Connect with us

EVENIMENT

Copil diagnosticat cu varicelă, mort la spitalul din Paşcani. Direcția de Sănătate Publică Iași a deschis o anchetă

Publicat

spital

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au demarat o anchetă după ce în mass media locală a apărut informaţia potrivit căruia un copil în vârstă de 7 ani ar fi murit la Spitalul Municipal Paşcani, după ce iniţial a fost diagnosticat cu varicelă.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, Liviu Stafie, a afirmat că a trimis o echipă de epidemiologi şi una de inspectori pentru a vedea situaţia de fapt.

„Echipa de epidemiologi a fost trimisă la liceu pentru a vedea măsurile de profilaxie care s-au luat cu privire la cazul de varicelă, precum şi la Spitalul Paşcani pentru a vedea serviciile care au fost furnizate copilului”, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi.

El a spus că se aşteaptă analizele de laborator pentru a afla cauzele decesului, trupul neînsufleţit al copilului fiind dus la Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Măsurile au fost luate după ce în mass media locală a fost publicată informaţia potrivit căreia un băiat de 7 ani din oraşul Paşcani a murit în spital după ce i s-a făcut rău la trei zile după ce i s-a administrat tratament pentru varicelă. Familia recunoaşte că băiatul a fost transportat la spital în stare gravă, dar spune că a fost dus cu întârziere de cei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Tatăl copilului, Adrian Popoaia, a spus că la începutul săptămânii trecute medicul de familie l-a diagnosticat pe fiul său cu varicelă, iar după trei zile de tratament, miercuri, a început să se simtă rău. Pentru că starea sănătăţii copilului s-a înrăutăţit brusc, a chemat ambulanţa, care a venit cu întârziere.

Potrivit tatălui, copilul a fost dus în Secţia de Pediatrie, fără a fi tratat în compartimentul de primiri urgenţe.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi a demarat o anchetă, ulterior precizând că „apelul a fost primit la ora 14,11, echipajul a plecat la ora 14,13 şi a ajuns la locul solicitării la ora 14,16”.

„Echipajul medical a aplicat pacientului măsurile medicale specifice de urgenţă până la predarea acestuia la secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Paşcani”, se precizează într-o informare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

Conform documentului, ulterior SAJ a fost solicitat de medicul de gardă de la Spitalul Municipal Paşcani pentru transferul copilului la Iaşi.

„La ora 16.11, medicul pediatru de gardă de la Spitalul Municipal Paşcani solicită echipaj medical de urgenţă cu medic pentru copilul în cauză spre a fi transportat la Spitalul Sfânta Maria, cu diagnosticul de stop cardio-respirator resuscitat. S-a dirijat (prin staţia radio) echipajul medical de urgenţă cu medic al substaţiei Paşcani la ora 16,12. Menţionăm că echipajul respectiv se deplasa spre sediu după efectuarea unui transfer la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi şi se afla la momentul apelului în localitatea Sârca. Echipajul medical de urgenţă cu medic de la substaţia Târgu Frumos se afla, de asemenea, în misiune. La ora 16,25 s-a revenit cu apel telefonic din secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Paşcani, anunţându-se anularea solicitării”, se menţionează în informarea SAJ Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului Municipal Paşcani nu au putut fi contactaţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

SFATURI de la Protecția Consumatorului la achiziționarea LEGUMELOR și FRUCTELOR proaspete

Publicat

legume fructe 1000x600.jpg

Odată cu apropierea sezonului fructelor și legumelor proaspete pe tarabele piețelor, Protecția Consumatorului oferă o serie de recomandări pentru alegerea și cumpărarea acestora, pentru evitarea unor situații nedorite.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a elaborat o serie de atenționări necesare consumatorilor atunci când achiziționează legume și fructe proaspete.

„De la etichetare și până la observarea directă, atenția…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FC Voluntari – „U” Cluj. Echipa lui Sabău LUPTĂ pentru victorie în ultima etapă din play-out

Publicat

u cluj 2.jpg

Echipele FC Voluntari și FC Universitatea Cluj se vor întâlni duminică, de la ora 21:30 pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari unde vor disputa ultima partidă din play-out.

„Șepcile roșii” trebuie să obțină o victorie pentru a avea șansa să termine acest sezon pe locul secund din play-out.

FC Voluntari – „U” Cluj. Echipa lui Sabău LUPTĂ pentru victorie în ultima etapă din play-out

Echipa antrenată de Neluțu Sabău a disputat săptămâna…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Apeluri telefonice false date în toată Țara ca să descurajeze votanții AUR

Publicat

apeluri telefonice false 967x600.jpg

Răspândirea de mesaje mincinoase nu e pedepsită? Mii de oameni m-au alertat în ultimele zile că au primit apeluri telefonice false.

Frica de AUR naște idei revoltătoare în mintea celor care știu că în 2024 își pierd scaunele moi, că toate sinecurile lor își pierd posturile și că aceste alegeri istorice de anul acesta îi vor trimite la coșul de gunoi al istoriei. Acolo unde, de fapt, le este locul!

Apeluri telefonice false date în toată Țara ca să…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmeria Cluj face recrutări în vederea admiterii la școlile de subofițeri. 700 de locuri scoase la concurs

Publicat

jandarmi.jpg

Jandarmeria Cluj organizează o campanie de recrutare pentru tinerii interesați de o carieră militară în Jandarmeria Română, în cadrul sesiunii de admitere aprilie – iulie 2024.

Cei care vor să îmbrace uniforma militară, mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a se înscrie la concurs.

Jandarmeria Cluj face recrutări în vederea admiterii la școlile de subofițeri. 700 de locuri scoase la concurs

Gruparea de Jandarmi „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe