Connect with us

EVENIMENT

Adolescentul care a incendiat un bloc în Constanța a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv

Publicat

arestat
fotografie cu caracter ilustrativ

Minorul care la sfârşitul anului trecut a incendiat parcarea unui bloc din Constanţa, iar apoi a ars întreg imobilul, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru distrugere, vătămare corporală din culpă şi evadare, a informat, miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Acuzaţia de evadare a fost formulată pentru că adolescentul nu a respectat obligaţiile pe care le avea în condiţiile în care împotriva sa fusese luată măsura arestului la domiciliu.

Citește și Copil de 15 ani reținut după incendiul de la blocul din Constanța

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, în urma probatoriului administrat, minorul este acuzat de distrugere.

În data de 16 decembrie 2021, în jurul orei 1,00, prin incendierea iniţiată prin folosirea de substanţe inflamabile şi focul aprins de la chibrituri, a provocat distrugeri unui număr de 37 autoturisme parcate la subsolul şi în proximitatea blocului de locuinţe situat în municipiul Constanţa.

De asemenea, s-a distrus şi degradat blocului de locuinţe, fiind afectate 94 apartamente, spaţiile comune ale blocului de locuinţe, reprezentate de scările de bloc şi parcarea aferentă situată la demisolul blocului, precum şi faţadele blocului, fiind totodată aduse în stare de nefuncţionare temporară ori până la remediere reţelele de apă, gaze şi electricitate, se arată în comunicat.

Acuzaţia de vătămare corporală din culpă survine faptului că prin incendiul provocat, inculpatul a cauzat „vătămarea corporală a unei persoane care, în urma leziunilor produse de arsuri şi inhalarea aerului fierbinte, a necesitat 25-27 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, acestuia fiindu-i totodată pusă viaţa în primejdie”.

Minorul, în vârstă de 15 ani, a fost trimis în judecată şi pentru evadare, după ce pe 5, 24 şi 25 februarie 2022 „aflându-se în arest la domiciliu, a încălcat obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în municipiul Constanţa”. Agerpres

Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Construcția unui nou sediu pentru Tribunalul Alba: CNI va implementa proiectul, finanțat prin PNRR

Publicat

construcția unui nou sediu pentru tribunalul alba: cni va implementa

Construcția unui nou sediu pentru Tribunalul Alba: CNI va implementa proiectul, finanțat prin PNRR.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a rămas o femeie din Aiud fără bani și bijuterii prin ”Metoda Colindul”. Două persoane au fost trimise în judecată

Publicat

cum a rămas o femeie din aiud fără bani și

Două femei au fost trimise în judecată, după ce au pus în scenă o metodă de furt la Aiud. Este vorba despre o metodă folosită în preajma sărbătorilor. Dosarul a primit undă verde, din partea magistraților Judecătoriei Aiud. 

Mai exact, în data de 19 aprilie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au trecut dosarul de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Cele două femei au acționat la începutul lunii decembrie a anului 2021. Acestea au intrat în casa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Emil Boc: Lucrările la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă, în prag de finalizare. La ce stadiu e Valea Chintăului

Publicat

strada g verdi.jpg

Lucrările de modernizare la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă sunt în prag de finalizare, anunță primarul Emil Boc. De asemenea, continuă lucrările și la strada Valea Chintăului.

Investițiile în modernizarea acestor artere se ridică la 31 milioane de euro.

Emil Boc: Lucrările la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă, în prag de finalizare. La ce stadiu e Valea Chintăului

Pentru străzile G. Verdi, V. Seacă și V. Chintăului au fost realizate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Admitere la școala de agenți de poliție 2024: înscrieri până în 14 mai. Acte necesare, calendar probe, condiții pentru candidați

Publicat

admitere la școala de agenți de poliție 2024: înscrieri până

Admitere la școala de agenți de poliție 2024: Până în 14 mai, candidații care doresc să devină agenți de poliție pot transmite cereri de înscriere. Sunt disponibile 1880 de locuri la cele trei școli postliceale.

Admiterea se organizează în perioada aprilie – iulie. Cererile de înscriere se trimit la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane)…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe