Connect with us

ACTUALITATE

Controale ale pompierilor în 6 spitale din Bihor. Ce nereguli au găsit (FOTO)

Publicat

Pompierii din Bihor au făcut, săptămâna trecută, 58 de controale, din case 6 inopinate la tot atâte spitale din judeţ, ca să se asigure că normele de prevenire la incendii sunt respectate. Militarii au depistat nereguli la toate cele şase unităţi medicale controlate, însă majoritatea au fost sancţionate cu avertismente.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana, cele 6 unități cu paturi verificate, sâmbătă, de Inspecţia de Prevenire sunt Spitalul Clinic Municipal “Dr Gavril Curteanu” Oradea – Secția Pneumoftiziologie, Spitalului Clinic Județean – Maternitate, Spitalul Municipal “Dr. Pop Mircea” Marghita, Spitalul Municipal Salonta, Spitalul Orășenesc Ștei și Spitalul Orășenesc Marghita.

„În cadrul celor șase acţiuni ce au vizat spitalele menționate, au fost depistate 33 de nereguli, 8 din acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor”, arată comunicatul.

Printre neregulile depistate se numără lipsa locurilor de amplasare a autospecialelor în proximitatea spitalelor, deficiențe în ceea ce privește funcționarea instalațiilor de stins incendii (accesorii defecte, neasigurarea debitului corespunzător etc..) sau căi de acces şi evacuare blocate cu sisteme care se închid şi se deschid doar automatizat.

În urma acestor controale, toate cele şase spitale au fost sancţionate cu 23 de avertismente, iar o unitate a primit şi o amendă, de 1.000 de lei.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un nou festival de FILM ajunge la Cluj în acest sfârșit de săptămână. Ce filme îi așteaptă pe CINEFILI

Publicat

316258707 568370341956594 9169421132343867250 n e1669304466148.jpg

Ecozine Film Festival Zaragoza ajunge pentru prima oară la Cluj, la Cinema ARTA, între 26 și 27 noiembrie, weekend în care clujenii sunt invitați să descopere o selecție specială de filme dedicate temelor sociale și de mediu.

„Vă așteptăm la proiecțiile filmelor câștigătoare ale ediției din acest an a festivalului, două documentare remarcabile:

<<Ophir>> (Alexandre Berman, Olivier Pollet) – o odă poetică și dramatică despre dorința de libertate, cultură și suveranitate, care dezvăluie lanțurile vizibile și invizibile ale colonialismului și ciclurile sale infinite de violență,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Opt persoane au murit în urma unei alunecări de teren produse pe insula italiană Ischia

Publicat

alunecare italia
sursa foto: captură video Twitter / Matteo Salvini

Opt persoane au murit în urma alunecării de teren care a afectat sâmbătă insula italiană Ischia, a anunțat ministrul Infrastructurii și Transporturilor, Matteo Salvini, citat de agenția ANSA.

„Opt persoane au murit în urma alunecării de teren din Ischia”, a spus Matteo Salvini, care a adăugat că salvatorii lucrează în zonă în condiții dificile.

În prezent, în zona Via Celario, în Casamicciola, se estimează că există cel puțin 30 de familii blocate în casele lor, fără apă și lumină. În total, aproximativ 100 de persoane nu au fost contactate.

Drumul care duce la casele lor este în prezent impracticabil din cauza noroiului, a bolovanilor și a molozului care îl blochează și este în curs de curățare cu ajutorul mai multor utilaje.

Potrivit ANSA, 13 persoane sunt date dispărute, în urma alunecării de teren produse ca urmare a ploilor abundente.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: „Săptămâna actelor de bunătate”, la Grădinița cu Program Prelungit Step By Step nr. 12 din Alba Iulia

Publicat

gpp 122 scaled e1669461652346 1000x600.jpg

Iubirea, bunătatea, respectul, credința și dărnicia sunt unele dintre cele mai importante valor care conduc la formarea viitorilor adulți responsabili, empatici și implicați în viața comunității. În acest sens, în săptămâna 21 – 25 noiembrie a fost inițiată acțiunea caritabilă „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, în care au fost implicați preșcolarii și părinții acestora, precum și cadrele didactice din Grădinița cu Program Prelungit Step By Step Nr.12 Alba Iulia reprezentată de managerul Veronica Suciu.

„Este minunat când oamenii se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ALBA: 6 cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 26 noiembrie

Publicat

test rapid covid antigen 1000x600.jpeg

Au fost înregistrate 6 cazuri COVID noi în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), sâmbătă, 26 noiembrie. 

În județul Alba, sunt 109 cazuri active. Incidența COVID în județul Alba este de 0,29.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 59.627 cazuri confirmate, 58.387 persoane vindecate, 1.311 decese.

În ultimele 24 de ore, în județul Alba, au fost făcute 146 testări: 27 PCR (17 la Spitalul Județean și 10 la DSP), 119 teste rapide.

Cazuri COVID raportate în ultimele 24 de ore în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe