Connect with us

ACTUALITATE

Convorbire între Ursula von der Leyen și președintele Zelenski. Noi acțiuni pentru susținerea Ucrainei

Publicat

ursula1.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Uniunea Europeană va menţine solidaritatea cu Ucraina şi va intensifica acţiunile pentru facilitarea reluării alimentării cu electricitate şi căldură, a declarat vineri seară preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în urma unei convorbiri cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„În cursul convorbirii de astăzi cu preşedintele Zelenski, am exprimat solidaritatea Uniunii Europene cu Ucraina în contextul atacurilor criminale ale Rusiei asupra infrastructurii civile.

Comisia Europeană intensifică susţinerea, inclusiv împreună cu partenerii, pentru restabilirea alimentării cu electricitate şi căldură în Ucraina”, a declarat Ursula von der Leyen, într-un mesaj postat pe Twitter.

„I-am exprimat preşedintelui Zelenski solidaritatea totală a UE cu Ucraina în contextul în care suferă din cauza atacurilor deliberate şi barbare ale lui Vladimir Putin (preşedintele Rusiei – n.red.) asupra infrastructurii civile a ţării.

Convorbire între Ursula von der Leyen și președintele Zelenski. Președinta Comisiei Europene condamnă atacurile împotriva Ucrainei

Condamn vehement aceste atacuri. Rusia trebuie trasă la răspundere pentru ceea ce reprezintă crime de război. Intensificăm eforturile şi colaborăm cu partenerii pentru a furniza Ucrainei susţinerea de care are nevoie pentru restabilirea şi menţinerea în funcţiune a alimentării cu electricitate şi a încălzirii pentru populaţia civilă.

Prin intermediul Centrului UE de coordonare a reacţiilor la situaţii de urgenţă, Comisia pregăteşte furnizarea în Ucraina cât mai rapid a următoarelor donaţii din partea statelor membre şi direct din rezervele proprii: 200 de transformatoare de capacitate medie şi un transformator mare din Lituania; un transformator mediu din Lituania, 40 de generatoare de mare capacitate din rezervele UE localizate în România.

Toate aceste generatoare pot alimenta fără întrerupere cu electricitate un spital mic sau mediu”, a transmis Ursula von der Leyen într-o declaraţie postată pe site-ul Comisiei Europene şi vizualizat de agenţia Mediafax.

Convorbire între Ursula von der Leyen și președintele Zelenski. Eforturi pentru crearea unui centru de distribuire în Polonia

Preşedintele Comisiei Europene a subliniat că există eforturi pentru crearea unui centru de distribuire în Polonia, care va permite donaţii din state terţe şi va ajuta Ucraina în coordonare cu partenerii din Grupul G7.

„Am discutat cu Ursula von der Leyen despre iniţiativa Cereale din Ucraina. I-am mulţumit pentru asistenţa financiară masivă, pentru lansarea acţiunilor în sensul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni.

Am remarcat că plafonarea preţului la petrolul rusesc trebuie să fie eficientă. Am discutat şi despre asigurarea stabilităţii energetice a Ucrainei”, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski, prin Twitter.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Marius Hațegan: Bugetul trebuie construit pentru dezvoltarea orașului, realist și responsabil, nu pentru imaginea primarului

Publicat

mht scaled e1674666351429 1000x600.jpg

PNL Alba Iulia nu poate vota bugetul propus de primarul Gabriel Pleșa. Primele semne față de intenția de a creiona un buget au apărut foarte târziu, momentul fiind între un concediu și o delegație, iar cercul celor chemați să aibă o părere despre buget a fost restrâns. Cu alte cuvinte, și fără a pune la îndoială capacitatea celor câțiva oameni cu care domnul Pleșa a avut discuții, acesta nu i-a implicat pe restul aleșilor locali.

Da, primarul și aparatul propriu prezintă spre consultare bugetul. Dar consilierii locali, aleși prin vot de albaiulieni să-i…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Zid de sprijin PRĂBUȘIT pe strada Lombului din Cluj-Napoca. Au fost AVARIATE 6 mașini

Publicat

surpare teren2 600x0 1.jpg

Un zid de sprijin s-a prăbușit, miercuri, pe str. Lombului din Cluj-Napoca. Au fost avariate 6 mașini.

„În urma unei sesizări primite astăzi, polițiștii locali de la Serviciile Control urbanism și Disciplină în Construcții și de la Control Trafic Rutier au constatat prăbușirea unui zid de sprijin, pe o lungime de circa 35 de metri, pe strada Lombului nr. 2-4.

surpare teren1 600x0

Au fost avariate 5 autovehicule și o autoutilitară. 

Precizăm faptul că zidul de sprijin era prevăzut în documentația tehnică autorizată cu AC nr. 576/2020 – ”Construire imobil mixt, amenajări exterioare și imprejmuire” – teren…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Povestea lui Sorin Comșa, campionul național la dat palme. Cum l-au întâmpinat familia și prietenii, acasă, la Mihalț

Publicat

campionul la dat palme e1674652810371 1000x600.jpg

Câștigătorul competiției de dat palme RXF SLAP, Sorin Simion Comșa, ne-a vizitat la redacție. 

Sorin are 24 de ani, locuiește în Alba Iulia dar se trage din Mihalț, acolo unde trăiește familia sa și unde are mulți prieteni care-i spun ”Grosu”.

Modest, tonic și cu un simț al umorului veritabil, Sorin ne-a povestit despre el, despre momentele grele din competiție și despre reacția familiei și a prietenilor săi la performanța pe care a obținut-o.

”Sunt un băiat simplu de la țară, am muncit de mic copil, asta pentru cei care spun că nu îmi place…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

A alimentat și n-a PLĂTIT. Tânăr din județul Cluj, reținut pentru FURT și conducere fără permis

Publicat

catuse bun e1662989154100.jpg

Un tânăr de 23 de ani din Suatu, jud. Cluj, a fost reținut pentru furt și conducere fără permis. Acesta a alimentat la o benzinărie din Vâlcele și ar fi plecat fără să plătească.

„La data de 24 ianuarie a.c., un tânăr de 23 de ani, din comuna Suatu, a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Apahida, iar ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 10.00, acesta s-ar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe