Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus: Care sunt principalele măsuri luate în Europa pentru împiedicarea extinderii epidemiei

Publicat

Plasarea în izolare, închiderea şcolilor, magazinelor şi frontierelor, interzicerea reuniunilor – sunt câteva dintre principalele măsuri luate în Europa pentru a împiedica extinderea epidemiei de coronavirus, notează sâmbătă AFP.

*Izolare

Italienii vor rămâne în case până pe 3 aprilie, pot ieşi doar pentru a se duce la lucru, la spital şi pentru a-şi cumpăra de mâncare.

Patru localităţi catalane din Spania sunt puse în izolare, la fel şi trei sate din Austria. În plus, austriecii care vin din Italia vor fi puşi în carantină.

În Slovacia, Croaţia, Letonia, Estonia, în Moscova (Rusia) şi în Norvegia (cu excepţia cetăţenilor din ţările nordice), cetăţenii care revin din principalele focare de contaminare trebuie să intre în autoizolare. Germania recomandă acelaşi lucru.

Pasagerii aflaţi pe nave de croazieră nu vor putea debarca în Spania şi Portugalia şi nici în mai multe oraşe norvegiene şi franceze.

Vizitele în căminele de bătrâni sunt suspendate în Franţa, Luxemburg şi Portugalia, interzise sau limitate în Belgia, supuse restricţiilor în Suedia.

*Frontiere controlate sau închise

Republica Cehă, Ciprul, Danemarca, Lituania şi Slovacia îşi închid frontierele străinilor (Slovacia acceptă polonezi).

Ucraina va suspenda legăturile aeriene. Rusia va reduce de luni zborurile cu Uniunea Europeană. Rusia îşi va închide duminică frontierele terestre cu Norvegia şi Polonia.

La rândul ei, Polonia impune controale sanitare la frontiere.

Austria a suspendat legăturile feroviare şi şi-a închis practic frontiera terestră cu Italia. Legăturile aeriene cu Italia, Franţa, Spania şi Elveţia sunt suspendate.

Mai multe ţări şi-au suspendat şi ele conexiunile aeriene cu Italia.

Slovenia a instaurat controale sanitare la frontiere.

Elveţia a închis mai multe posturi de frontieră secundare cu Italia, pe unde soseau lucrătorii transfrontalieri. Această ţară a decis să reintroducă „de la caz la caz” controalele Schengen la toate frontierele.

Poliţia germană efectuează controale sporite la frontiera franceză.

*Şcoli închise

Şcolile şi universităţile sunt închise în Italia, Polonia, Grecia, Irlanda, Republica Cehă, România, Ucraina, Slovacia, Slovenia, Lituania, Norvegia, Danemarca, Luxemburg, Austria, Bulgaria şi Turcia. Cursurile nu se vor ţine începând de luni nici în Belgia, Franţa, Portugalia, Elveţia, Croaţia, Spania şi în majoritatea landurilor germane.

*Adunări interzise

În Italia, Belgia şi Cipru sunt interzise orice fel de reuniuni.

Republica Cehă interzice adunările cu mai mult de 30 de persoane.

Adunările de peste 100 de persoane sunt interzise în Franţa, Danemarca, Islanda (începând de duminică, de la miezul nopţii), Elveţia şi Olanda, precum şi în Austria, România şi Ungaria pentru întâlnirile care au loc în interior (500 în aer liber).

Finlanda şi Suedia interzic adunările cu peste 500 de oameni.

În Germania, cancelarul Angela Merkel a cerut anularea „evenimentelor nenecesare” de mai puţin de 1.000 de persoane, cifră la care sunt interzise şi reuniunile în Polonia, România şi Portugalia (5.000 de persoane în aer liber).

La Moscova, nu sunt permise adunările de peste 5.000 de persoane.

*Unităţi comerciale închise

Închiderea unităţilor comerciale neesenţiale a fost decisă în Italia, Austria, Bulgaria, Grecia, Andorra şi Regiunea Madrid.

Restaurantele trebuie să tragă obloanele la ora locală 15:00 în Austria şi între 20:00 şi 06:00 în Republica Cehă.

Belgia a decis să închidă discotecile, cafenelele şi restaurantele. În afară de magazinele alimentare şi de farmacii, centrele comerciale vor trebui să-şi închidă porţile pe perioada weekend-ului.

La Berlin, cluburile şi barurile se vor închide începând de marţi.

Grecia şi-a închis muzeele şi siturile arheologice. În Franţa, Luvrul, castelul de la Versailles şi Tour Eiffel nu mai pot fi vizitate.

*Transport perturbat

În Italia, al doilea aeroport din Roma, Ciampino, a fost închis, iar unu dintre cele trei terminale ale principalului aeroport roman, Fiumicino, va fi închis începând de marţi.

Aeroporturile internaţionale slovace sunt închise.

*Alegeri

Alegerile locale britanice, prevăzute pentru luna mai, au fost amânate cu un an.

În Italia, alegerile regionale din primăvară ar putea fi amânate, potrivit presei.

În schimb, în Franţa, alegerile municipale vor avea loc duminică. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce este EDR? Cutia neagră la mașini va fi OBLIGATORIE începând cu 6 iulie 2024. Ce date colectează

Publicat

7253 sofer.jpg

EDR este prescurtarea pentru Event Data Recorder, cunoscut și drept cutia neagră. Acest dispozitiv va deveni obligatoriu pe orice autovehicul înmatriculat începând cu data de 6 iulie 2024.

Utilizat inițial în aviație, acest dispozitiv a ajuns după câteva zeci de ani să fie obligatoriu și pe mașini, scrie G4Media.

Cunoscute sub numele de ”cutii negre”, aparatele de înregistrare a zborurilor au fost impuse în domeniul aviației la sfârșitul anilor 1960.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Marți, 7 mai: Vernisajul expoziției de pictură „Confesiuni cromatice” a pictorului Voicu Preja, la Primăria Sebeș

Publicat

marți, 7 mai: vernisajul expoziției de pictură „confesiuni cromatice” a

La Primăria municipiului Sebeș va avea loc marți, 7 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja.

Evenimentul aduce în atenția publicului lucrările unui talentat pictor local și are o dublă semnificație pentru autorul acestora:  este o expoziție personală și, în același timp,  aniversară, artistul împlinind de curând o frumoasă vârstă.

Voicu Preja abordează teme diverse, ca portretul, peisajul,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Comisia Națională de Prognoză anticipează o medie anuală de 5 lei/euro

Publicat

euro pixabay e1656523156731.jpg

Datele prezentate săptămâna trecută de Eurostat arată că zona a ieşit din recesiune în primul trimestru, după ce PIB-ul din primul trimestru a crescut cu 0,2%, după scăderea de 0,5% din ultimele trei luni ale anului trecut, ceea ce ar putea permite BCE să opereze luna viitoare prima operațiune de tăiere a dobânzilor.

Această evoluție este una pozitivă pentru economiile de la marginea zonei euro, care va permite creșterea exporturilor și va îmbunătăți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbați care au spart Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia vor merge la închisoare. Cât au furat din cutia milei

Publicat

doi bărbați care au spart catedrala romano catolică din alba

Maigstrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o sentință finală în cazul a doi hoți care au furat din Catedrala Romano Catolică. Este vorba despre doi bărbați care au spart catedrala pentru a fura din cutia milei. 

În data de 30 aprilie 2024, cei doi hoți și-au aflat pedeapsa finală. Mai exact, aceștia au făcut apel la decizia instanței de fond, Judecătoria Alba Iulia. 

Pe lângă catedrala catololică, aceștia au furat și din două căruțe aflate lângă Catedrala…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe