Connect with us

EVENIMENT

Copiii din centrele regionale de cazare a solicitanţilor de azil, sărbătoriţi într-un cadru special

Publicat

imigrari e1618822936497.jpg

Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a anunțat că miercuri copiii din centrele regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil au avut parte de o sărbătoare specială cu ocazia zilei lor. Ofițerii de integrare și reprezentanții ONG-urilor au creat un cadru special pentru a marca această zi și a aduce bucurie copiilor.

Potrivit unui comunicat al IGI transmis, miercuri, AGERPRES, Ziua Internaţională a Copilului a fost marcată, în centrele regionale de proceduri şi cazare a solicitanţilor de azil din Galaţi, Giurgiu şi Bucureşti, prin mai multe activităţi organizate de către ofiţerii de integrare împreună cu reprezentanţii ONG-urilor.

Astfel, arată sursa citată, la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil Galaţi, copiii au realizat picturi pe baloane, desene pe asfalt şi jocuri ale copilăriei precum şotron, baloane de săpun şi întreceri sportive, dar şi alte jocuri specific copilăriei. Pe lângă toate aceste activităţi, copiii au primit sucuri şi dulciuri.

La Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de azil Giurgiu, copiii au avut ocazia să viziteze şi să afle informaţii despre Cetatea lui Mircea cel Bătrân şi Podul de peste Canalul Plantelor, iar cei de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de azil Bucureşti au organizat împreună cu reprezentanţi din cadrul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, activităţi recreative pentru copii, precum activităţi de pictură şi face painting, jocuri distractive şi educative, dăruirea de pachete de cadou şi gustări. Tot aici au fost prezentate materiale video privind semnificaţia sărbătoririi zilei copilăriei, menţionează Inspectoratul.

Totodată, precizează IGI, a fost organizat şi un atelier pentru realizarea portretelor de familie/ şedinţe foto pentru familiile din centru, care au fost invitate mai apoi la vizionarea de filme la cinema.

A fost organizată şi o petrecere pentru Ziua Copilului la Counselling Hub Bucureşti, constând în jocurile copilăriei specific ţărilor de origine din care provin, ateliere de creaţie şi desen, acordarea de pachete cu dulciuri şi servirea de gustări calde.

„Şi în acest an, ofiţerii de integrare au construit cu sprijinul organizaţiilor neguvernamentale Salvaţi Copiii, JRS România şi Fundaţia Schottener o lume aparte, plină de veselie, culoare şi armonie, în care jocul şi activităţile relaxante au adus în sufletele copiilor fericire.

Alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au fost prezenţi la activitate şi poliţişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

De ziua lor, copiii au fost recompensaţi cu dulciuri şi cadouri simbolice”, arată Inspectoratul General pentru Imigrări. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„U” Cluj-CSU Craiova, 1-1. Universitățile au dat-o la PACE

Publicat

u craiova e1695497339868.jpg

Universitatea Cluj a întâlnit, sâmbătă seara pe Cluj Arena, pe CS Universitatea Craiova, într-un meci din etapa a 10-a a Superligii la fotbal. Ambele echipe veneau după victorii. Înaintea acestui meci „U” era pe locul 11 cu 10 puncte, în timp ce craiovenii ocupau poziția a 3-a cu 17 puncte. După două reprize total diferite ca factură, „universitățile” au dat-o la pace, 1-1. Au înscris Nistor (min.91) respectiv Bancu (min.31).

Echipele de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Panică într-un bloc de pe strada Ialomiței din Cluj-Napoca. O mașină de spălat a luat foc

Publicat

pompieri 6 e1658818257277.jpg

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj Napoca au intervenit în această după-amiază pentru a stinge un incendu care a izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Ialomiței.

Potrivit pompierilor nu au existat persoane rănite.

Panică într-un bloc de pe strada Ialomiței din Cluj-Napoca. O mașină de spălat a luat foc

Pompierii au intervenit într-un un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuințe, unde o mașină de spălat rufe a luat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Premieră la ICURT Cluj. Un pacient a fost supus unui al treilea transplant de rinichi. Sâmbătă au fost salvate două vieți

Publicat

operatie icutr.jpg

Premieră pentru România realizată de medicii de la Institutul de Urologie și Transplant Renal (ICURT) din Cluj-Napoca. Unui pacient i-a fost transplantată a treia grefă renală.

De altfel, două operații de transplant renal au avut loc sâmbătă la ICUTR. Și o femeie a primit un rinichi și o nouă șansă la o viață normală.

Premieră la ICURT Cluj. Un pacient a fost supus unui al treilea transplant de rinichi. Sâmbătă au fost salvate două vieți

„Un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„U” Cluj a transferat un mijlocaș italian. Marco Fossati a crescut la academiile lui Inter Milano și AC Milan

Publicat

marco fossati u cluj foto u cluj.jpg

Clubul de fotbal Universitatea Cluj anunță că a ajuns la un acord cu mijlocașul italian Marco Fossati.

Fossati, în vârstă de 30 de ani vine la ”U” după ce în ultimele două sezoane a câștigat Cupa Croației alături de Hajduk Split, potrivit clubului Clujean.

„U” Cluj a tranferat un mijlocaș italian. Marco Fossati a crescut la academiile lui Inter Milano și AC Milan

„Noul nostru mijlocaș central a crescut la academiile lui Inter Milano și AC Milan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe