de lei
Șapte centre sociale din Alba, printre care cămine de vârstnici, centre pentru persoanele cu dizabilități și copiii fără părinți vor modernizate, sau chiar vor avea construcții noi.
Prefectura Județului Alba a transmis că investițiile vor fi făcute cu ajutorul unui buget de 77.344.955 lei. Este vorba despre bani de la bugetul de stat, bani de la ministerul Muncii. Contractele au fost semnate la sediul AJPIS…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
20 de școli și grădinițe din Cluj primesc bani pentru prevenirea violenței și bullying-ului. Ce activități vor face
20 de școli și grădinițe din județul Cluj au câștigat finanțare din partea Ministerulul Educației pentru a pune în practică proiecte de prevenire a violenței, infracțiunilor și bullying-ului.
Este vorba de 95.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru concursuri tematice, teatru forum sau campanii, dar și pentru formarea cadrelor didactice.
20 de școli și grădinițe din Cluj primesc bani pentru prevenirea violenței și bullying-ului. Ce activități vor…
Citește mai mult pe Cluj24.ro