Connect with us

ACTUALITATE

Coronavirus în Brazilia: Carnavalul stradal din Sao Paolo, anulat

Publicat

Primăria din Sao Paulo, cel mai mare oraş din America Latină, a anunţat joi că îşi anulează carnavalul stradal pe fondul recrudescenţei cazurilor de COVID-19 în Brazilia, după ce metropole ca Rio de Janeiro şi Salvador de Bahia au anulat şi ele aceste festivităţi, informează AFP.

„Carnavalul stradal din Sao Paulo a fost anulat din cauza situaţiei epidemiologice”, a declarat primarul Ricardo Nunes într-o conferinţă de presă.

La fel ca la Rio, care a anunţat anularea carnavalului său stradal marţi, autorităţile din Sao Paolo au prevăzut, totuşi, menţinerea paradei emblematice a şcolilor de samba.

„Ne vom întâlni cu şcolile de samba pentru a stabili un protocol sanitar. Dacă acest protocol va fi respectat, defilarea va avea loc pe Sambadrom”, a declarat primarul din Sao Paulo, o metropolă de 12 milioane de locuitori.

Această paradă somptuoasă, cu care alegorice monumentale, are loc într-o incintă în care este mai uşor de controlat publicul şi, eventual, de cerut un certificat sanitar sau un test negativ pentru COVID-19 decât pe un stadion de fotbal.

Dar numeroase oraşe braziliene sunt cunoscute şi pentru carnavalurile lor stradale şi ale lor „blocos”, cortegii muzicale care pot atrage mii de petrecăreţi.

În unele oraşe, aceste „blocos” încep deja să defileze cu câteva săptămâni înainte de data oficială a carnavalului, care are loc la sfârşitul lunii februarie.

Celelalte oraşe braziliene mai cunoscute pentru carnavalurile lor stradale au anulat deja aceste cortegii

Înainte de Sao Paulo, celelalte oraşe braziliene mai cunoscute pentru carnavalurile lor stradale au anulat deja aceste cortegii.

Luni a fost cazul oraşului Salvador de Bahia (nord-est), unde 16,5 milioane de persoane au sărbătorit în stradă – un record – la ultima ediţie a carnavalului, în februarie 2020.

Miercuri, Olinda, un alt oraş din nord-estul Braziliei, celebru pentru cortegiile sale cu „bonecos” (giganţi), şi-a anulat carnavalul stradal, la care au participat 3,6 milioane de persoane în urmă cu doi ani.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut din nou în ultimele zile în Brazilia, odată cu sărbătorile de sfârşit de an şi cu sosirea variantei Omicron a coronavirusului.

Ultimul bilanţ al Ministerului Sănătăţii, de miercuri seară, indica 27.267 de infectări în 24 de ore, cea mai mare cifră din 30 septembrie (27.757). Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

FOTO Razie în trafic la Câmpia Turzii. TAXIMETRIȘTII, în vizor. Un atestat și 3 AUTORIZAȚII, reținute de poliție

Publicat

actiune transport regim de taxi 2.jpg

Razie fulger printre taximetriștii din Câmpia Turzii. Polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier Cluj și în colaborare inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj, au verificat transportul de persoane în regim de taxi.

Acțiunea a avut loc vineri, între orele 8.00 și 11.00, iar polițiștii au legitimat 67 de persoane și au verificat 55 de autovehicule, în special cele destinate transportului de persoane.

actiune transport regim de taxi (6)

25 de sancțiuni au fost aplicate pentru nereguli, 14 dintre acestea în conformitate cu Legea privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

actiune transport regim de taxi (7)

De asemenea, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere.

actiune transport regim de taxi (5)

În urma acestei acțiuni a fost reținut un atestat profesional, iar polițiștii au ridicat și trei autorizații de transport în regim de taxi.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 2.000 de elevi și preșcolari din Cluj au COVID. Numărul angajaților INFECTAȚI a depășit 500. Lista claselor SUSPENDATE

Publicat

scoala bob.jpg

Vineri, la nivelul județului Cluj, erau 2.081 de cazuri active de Covid-19 în rândul elevilor și preșcolarilor. De asemenea, 535 de persoane din rândul personalului unităților de învățământ era diagnosticat cu Covid-19. Tot vineri, 15 unități de învățământ din județ își desfășurau activitatea în sistem online.

Potrivit Inspectoratului Școlar Cluj, în perioada 25-28 ianuarie 2022, au fost aplicate 97.269 de teste non-invazive pentru testarea elevilor, efectuate din proba de salivă, și s-au raportat 287 de rezultate pozitive.

Dintre acestea, 143 de teste pozitive au fost reconfirmate prin testare PCR, 59 au fost infirmate, iar pentru 85 rezultatele PCR sunt încă în curs de procesare, a transmis IȘJ Cluj.

15 unități de învățământ au suspedat cursurile față în față

Numărul de unități de învățământ cu activitatea față în față suspendată, respectiv școli și gădiniție unde au fost depistate cazuri de Covid-19 în 50% din totalul claselor unității, era vineri de 13 în județ.

Alte două unități funcționau în sistem integral online la cerere.

Astfel, numărul de clase din unitățile de învățământ cu activitatea față în față suspendată a ajuns la 582.

Vineri, erau 2.081 de cazuri active în rândul școlarilor și preșcolarilor clujeni, iar în rândul personalului – didactic, nedidactic și auxiliar – erau 535.

La această oră 432 de unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, din totalul celor 447 de unități cuprinse în rețeaua școlară își desfășoară activitatea educațională cu prezență fizică.

În județul Cluj, rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional este de 79,42%, respectiv 9.434…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc promite prețuri decente la parkingul amenajat la Aeroportul Cluj. Nimeni nu se poate plânge de prețurile din oraș

Publicat

park and ride e1641216494399.jpg

Primarul Emil Boc promite prețuri decente la park&ride-ul care va fi realizat în apropierea Aeroportului internațional din Cluj-Napoca.

Proiectul prevede între 800 și 1000 de parcări, dar și stații pentru autocare.

Inițial trebuia să fie realizat de Consiliul Județean Cluj, însă l-a preluat Primăria la finele anului 2021, din lipsă de fonduri.

Potrivit lui Emil Boc, „nimeni nu se poate plânge de prețuire practicate la parcările din oraș”.

Parcarea de la Aeroport va costa peste 60 milioane de lei.

Ideea proiectului este ca oamenii care vin din zona Apahida și Dej să își lase aici mașinile peste zi, să nu mai intre cu ele în oraș.

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mai multe grădinițe și Colegiul Racoviță din Cluj reiau activitatea cu prezență fizică, de luni

Publicat

gradinita 1.jpg

După o săptămână de pauză cauzată de COVID, trei grădinițe și Colegiu Racoviță din Cluj-Napoca își reiau activitatea cu prezență fizică, de luni, 31 ianuarie.

Lista anunțată de către Prefectura Cluj:

– unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Helen” din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj
– unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Emanuela” din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj
– unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Mămăruța” (locația Bdul 21 Decembrie1989 nr.124) din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj
– și clasele gimnaziale și liceul din unitatea de învățământ preuniversitar Colegiul Național Emil Racoviță din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Citește mai departe