Connect with us

EVENIMENT

Excursiile cu cortul sau în rulote ar putea fi un nou trend. RECOMANDĂRILE unui medic pentru evitarea riscului de îmbolnăvire

Publicat

Excursiile cu cortul sau în rulote ar putea deveni, cel puţin în următorii doi-trei ani, un nou trend, potrivit medicului Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”.

El a precizat că, în condiţiile în care va exista un context general favorabil în ceea ce priveşte scăderea numărului de cazuri cu noul coronavirus, s-ar putea lua calcul în această vară o destinaţie de vacanţă, „ideal” în ţară şi nu în zone aglomerate.

„Trebuie să plecăm de la un context epidemiologic general, adică o situaţie favorabilă în care să avem cât de cât siguranţa că nivelul de transmitere comunitară este extrem de redus pentru a preîntâmpina eventualul risc de expunere la acest virus. În condiţiile în care avem un context general favorabil putem eventual să luăm în calcul şi o destinaţie de vacanţă, ideal în ţară. (…) În principiu, cred că oamenii, din instinct, se vor reprofila şi vor căuta acele zone, acele locaţii în care se simt mai în siguranţă. (…) Trebuie să respectăm aceste principii generale, practic distanţarea socială, evitarea zonelor aglomerate. Atunci când mergem în locurile de servire a mesei să avem o distanţă corectă, optimă între noi şi celelalte persoane, să nu ne cazăm în locuri unde există un risc de intersectare cu multe persoane. Vor fi încurajate foarte mult excursiile cu cortul, în rulote. Noi nu am avut această cultură până la acest moment, însă probabil că va deveni un nou trend cel puţin în următorii doi-trei ani”, a spus medicul.

Acesta a precizat că nu trebuie să plece în concediu persoanele care prezintă semne de boală – simptomatologie respiratorie şi febră.

„Este bine să nu plecăm în concediu dacă avem semne de boală, orice simptomatologie respiratorie şi febră. Este mai bine să stăm izolaţi acasă şi în niciun caz să ieşim în comunitate”, a arătat Gheorghiţă.

Medicul a menţionat că, în cazul în care cineva se gândeşte să îşi facă vacanţa în afara ţării, trebuie să aibă grijă la destinaţie.

„Dacă ne gândim la plecarea în afara ţării aici trebuie să avem grijă la destinaţie – adică ţara în care urmează să mergem. Nu toate ţările se confruntă cu acelaşi nivel al epidemiei, sunt ţări în care nivelul infecţiilor a crescut la o rată foarte mare. Nu există nicăieri certitudinea că riscul de expunere este mai mare sau mai mic. Din punct de vedere medical, este bine să mergi acolo unde ai un nivel de siguranţă mai bun”, a adăugat Gheorghiţă.

În opinia acestuia, trebuie să se evite locurile de cazare în care este un număr mare de persoane, precum hotelurile cu programe all inclusive.

„Este preferabil să accesăm acele locuri de cazare în care nu este un număr foarte mare (n.r. – de persoane). În niciun caz acele hoteluri care pun la dispoziţie programe de tip all inclusive, pentru că riscul de aglomerare va fi unul foarte mare. Cred că trebuie să mergem pe profil de tip casă, unde eventual să mergi cu familia, de închiriat un apartament şi mai puţin probabil zone hoteliere cu un număr foarte mare de turişti. Riscul nu poate fi redus la zero niciodată”, a arătat medicul.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că în timpul vacanţei vor trebui respectate regulile de igienă, dar şi cele de distanţare.

„Vizavi de ce trebuie să facă turiştii în această perioadă – trebuie să se respecte aceleaşi măsuri care au fost transmise şi recomandate până la acest moment, începând de la cele de igienă personală, de purtarea măştii atunci când mergem în spaţii închise sau cu mijlocul de transport în comun. Cred că este recomandat din ce în ce mai mult să ne deplasăm cu maşina personală mai mult decât cu mijloacele de transport în comun, cu tren sau avion în această perioadă”, a mai spus medicul. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dan Petrescu,antrenorul CFR, înainte de Supercupa României: Venim să câștigăm. E mai mult decât un trofeu, e un impuls uriaș

Publicat

dan petrescu conferinta presa e1598378706749.png

Supercupa României, programată astăzi, de la ora 20:00, pe stadionul Steaua din București, aduce față în față campioana FCSB și câștigătoarea Cupei, CFR Cluj.

Antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, transmite un mesaj clar și anume că echipa sa vrea trofeul, chiar dacă lipsesc cinci jucători importanți.

“Venim să câștigăm, chiar și fără cinci jucători-cheie”

„Avem un lot numeros și valoros. Cine intră pe teren va da totul. Supercupa e mai mult…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de Weekend 5-6 Iulie. Energie cosmică și noi începuturi sub semnul planetei Venus

Publicat

horoscop de weekend 5 6 iulie. energie cosmică și noi începuturi

Horoscop de Weekend 5-6 Iulie: Weekendul care vine aduce cu sine o energie specială, marcată de influențele planetare care ne îndeamnă să ne reconectăm cu noi înșine și cu cei dragi.

Luna în tranziție creează un climat propice pentru reflecție și planificare, în timp ce Venus continuă să ne ghideze în relațiile interpersonale.

Este momentul perfect pentru a ne lua o pauză de la agitația săptămânii și a ne concentra asupra lucrurilor care cu adevărat contează.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

5 iulie: Ziua Națională a Curajului. Momentele în care nu lași frica să decidă în locul tău

Publicat

5 iulie: ziua națională a curajului. momentele în care nu

În fiecare an, pe 5 iulie, România marchează Ziua Națională a Curajului. Instituită oficial în 2021, această zi a fost gândită ca un omagiu adus celor care au avut curajul să spună „nu” atunci când tăcerea părea mai comodă – fie că vorbim despre medici, jurnaliști, militari, magistrați sau oameni obișnuiți care au ales să rămână verticali în fața fricii, a nedreptății sau a manipulării.

Dincolo de instituții sau mecanisme de reacție, ceea ce face diferența…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tunel de răcorire cu apă la festivalul Iarmaroc la Sat din Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” Cluj-Napoca. Vezi programul

Publicat

iarmaroclasat 2024 5.1 scaled.jpeg

Festivalul Iarmaroc la Sat care începe vineri în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” Cluj-Napoca s-a pregătit pentru zilele de caniculă, astfel că vizitatorii au mai multe posibilități de răcorire.

Pe lângă concertele care au loc seara si alte activități pregătite, zona va fi una dintre putinele locuri in care va fi răcoare in acest weekend canicular.

Astfel, potrivit organizatorilor, la Iarmaroc la Sat a fost instalat un umbrar natural imens, construit cu ajutorul …

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe