Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus/ A explodat numărul de îmbolnăviri și decese în China: 242 de morți și peste 14.800 de persoane contaminate într-o singură zi

Publicat

Numărul îmbolnăvirilor și deceselor din cauza coronavirusului a explodat în China, într-o singură zi înregistrându-se 242 de morți și peste 14.800 de persoane contaminate.

Autoritățile susțin însă că au o nouă metodă de diagnosticare, mai sensibilă, iar un studiu a ajuns la concluzia că durata de incubare a coronavirusului ar putea ajunge la 24 de zile, scrie Digi24.

Noile cifre anunțate de autoritățile Chineze par să infirme constatările Organizației Mondiale a Sănătății.

„Numărul noilor cazuri raportate de China s-a stabilizat în ultima săptămână. Dar acest lucru trebuie interpretat cu extremă precauție. Epidemia încă poate urma orice direcție”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, director OMS.

„În afara orașului Wuhan și a provinciei Hubei, în restul Chinei și în afara Chinei epidemia nu pare, în acest moment, la fel de agresivă sau accelerată. Asta ne lasă ocazia să întrerupem transmiterea virusului. Dar acest lucru nu este o garanție”, susține Mike Ryan, WHO’s emergency programme.

Bilanțul zilei de miercuri este, însă, de departe cel mai grav de când a început criza: 242 de oameni au murit și numărul cazurilor de contaminare a sărit cu peste 14.800 într-o singură zi, ceea ce aduce totalul la aproape 60.000 în întreaga Chină continentală.

De asemenea, o altă veste stârnește îngrijorare: perioada maximă de incubare nu ar fi de 14 zile, ci dublă, spun unii cercetători chinezi.

Zhong Nanshan, expert afecțiuni respiratorii: „Studiul menționează o perioadă de incubare a noului coronavirus între 0 și 24 de zile. Dacă detaliem, un singur caz de infecție din 1.099 studiate a avut o perioadă de incubație de 24 de zile. Deci șansele sunt mai mici de unu la mie. Așadar nu putem caracteriza problema pe baza unei excepții rare.”

De teama răspândirii noului coronavirus, multe evenimente publice au fost anulate, inclusiv Marele Premiu de Formula 1 de la Shanghai, până la care mai sunt câteva luni. Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, programat luna aceasta, nu va mai avea loc, după ce mai multe mari companii au anunțat că nu mai participă. Chiar și liderul tibetan Dalai Lama și-a anulat aparițiile publice.

Sursa: digi24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Publicat

femeie sani cancer e1711549720781.jpg

Centrul de Cercetare Avansată și Abordare Comprehensivă a Cancerului, co-fondat de Institutul Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin programul strategic UBBMed, inițiază, sub coordonarea prof. univ. dr. Patriciu Achimaș și prof univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, un proiect de prevenție primară-secundară în cancerul de sân, în context psihologic, pentru persoanele eligibile din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poştaş. Poșta Română a cumpărat dispozitive

Publicat

românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poştaş.

Românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poştaş. Poşta Română a cumpărat 7.000 de dispozitive mobile care permit procesarea de plăţi direct la persoană.

Astfel, atunci când vine poştaşul fie să aducă o factură, ea poate să fie plătită instant cu cardul, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio București FM.

Miercuri, a fost efectuată prima plată-test pentru a se verifica funcţionarea sistemului, a anunţat ministrul digitalizării, Bogdan-Gruia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia a dat în judecată Primăria. Va fi expropriată de un teren și nu este de acord cu despăgubirile primite

Publicat

o femeie din alba iulia a dat în judecată primăria.

O femeie a dat în judecată Primăria Alba Iulia și Consiliul Local. Acesta este proprietara unui teren pe care primăria vrea să îl exproprieze în interes public. Este vorba despre un teren din zona Alcala de Henares. 

Femeia în cauză nu este de acord cu prețul pentru despăgubiri, pe care primăria l-a stabilit pe metrul pătrat de teren expropriat: 10 lei. 

Drept urmare, aceasta a acționat în instanță Primăria și Consiliul Local. Un prim proces a avut loc, iar în data de 21…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AMENZI de aproape 2,4 milioane de lei aplicate de Garda de Mediu în Cluj pe 2023

Publicat

1711603619 poluare e1709130692539.jpg

Pentru că poluarea olfactivă la Cluj a reapărut pe tapet zilele acestea, Cluj24 a solicitat Gărzii de Mediu o situație a sancțiunilor aplicate în anul trecut la nivelul județului și care au fost principalele fapte pentru care s-au aplicat acestea.

„În anul 2023 au fost efectuate 1.140 inspecții planificate și neplanificate la agenți economici și persoane fizice, aplicându-se 192 sancțiuni contravenționale (86 amenzi și 106 avertismente), în valoare totală…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe