Connect with us

EVENIMENT

Copil de patru ani din Vaslui, în stare gravă, după ce s-ar fi intoxicat cu nitriţi

Publicat

ambulanta

Un copil în vârstă de patru ani a fost transportat în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, marţi dimineaţă, medicii suspectând o intoxicaţie cu nitriţi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, copilul a fost dus iniţial la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi, de unde s-a decis transferul la Vaslui.

„Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă a fost solicitat să intervină pentru asigurarea transportului de la Spitalul Municipal Huşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru un pacient minor în vârstă de patru ani, diagnosticat cu insuficienţă respiratorie acută şi encefalopatie. Este posibil să fie vorba despre o intoxicaţie cu nitriţi”, au anunţat reprezentanţii ISU Vaslui. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ECONOMIE

Noua lege a Registrului Comerţului: Înmatricularea societăţilor se va putea face prin proceduri exclusiv electronice

Publicat

contabilitate

Înmatricularea societăţilor va fi posibilă şi prin proceduri exclusiv electronice, conform noii legi a Registrului Comerţului, care a intrat joi în vigoare, informează un comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), transmis AGERPRES.

„Cea mai importantă modificare a noii legi a Registrului Comerţului se referă la faptul că înmatricularea societăţilor va fi posibilă şi prin proceduri exclusiv electronice. Dacă până acum, documentaţia de înfiinţare se putea depune online, certificatul de înregistrare însă se emitea numai în format tipărit. Noua lege şi, implicit, noua procedură vor permite emiterea certificatului de înregistrare direct în format electronic, astfel că aceasta se va putea derula şi online”, se menţionează în comunicat.

Noua lege a Registrului Comerţului. Ce modificări aduce noul act normativ

Noul act normativ – Legea nr. 265/2022 – aduce modificări esenţiale atât infrastructurii Registrului comerţului şi regimului publicităţii comercianţilor şi a activităţilor lor esenţiale, cât şi unor legi esenţiale pentru economia şi societatea românească, cum este de exemplu Legea societăţilor.

„CCIR este întemeietorul registrului comerţului, instituţie care a plecat de la zero, după evenimentele din 1989. La momentul respectiv, nou înfiinţatele camere de comerţ au primit o lege şi atât. Nu s-a primit absolut nimic şi practic totul a fost clădit de la zero cu aportul agenţilor economici care începeau să se înfiinţeze după Revoluţie. (…) de câţiva ani sesizăm discrepanţe între cei care depun bilanţul la Fisc şi cei care figurează ca fiind înregistraţi şi în funcţiune la Registrul Comerţului.

Adică avem 1.106.206 milioane firme, dintre care au depus bilanţul numai 802.243. Aproape jumătate, care nu se regăsesc nicăieri, ca fiind în realitate active. Sper ca acest lucru să se reglementeze prin digitalizarea administrativă, să vedem bazele de date ale Fiscului şi Ministerului Justiţiei corelate astfel încât să aibă o marjă de eroare de doar câteva mii de firme, dar nu cifre de această dimensiune”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

La rândul său, avocatul Gheorghe Piperea a susţinut că prin noua lege se înlocuieşte judecătorul delegat la Registrul Comerţului cu registratorul comercial. Totodată, s-a operat o distincţie majoră cu privire la competenţa judecării plângerii împotriva deciziilor registratorul comercial: la comercianţii persoane fizice plângerile depuse de aceştia se judecă la judecătorii, iar plângerile depuse de persoanele juridice se judecă la tribunal.

„Tot aşa, căile de atac se mută la tribunal, respectiv la curtea de apel. Sunt multe lucruri care sunt de criticat în această lege, care conţine ciudăţenii care compun un puzzle ce nu e bine asamblat. De exemplu, la constituirea electronică a SRL-urilor, se renunţă la probarea capitalului subscris şi la dovada deţinerii actelor privitoare la titlurile de proprietate, comparativ cu legea spălării banilor unde este nevoie de această probă”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

CCIR şi SCA Piperea şi Asociaţii au organizat joi conferinţa „Noua lege a Registrului Comerţului”.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de trafic pe șosele din cauza unui transport agabaritic

Publicat

politia noaptea e1608912223558.jpg
Arhivă foto

Poliția Română anunță că vineri seară, începând cu ora 22.00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că vineri, 25 noiembrie 2022, se va desfășura un transport agabaritic pe traseul: Timișoara – A1 – PTF Nădlac.

Restricțiile de trafic sunt impuse începând cu ora 22.00.

Transportul este format dintr-un camion cu greutatea de 88 tone și lățimea de 4 de metri.

Viteza de deplasare va fi adaptată condițiilor de trafic.

În conformitate OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depășiri este de 70 km/oră.

Transportul va fi însoțit pe traseul precizat de un echipaj de poliție rutieră.

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii care se uitau la Pro TV n-au mai înțeles nimic. Postul a fost nevoit să-și ceară scuze

Publicat

românii care se uitau la pro tv n au mai înțeles

Românii care se uitau la Pro TV, joi seară, n-au mai înțeles nimic. Postul de televiziune a fost nevoit să-și ceară scuze după o greșeală ce i-a bulversat pe telespectatori. Unii dintre ei nu s-au supărat, însă, ci au publicat comentarii pozitive pe rețelele sociale în legătură cu această eroare.

Cum au fost bulversați telespectatorii Pro TV

Mai exact, Pro TV le-a cerut scuze telespectatorilor după cel mai recent episod pe care l-a difuzat din serialul de comedie „Las Fierbinți”. Televiziunea a transmis că, din cauza unei erori de sistem, a fost difuzat un episod neplanificat.

„Ne cerem scuze pentru situația creată şi profităm să vă mulţumim pentru faptul că sunteţi alături de noi de atâţia ani. Vă invităm să rămâneţi aproape de personajele voastre preferate care vor trece, în continuare…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost desemnat câștigătorul pentru lotul 3 al Autostrăzii de Centură București Nord. Precizările CNAIR

Publicat

centura nord bucuresti lot 3 sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Câștigătorul pentru lotul 3 al sectorului Nord din Autostrada de Centură București (A0) a fost desemnat vineri de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ( CNAIR). Sectorul are o lungime de aproape 9 kilometri.

CNAIR a anunțat că a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului de „Proiectare și Execuție Autostrada de Centură București km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord km 0+000-km 52+770, Lot 3: km 39+000-km 47+600″.

O companie din China va efectua lucrarea care cuprinde mai multe pasaje.

„După mai multe contestații și reevaluări de oferte, CNAIR a desemnat astăzi, conform deciziei Curții de apel București, câștigătorul pentru proiectarea și execuția celor 8,6 km ai acestui lot! Constructorul chinez are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor. În cadrul contractului antreprenorul va construi inclusiv 7 pasaje (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m).Construcția lotului 3 (Afumați – Pantelimon) va costa 397,99 milioane de lei (fără TVA) și este finanțată din fonduri europene”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 luni sunt destinate perioadei de proiectare și 18 perioadei de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 10 ani, a precizat CNAIR.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe