EVENIMENT
Copil grav rănit pe o pârtie din Poiana Braşov, lovit de o placă de snowboard

Un copil a fost accidentat miercuri pe o pârtie de schi din Poiana Braşov, fiind lovit de o placă de snowboard.
Potrivit Salvamont Braşov, acesta a suferit un traumatism de bazin, fiind transportat la spital pentru investigaţii.
Salvamontiştii braşoveni au intervenit miercuri în 13 cazuri de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.
”Astăzi, 03.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 13 cazuri de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, le-au transportat la baza muntelui, unde 3 dintre acestea au fost trimise cu echipajele SMURD venite în sprijin către unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare.
Vorbim aici şi de cazul unui copil, care a suferit un traumatism de bazin, acesta fiind lovit de o placă de snowboard scăpată pe pârtie”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Poiana Braşov.
Salvatorii montani recomandă practicanţilor sporturilor de iarnă care au echipamente care nu dispun de sisteme autonome de frânare, cum este cazul plăcilor de snowboard sau schiurilor cu modele vechi de legături, să manifeste prudenţă în manipularea acestora, ”deoarece, odată scăpate, acestea se pot transforma în adevărate ‘proiectile’, punând în primejdie persoanele aflate în aval”.
De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 245 de cazuri, implicând 252 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate. Agerpres
EVENIMENT
Trei elevi ai Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, calificați la Olimpiada Națională de Geografie. Cine sunt

Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș are și în acest an școlar elevi calificați la faza națională a Olimpiadei de Geografie, care se va desfășura la Arad, în perioada 22–27 aprilie 2025.
Acești elevi au dezvoltat o adevărată pasiune pentru geografie încă din clasele a V-a – a VII-a, prin participarea la concursuri de profil, dar și prin efort personal, perseverență și pregătire intensă sub îndrumarea unui profesor de geografie dedicat: Ștef Vasile.
Din cei…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Despăgubiri pentru zboruri întârziate sau anulate: cum pot fi obținute compensații de până la 600 de euro. Ghid pas cu pas

Tot mai mulți pasageri se confruntă cu întârzieri sau anulări ale zborurilor, fără a cunoaște drepturile pe care le au conform legislației europene. Regulamentul (CE) 261/2004 prevede compensații de până la 600 de euro în anumite condiții, însă procesul de revendicare poate fi anevoios. În practică, companiile aeriene invocă frecvent excepții sau impun proceduri birocratice care descurajează pasagerii.
Articolul de față explică în ce situații se pot solicita…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. ”Șepcile Roșii”, către CFR 1907 Cluj: Hoții strigă hoții! UDMR acuză că ”elemente șovine” de la ”U” au bătut un maghiar

Suporterii ”U” Cluj din grupul ”Șepcile Roșii” acuză fanii CFR 1907 Cluj din ”Peluza Vișinie” că ei au început cu violențele, cărora le-au căzut victime întâi suporteri dinamoviști, iar scandalul de duminică după derby-ul clujean, când trei tineri au fost bătuți de uiști, a fost provocat de ”frânari” care au furat anterior un steag al ”U” și fulare de la niște copii, susținători ai Universității.
”Parșivitate demnă de Peluza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Statul pe telefon înainte de culcare poate provoca insomnie. Cum putem îmbunătăți calitatea somnului

Statul pe telefon înainte de culcare poate provoca insomnie.
Un studiu realizat în Norvegia pe aproximativ 45.000 de tineri cu vârste între 18 și 28 de ani, a arătat că statul pe telefon înainte de culcare crește cu 59% riscul de insomnie și scurtează somnul cu aproape 30 de minute, potrivit mediafax, după DPA.
„Utilizarea ecranului în sine este factorul-cheie în perturbarea somnului – probabil din cauza deplasării în timp, când utilizarea ecranului întârzie somnul…
Citește mai mult pe Alba24.ro