Connect with us

EVENIMENT

Controale INOPINATE în Iași, Cluj și București. Patru cluburi au fost închise. Amenzile sunt uriașe

Publicat

club

Zeci de controale ale pompierilor s-au defășurat vineri și sâmbătă în cluburile din județele Cluj și Iași și din București. Patru unități au fost închise temporar, iar amenzile au depășit valoarea de jumătate de milion de lei.

În timpul controalelor s-a verificat dacă organizatorii respectă prevederile privind capacitatea maximă a sălilor și dacă este asigurată accesibilitatea căilor de evacuare.

„Au fost controlate 40 de obiective… la patru dintre aceste obiective, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu prin depășirea numărului de utilizatori a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 de lei”, a declarat adjunctul inspectorului general al IGSU, general de brigadă Benone Duduc

De asemenea, cele patru cluburi, trei din Iași și altul din București, vor avea activitatea suspendată în următoarele 60 de zile.

Administratorii din alte cluburi au fost amendați cu 50.000 de lei și cu 30.000 de lei.

În timpul controalelor, au fost constatate și alte contravenții pentru care au fost date 24 de amenzi și 22 de avertismente. Valoarea totală a amenzilor este de 539.500 de lei.

Acțiunile de control vor avea un caracter permanent și se vor desfășura în toate localitățile țării, a avertizat șeful DSU, Raed Arafat. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Aproape 8.000 de conturi noi create, după prima zi de eliberare online a cazierului judiciar

Publicat

1675180008 cazier judiciar.jpg

Aproape 8.000 de conturi noi au fost create în prima zi de eliberare online a cazierului judiciar.

În primele 24 de ore de la operaționalizarea platformei dedicată eliberării on-line a certificatelor de cazier judiciar, în hub-ul Ministerului Afacerilor Interne au fost create 7.684 de conturi noi.

Un număr de 6.912 dintre aceste conturi au fost validate prin ghiseul.ro și 153 de cetățeni au mers la unitățile de poliție pentru validarea conturilor.

În același interval au fost generate de platformă (hub.mai.gov.ro), la solicitarea cetățenilor interesați, 5532 certificate de cazier judiciar, informează MAI.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Trafic restricționat pe DN 64, în județul Vâlcea

Publicat

politia 112 general generic 1000x600
Arhivă foto

Traficul este restricționat, joi la amiază, 2 februarie 2022, pe DN 64, în județul Vâlcea.

Potrivit IPJ Vâlcea, traficul rutier pe DN64 KM 87+900M Ionești este restricționat.

Se circulă în ambele sensuri pe ruta alternativă DC106 (strada Gării).

Dupa eliberarea carosabilului traficul se va desfășura astfel:

– pe DN64 sensul Dragasani-Rm. Vâlcea (semnalizarea limita gabarit existenta)

– pe DC106 (strada Gării) pentru sensul Rm. Vâlcea-Drăgășani pana la remedierea semnalizării distruse, respectiv limita de înălțime 4.30 m

Conform aceleași surse, în jurul orei 10.30, un autovehicul cu gabarit mare de tip trailer, încărcat cu utilaje, a lovit limitatorul de înălțime de la Ionești – Marcea, pe DN 64. Din primele verificări, limitatorul a fost avariat, nefiind înregistrate victime. De asemenea, nu au fost materiale sau substanțe periculoase implicate, iar podul de cale ferată nu a fost afectat.

Conducătorul a fost sancționat de către ISCTR , cu amendă în valoare de 4.000 de lei conform O.G. nr.43/1997.

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune între un TIR și o mașină, pe o șosea din județul Suceava. O victimă în stare gravă

Publicat

accident general pompieri smurd 112
Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, joi la amiază pe o șosea din județul Suceava. O persoană a rămas încarcerată după impactul dintre un TIR și o mașină.

Potrivit ISU Suceava, accidentul rutier s-a produs la ieșire din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre localitatea Pojorâta.

Este vorba despre o coliziune între un autotren și un autoturism.

În urma evenimentului o persoană din autoturism a rămas încarcerată.

Persoana încarcerată (femeie) a fost extrasă din autoturism și predată echipajului SAJ în stare de inconștientă.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc cu modulul SMURD (autospecială pentru descarcerare și ambulanța SMURD B2) cu sprijinul unui echipaj SAJ.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeile și accidentele rutiere, subiectul unei descoperiri macabre: explicația cercetătorilor

Publicat

femeile și accidentele rutiere, subiectul unei descoperiri macabre: explicația cercetătorilor

Pare greu de crezut la prima vedere, dar dacă ești femeie și te așezi la volan vei avea, din start, riscuri mai mari decât bărbații de a fi rănită într-un accident ori chiar de a-ți pierde viața. Cercetătorii au descoperit că această situație macabră are legătură cu caracteristicile fizice ale femeilor, dar și cu felul în care sunt făcute testele de siguranță ale automobilelor.

Femeile și accidentele rutiere, subiectul unei descoperiri macabre

Ești femeie și conduci mașina? Trebuie să știi că, din start, ești expusă mai mult decât un bărbat la rănirea într-un accident ori chiar la pierderea vieții.

Conform statisticilor ce au rezultat din mai multe studii, femeile au cu 73 % mai multe șanse decât bărbații să fie grav rănite într-un accident de mașină frontal, aproape de două ori mai…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe