Connect with us

ACTUALITATE

COOLJEANUL ZILEI. General (r) Vasile Șomlea: Mi-am dorit foarte mult să devin PILOT

Publicat

somlea 1 1.jpg

Vasile Șomlea, general de brigadă în rezervă, este fostul comandant al ISU Cluj. A îmbrăcat uniforma militară în 1978 și a dat-o jos doar când mergea la culcare. Din 1981 a fost la arma „furtun și tulumbă”, adică la unitatea de pompieri din Turda, după care a juns la Cluj. Din 1994, când s-a înființat SMURD Cluj, a activat ca inspector șef mai întâi, apoi ca și comandat în cadrul ISU Cluj. I-au „trecut prin mână” peste 80.000 de misiuni operative. Vasile Șomlea spune că meseria de pompier implică trei elemente: braţul, mintea şi sufletul. Generalul a zburat la propriu din postul de comandă și a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Ziua 348: Prigojin îl provoacă pe Zelenski la un duel aerian. Putin dă undă verde pentru Mercedes

Publicat

ziua 348: prigojin îl provoacă pe zelenski la un duel

Ziua 348 de război a debutat cu noi atacuri ale rușilor. O persoană a murit, iar alta a fost rănită luni dimineață, în urma unor bombardamente asupra orașului Bahmut, din Donețk.

În Enerhodar, construit în jurul celei mai mari centrale nucleare din Europa, nu există apă caldă și căldură. În casele oamenilor sunt temperaturi de 10-15 grade Celsius.

Forțele ucrainene au anunțat că armata rusă a pierdut 870 de militari în ultimele 24 de ore, 10 blindate de luptă, 11 tancuri și 5 sisteme de artilerie.

Ucraina va avea un nou ministru al Apărării. Kirilo…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

GHID card de energie. Ce se întâmplă dacă factura este pe alt nume. Situații speciale privind plăți din ajutorul de 1.400 lei

Publicat

ghid card de energie. ce se întâmplă dacă factura este

Cardul de energie: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat un ghid cu 27 de situații speciale privind plata facturilor la energie din ajutorul de 1.400 de lei. Este vorba despre situații concrete și ce trebuie să facă beneficiarii.

Românii vulnerabili primesc în acest an, din fonduri europene, sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei de 2 ori/an, sub formă de card de energie.

Ajutorul este acordat pentru aproximativ 4 milioane de persoane vulnerabile, care locuiesc în aproximativ 2,8 milioane de gospodării eligibile, pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura acesteia, respectiv…
Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Balul Operei 2023, detalii în PREMIERĂ. Trofee, giveaway, invitați de excepție: „Devenim toți personaje”. BUGETUL alocat

Publicat

whatsapp image 2023 02 06 at 17.55.08 e1675699483242.jpeg

Balul Operei 2023, cel mai elegant eveniment din România, aflat la ediția cu numărul 27, revine la Cluj, după 3 ani de pauză, cu un program artistic și invitați de excepție, sâmbătă, pe 11 februarie. Primirea invitaților pe covorul roșu se face între 19:00 și 19:50, urmând ca de la 20:00 să înceapă programul cu intonarea Imnului României de către Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, dirijată de Colonel Aurel Gheorghiță. Ulterior, Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca va intona Imnul Uniunii Europene, iar Florin Estefan, managerul instituției, va deschide seara cu un discurs….
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cazul femeii lăsate într-o mașină în flăcări: Agresorul este iubitul ei, un manelist cunoscut, beat și pozitiv la cocaină

Publicat

cazul femeii lăsate într o mașină în flăcări: agresorul este iubitul

Incredibilă povestea de azi-noapte din Bucureşti. Femeia care a fost salvată dintr-o maşină în flăcări fusese băgată acolo de iubitul ei, pe care poliţiştii l-au găsit şi testat: era băut şi prizase cocaină.

Potrivit surselor televiziunilor de ştiri, este vorba despre un manelist relativ cunoscut ca Gicuță din Apărători, care a condus maşina până la marginea cartierului Sălăjan, unde a încercat să îi dea foc.

Iar motivul pentru care a vrut să o ucidă pe femeie este o datorie de 1.500 de lei.

Iată faptele, aşa cum sunt relatate de Sindicatul…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe