Connect with us

EVENIMENT

Controale la centrele rezidenţiale din judeţul Satu Mare, în urma mai multor sesizări

Publicat

controale satu mare fb
sursa foto: Facebook / Instituţia Prefectului Satu Mare

Luni, Prefectul județului Satu Mare a înființat o comisie mixtă permanentă, având scopul de a efectua controale la centrele rezidențiale din județ, ca urmare a primirii mai multor sesizări.

„Având în vedere unele sesizări de la nivelul judeţului privind modul defectuos de gestionare a centrelor rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor, prin ordin al prefectului Radu Roca, azi, 31 iulie, a fost constituită Comisia mixtă de control la centrele rezidenţiale destinate persoanelor vârstnice, centrele destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi şi cele destinate copiilor.

Această comisie are caracter permanent şi va efectua atât controale tematice, cât şi în urma unor eventuale sesizări venite din teritoriu”, informează Instituţia Prefectului, pe Facebook.

Controale la centrele rezidenţiale din judeţul Satu Mare, în urma mai multor sesizări. Un centru a fost închis

Din comisie fac parte reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare, Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

În urma verificărilor recente la centrele de vârstnici, unul a fost închis, iar beneficiarii au fost mutaţi temporar în altă unitate, fiind aplicate şi zeci de amenzi. Agerpres

sursa foto: Facebook / Instituţia Prefectului Satu Mare

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 147.000 de persoane au trecut prin punctele de frontieră ale României, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera iarna

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră ale României au trecut peste 147.000 de persoane.

Potrivit Poliției de Frontieră, joi, 7 decembrie 2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 147.200 de persoane, cetățeni români și străini, şi aproximativ 46.700 de mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România au fost 75.740, dintre care 7.161 de cetăţeni ucraineni.

Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 07.12.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 6.807.645 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Protest cu gunoi de grajd în fața Prefecturii Alba. Localnici din Apuseni cer repararea unui drum, afectat de inundații

Publicat

video: protest cu gunoi de grajd în fața prefecturii alba.

Mai mulți localnici din Apuseni au protestat vineri, 8 decembrie, în fața Prefecturii Alba. Aceștia sunt nemulțumiți de starea drumului DN 74 A, care a fost avariat de indundațiile din anul 2021. 

De atunci, drumul s-a degradat, iar localnicii spuns că autoritățile nu au făcut nimic pentru a-l repara.

Protestatarii au venit la Alba Iulia, în fața Prefecturii și a Consiliului Județean Alba, cu mai multe mașini, dar și cu o camionetă plină cu gunoi de grajd.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 100 de copii şi-au imaginat viitorul oraşului prin joacă

Publicat

copii boc.jpg

La Cinema Dacia din cartierul Mănăștur a avut loc un atelier pilot în cadrul proiectului „Blueprint for Net-Zero Apartment-block Neighborhoods”, sub egida CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică – cu ajutorul QUB Education și Centrul Cultural Clujean.

„Peste 100 de copii și-au imaginat viitorul orașului prin joacă în cadrul acestei activități Elevii din ciclul gimnazial au confecționat felicitări de Crăciun, roboți, lumânări, jucării,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cresc tarifele de apă și canalizare în Alba, de la 1 ianuarie 2024. Noile prețuri anunțate de Apa CTTA SA

Publicat

cresc tarifele de apă și canalizare în alba, de la

Cresc tarifele de apă și canalizare în Alba, de la 1 ianuarie 2024. Apa CTTA SA Alba a anunțat noile prețuri.

”Potrivit Deciziei Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Publice Comunitare – ANRSC nr. 177/24.11.2023, prețul în întreaga arie de operare va fi, din 1 ianuarie 2024, de:

  • 6,94 lei/mc, exlusiv TVA – prețul apei potabile produse, transportate și distribuite
  • 7,21 lei/mc, exclusiv TVA – tariful pentru canalizare – epurare”.

În prezent,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe