Connect with us

EVENIMENT

Controale pentru verificarea respectării prevederilor legale privind comercializarea articolelor pirotehnice

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Inspecţia Muncii derulează o acţiune de control la nivel naţional pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale la comercializarea articolelor pirotehnice, motivată, potrivit inspectorului general de stat Dantes Nicolae Bratu, de evenimentele grave petrecute în anii anteriori, atât în ţară şi în străinătate, soldate cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice.

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, acţiunea de control, care a început pe 5 decembrie 2022 şi se va derula până pe 6 ianuarie 2023, are ca obiective identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.

„Această acţiune este motivată de evenimente grave petrecute în anii anteriori, în ţară şi în străinătate, soldate cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, care au provocat pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite.

Un alt motiv care stă la baza desfăşurării acestei acţiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani.

Astfel, se impune efectuarea de controale la comercianţii şi deţinătorii unor astfel de articole, pentru a se verifica respectarea legislaţiei specifice în domeniu.

Pentru toate neconformităţile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precise de remediere şi, în funcţie de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, de la avertismente până la sistarea activităţii, conform prevederilor Legii nr. 126/1995, modificată şi completată”, a declarat Dantes Nicolae Bratu.

Controale pentru verificarea respectării prevederilor legale privind comercializarea articolelor pirotehnice. Unde vor fi efectuate controalele

Inspectorii de muncă vor efectua controale la toţi deţinătorii de astfel de articole, pentru a verifica dacă: aceştia sunt autorizaţi conform legii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti; au angajat personal autorizat ca pirotehnicieni; mişcarea articolelor pirotehnice, respectiv intrarea şi ieşirea acestora se face în baza documentelor prevăzute de lege; transportul articolelor respective se face conform prevederilor legale; depozitarea acestora este conformă; dacă nu sunt depăşite cantităţile aprobate pentru a fi depozitate; articolele sunt etichetate conform legii şi au aplicate instrucţiuni de utilizare în limba română.

Inspecţia Muncii mai informează că, în perioada 4-29 noiembrie 2022, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a desfăşurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 9,593 milioane lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Au fost aplicate 4.262 avertismente şi au fost dispuse 12.483 măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

În luna noiembrie, au fost identificate 500 persoane desfăşurând muncă nedeclarată. Dintre acestea, 374 nu aveau întocmit contract individual de muncă, 89 nu aveau contract individual de muncă transmis în Revisal, 7 persoane prestau activitate având contractul de muncă suspendat, iar 30 persoane prestau activitate în afara programului de lucru din contractul part-time. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Clujeanca Alisia Perșa (17 ani), locul 1 la cel mai mare festival de fitness din Europa

Publicat

alisia st e1713254657173.jpg

Clujeanca Alisia Perșa (17 ani) a participat zilele trecute la Koln, în Germania, la KIBO, cel mai mare festival de fitness din Europa și a reușit să obțină locul I pentru România.

Tânăra a concurat alături de fete din Bulgaria, Franța, Slovacia, Brazilia și Hong Kong și a reușit să impresioneze jurații cu o combinație de excepție.

Finalul, ca în povești

”Nu m-am dus la această competiție cu aşteptări foarte mari deoarece ştiam că nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Colaborare Cluj-Eindhoven în domeniul inovării și IT. Boc: Putem să ne conectăm cu Europa prin soluții inteligente de mobilitate

Publicat

cluj eindhoven colaborare boc 1.jpg

Colaborarea între Cluj și orașul olandez Eindhoven în domeniu inovării și IT. O delegație din regiunea Brabant a fost astăzi la Primăria Cluj-Napoca pentru a discuta cu universitățile clujene despre colaborări pe verticale comune legate de conceptul Smart Cities și dezvoltarea de orașe reziliente.

Delegația din Țările de Jos, de la Universitatea Tehnică Eindhoven, regiunea Brabant, parte a consorțiului european Cities 4.0, a fost primită marți la Primărie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Impactul prin VOLUNTARIAT: Experiența Magdei în Izmir cu AIESEC Cluj

Publicat

mert kahveci hk7rvlxgvbw unsplash scaled e1713252851877.jpg

Magda a fost într-un voluntariat cu AIESEC din august până în octombrie, în Izmir. Aici, ea a predat timp de 6 săptămâni copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani.

De ce a vrut să meargă într-o astfel de oportunitate? Pentru că acasă făcea parte dintr-o echipă de organizare a unor tabere pentru copii și voia să afle cum poate aduce mai mult impact și ce activități inovative poate aduce în interacțiunea cu copiii din aceste tabere.

magdamagda

Cum au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Georgiana Teodorescu (AUR): România a avut comisar european pentru Transporturi timp de 5 ani.Rezultatele? Zero pe toate liniile

Publicat

georgiana teodorescu 1.jpg

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, o acuză pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că nu a făcut aproape nimic în mandatul său de 5 ani la Bruxelles.

„Toți românii știu că suntem în urmă cu infrastructura. Zi de zi de ne confruntăm cu șantiere care ajung în scurt timp să aibă 34 de ani de la inaugurare.

Mortalitatea pe șoselele României este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Acestea sunt doar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe