Connect with us

EVENIMENT

Copil de 10 ani, din Teleorman, dus la spital cu simptome de coronavirus. Tatăl lui s-a întors recent din Italia, iar familia era izolată la domiciliu

Publicat

Un copil în vârstă de 10 ani, din localitatea Blejești, județul Teleorman, a fost transportat joi, la spital, cu simptome de coronavirus. Minorul și restul familiei erau izolați la domiciliu de câteva zile, măsura fiind luată după ce tatăl s-a întors din Italia.

Copilul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria după ce părinții au anunțat că se simte rău și a făcut febră mare, pogtrivit publicației infotr.ro.

Primarul comunei, Pietreanu Narcis, a declarat că în urmă cu câteva zile tatăl copilului a intrat în ţară pe la vama Nădlac, venind din regiunea Lombardia, zonă în care a fost instituită carantina.

De atunci, părinţii şi cei doi copii minori au fost izolați la domiciliu, iar un medic de la Vama Nadlac a ţinut legătura în permanenţă cu bărbatul în vârstă de 41 de ani.

Primarul Pietreanu a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Teleorman şi alte instituţii ale statului au fost informate despre situaţie.

Sursa: infotr.ro
Foto: arhiva

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

„Străzi deschise”, un nou traseu pietonal. Programul activităților din acest weekend

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Programul „Străzi deschise” se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână pe Strada General Ştefan Burileanu din Sectorul 1, a anunţat vineri ARCUB.

Este vorba despre un nou traseu pietonal care va include activităţi sportive şi educative, momente de circ, concerte de muzică populară, zone de joacă şi mişcare, momente artistice de muzică şi dans, dar şi spectacole susţinute de Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi de Teatrul Masca.

În vederea desfăşurării evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat pe Strada General Ştefan Burileanu, între Strada Nicolae Caranfil şi Strada Av. Alexandru Şerbănescu, începând de vineri, ora 23,00, şi va fi reluat luni, începând cu ora 04,00.

„Străzi deschise” continuă până pe 16 octombrie.

Începând din aprilie, programul propune locuitorilor o „(re)împrietenire” cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare.

Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei „să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului”, a transmis ARCUB. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandalul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău escaladează. La ce s-a ajuns între cei doi. „Să se ducă în armata lui Putin”

Publicat

scandalul dintre claudia pătrășcanu și gabi bădălău escaladează. la ce

În cazul celor doi, timpul nu vindecă rănile și nici nu calmează spiritele. Scandalul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău escaladează. Într-un interviu oferit în exclusivitate jurnaliștilor redacției Playtech – Impact.ro, vedeta a dezvăluit ce propunere șocantă are pentru tatăl copiilor ei. De ce a ajuns să îi recomande „să se ducă în armata lui Putin”.

Claudia Pătrășcanu, propunere bizară pentru Gabi Bădălău

Răbdarea a ajuns la limită, iar vedeta nu înțelege de ce tatăl copiilor ei nu îi acordă divorțul, în condițiile în care avocații lor au stabilit încă din luna iunie toți pașii ce trebuie urmați până la finalizarea separării.

Într-un interviu oferit în exclusivitate jurnaliștilor redacției Playtech – Impact.ro, Claudia Pătrășcanu a declarat că este…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Zeci de cetățeni străini, găsiţi ascunşi în trei camioane, la Vama Nădlac II

Publicat

arad migranti 1

Un număr de peste 70 de cetățeni străini au fost descoperiţi de autorităţi, vineri, 23 septembrie 2022, când încercau să iasă ilegal din ţară. Aceștia au fost găsiți ascunşi în trei camioane care transportau mărfuri, fiind migranţi din Bangladesh, Etiopia, Siria, Sri Lanka şi Turcia.

Cele trei camioane cu migranţi au fost verificate în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Într-un camion condus de un român, care transporta frigidere în Italia, au fost găsiţi 37 de călători clandestini.

arad migranti

„În urma efectuării controlului amănunţit al automarfarului, câinele de serviciu a semnalat prezenţa unor persoane în mijlocul de transport, iar după deschiderea semiremorcii, au fost descoperiţi ascunşi 37 de cetăţeni din Sri Lanka, ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei”, a transmis Poliţia de Frontieră Arad.

arad migranti2

Tot cu ajutorul câinilor antrenaţi, au fost descoperiţi 20 de migranţi ascunşi într-un camion condus de un turc, care conform documentelor de însoţire a mărfii transporta frigidere în Polonia. Migranţii sunt din Siria şi Turcia.

arad migranti3

În al treilea camion, condus de un român ce transporta piese auto în Italia, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi printre mărfuri, 15 migranţi din Bangladesh şi Etiopia, cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Aglomerație în penitenciarele din România. Aproape 500 de noi locuri de ”cazare” vor fi date în folosință până la finele anului

Publicat

Deficitul de locuri de cazare în penitenciare este de 3.500, supraaglomerarea fiind mai scăzută în închisorile mari şi mai ridicată în cele mici. Anul acesta şi anul viitor vor fi date în folosinţă peste 1.500 de locuri noi de deţinere, a declarat vineri directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin.

„Supraaglomerarea la nivelul sistemului penitenciar există, ea nu este mai severă decât în anii trecuţi. În acest moment, suntem la o depăşire a capacităţii legale de deţinere la patru metri pătraţi, aproximativ 20%.

Ea diferă în funcţie de penitenciar, unde avem efectul de 100% sau poate puţin mai scăzut, e vorba în special de penitenciare mari, şi avem penitenciare unde sunt procente de supraaglomerare de 140 – 150%, încă suntem în această situaţie.

Deficitul de locuri este de 3.500 de locuri de cazare.

Dar lucrurile se mişcă, anul acesta vor fi date 448 de noi locuri de deţinere, anul care vine vor fi date 1.075, urmează 2024 – 2025, cu finalizarea celor două noi penitenciare.

Poate vor mai exista mici întârzieri, dar pe lângă acestea mai sunt demersuri, inclusiv cu finanţare prin mecanismul financiar norvegian în marja a 1.400 de locuri noi în patru locaţii, care vor aduce o cazare decentă (…).

Deficit de locuri de cazare, în penitenciarele din România. Cu ce probleme se confruntă deținuții

Acum, din cauza acestei supraaglomerări, eliberăm o secţie, o supraaglomerăm pe cealaltă”, precizat Halchin, la o conferinţă de presă.

Cât priveşte igiena generală în penitenciare, el a menţionat că aceasta depinde foarte mult şi de deţinuţi.

„Nu poţi să sancţionezi pe nimeni la maniera drastică pentru că nu îşi face regulat ordine în cameră”, a spus Halchin, întrebat cum comentează faptul că sunt deţinuţi care reclamă prezenţa ploşniţelor în paturile lor.

Oficialul ANP a afirmat că nu există, în ultimii trei ani, cu excepţia câtorva cazuri punctuale, dar nici acelea confirmate până la sfârşit, cazuri privind droguri în penitenciare.

„Ne confruntăm într-adevăr cu un fenomen prin care, în special, uzitând de dreptul inviolabilităţii corespondenţei, documente sau diverse foi de hârtie sunt impregnate în diverse substanţe.

Ele nu sunt interzise în viaţa civilă, nu au regim special. Sunt tot felul de substanţe şi de combinaţii necunoscute, le trimit la laborator, nu fac parte din categoria substanţelor a căror vehiculare sau deţinere este interzisă”, a arătat oficialul ANP.

Agerpres

Citește mai departe