Connect with us

EVENIMENT

Controversele legate de construcția Monumentului Marii Uniri. Reacția firmei ”Tobimar” la acuzațiile lui Buculei

Publicat

monument unire constructie

Reprezentanții firmei ”Tobimar” din Alba Iulia au transmis o replică la acuzațiile autorului Monumentului Marii Uniri, sculptorul Mihai Buculei. Directorul general al firmei, Florin Todor, a declarat că societatea nu  întrerupt lucrul și că își respectă toate angajamentele pe care și le-a asumat. Mai mult decât atât, acesta a spus că și sculptorul este mulțumit de activitatea firmei pe care o conduce, dovadă un e-mail ulterior scrisorii acuzatoare, în care acesta le mulțumește colaboratorilor, inclusiv ”Tobimar”.

Citește și: ACUZAȚII GRAVE ale sculptorului Mihai Buculei, legate de (ne)realizarea Monumentului Unirii din Alba Iulia

monumentul unirii

Reprezentanții firmei au fost de acord să pună la dispoziția redacției acest e-mail. Redăm mai jos conținutul acestuia, exact așa cum ne-a fost transmis.

Bună seara! Mulțumim foarte mult domnilor Todor și Ursa și Tobimar în general pentru excelenta colaborare de astăzi. Atât faptul că ați reușit introducerea betonului în patrulater, cât și faptul că ați acceptat un act adițional la contractul nostru și veți construi o platformă suplimentară, pt. a putea monta și cupola la sol ne fac să credem că avem o șansă să terminăm de ridicat Monumentul la timp. Sigur, nu este normal ca din cauza întârzierilor – voluntare și involuntare – cauzate de către funcționarii din Ministerul Culturii să trebuiască să facem cinci operațiuni simultan la lucrare – proiectul de ridicare a patrulaterului la Plan 31 la Cluj, proiectul de ridicare a cupolei la Marmosim, ridicarea pilonilor împreună cu Unitatea de Geniști din Alba Iulia, pregătirea patrulaterului și a cupolei.

Vă mulțumim tuturor și fiecăruia în parte pentru eforturile pe care le depuneți în continuare, începând cu mâine dimineață. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care depuneți eforturi intelectuale, fizice și de răbdare deosebite ca împreună să reușim să recuperăm din întârzierea de peste jumătate de an produsă de angajații MCIN la ridicarea Monumentului. Sper că împreună vom reuși. O seară bună tuturor, Cristina Teodorescu și Mihai Buculei”.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Impact frontal între două TIR-uri pe DN 72, în județul Dâmbovița

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, miercuri la amiază pe DN 72, în județul Dâmbovița. Din primele date, în eveniment au fost implicate două autotrenuri. În urma impactului frontal nu au fost persoane rănite.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că traficul este întrerupt temporar pe DN 72 Târgoviște – Ploiești, în zona localității Mija, județul Dâmbovița.

Din primele date,  două autotrenuri au fost implicate într-o coliziune frontală.

În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime.

Se estimează reluarea circulației în 30 de minute.

Citește mai departe

EVENIMENT

Ambulanțe transformate în saloane pentru pacienții COVID din Galați, care au nevoie de oxigen

Publicat

Arhivă foto

Două ambulanțe au fost transformate în spații de primire-tratament pentru pacienții COVID care nu încap în Spitalul Județean din Galați.

La solicitarea cadrelor medicale de la spitalul gălățean, două autospeciale ale SMURD și SAJ au fost transformate în „saloane” pentru pacienții COVID care au nevoie de oxigen.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță au renunțat pentru o perioadă la una dintre autospeciale. Este vorba despre o mașină veche, folosită foarte rar în misiuni, care poate primi doi pacienți.

Cea de a doua autospecială este una de transport victime multiple și aparține SMURD. În interior pot intra patru pacienți care au nevoie de oxigen.

„Niciodată nu ne-am confruntat cu așa ceva, nici eu, nici colegii mei”

„Niciodată nu ne-am confruntat cu așa ceva, nici eu, nici colegii mei. Este un dezastru de neimaginat. Am trimis o ambulanță la spital la solicitarea cadrelor medicale de acolo. Va fi folosită pentru bolnavii care nu au loc în spital și care au nevoie de oxigen. Autospeciala este din parcul rece, o folosim rar.

Va sta la spital cât va fi nevoie, poate primi doi pacienți care au nevoie de oxigen, unul pe targă, altul pe scaun. Echipaj nu am alocat, nu avem, suntem depășiți… Tot la spital este și autospeciala de transport victime multiple de la SMURD”, a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanță Județean Galați.

Potrivit raportării de marți, 18 persoane au murit la Galați din cauza COVID. În total, de la începutul pandemiei 1.187 de gălățeni au murit.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat de 52 de ani a murit în trenul care circula pe ruta Petroșani-Arad

Publicat

tren
Arhivă foto

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a decedat, miercuri la amiază, în timp ce se afla într-un tren de persoane care circula pe relația Petroșani-Arad.

Potrivit IPJ Hunedoara, un bărbat în vârstă de 52 de ani, care călătorea cu un tren de persoane pe relația Petroșani-Arad, a decedat.

Trenul a fost oprit în stația Subcetate, iar cadavrul a fost preluat în vedere efectuării necropsiei și a stabilirii cauzei morții.

În urma primelor cercetări nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei fapte de natură penală.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Bilanț coronavirus: 17.158 cazuri noi și 423 decese în ultimele 24 de ore

Publicat

România înregistrează 17.158 cazuri noi COVID și 423 decese în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 17.158 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 423 decese dintre care 9 anterioare.

Grupul de Comunicare Strategică a schimbat, începând de miercuri, strategia, anunțând noile cazuri mai devreme, urmând să detalieze informațiile în buletinul de la ora 13.00.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe