Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus în România: 2.876 cazuri noi și 16 decese, în ultimele 24 de ore. Date oficiale

Publicat

laborator text covid coronavirus pixabay.jpg

Numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut marți față de luni cu 1.700, azi fiind raportate aproape 2.900 de cazuri. În ultimele 24 de ore au murit 16 persoane, potrivit raportului transmis de Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.876 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 1.700 mai multe față de ziua anterioară. 600 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 142 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În spitalele din țară, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.145 cu 129 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 165 persoane, cu 7 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 165 pacienți internați la ATI, 142 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 242 sunt minori, 239 fiind internați în secții, cu 37 mai puțini față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu unul mai mult față de ziua anterioară.

Date oficiale România, 6 septembrie 2022: Decese

Până marți, 66.795 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În ultimele 23 de ore au fost raportate de către INSP 16 decese (7 bărbați și 9 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 16 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 ani, două la categoria de vârstă 60-69, cinci la categoria de vârstă 70-79 ani și opt la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități.

Dintre cei 16 pacienți decedați, trei erau vaccinați.

Date oficiale România, 6 septembrie 2022: Teste

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.015 teste RT-PCR ( 2.498 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.517 la cerere) și 17.240 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.442.132 teste RT-PCR și 11.304.501 teste rapide antigenice.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat din comuna Scărișoara, după gratii. Pentru ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Publicat

bărbat din comuna scărișoara, după gratii. pentru ce a fost

Un bărbat din comuna Scărișoara a ajuns după gratii. Are de executat o pedeapsă de cinci ani de închisoare, potrivit unei hotărâri date de o instanță din Bihor.

Acesta a fost identificat miercuri, 30 aprilie, de polițiștii Secției 9 Poliție Rurală  Câmpeni. Pe numele său, Judecătoria Beiuș a emis, în aceeași zi, mandat de executare a pedepsei privative de libertate.

Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din comuna Scărișoara. Bărbatul a fost condamnat la 5…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Performanță pentru un elev al Colegiului ”Lucian Blaga” din Sebeș. David Moldovan, premiu special la olimpiada de Geografie

Publicat

performanță pentru un elev al colegiului ”lucian blaga” din sebeș.

Performanță pentru un elev al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș. A obținut premiu special la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, ce s-a desfășurat în perioada 25-30 aprilie, la Constanța.

David Marius Moldovan, originar din Vințu de Jos, este elev în clasa a X-a la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș.

La etapa națională a Olimpiadei de Geografie, a primit premiul special acordat de Societatea de Geografie din România.

De…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit pe DN 1, lângă Decea. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

masina politia actiune rutiere.jpg

Un șofer din Aiud s-a ales cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, pe DN 1 Aiud-Cluj, lângă Decea. A fost verificat de polițiștii din Aiud, în timp ce acționau pe drumul național.

Potrivit IPJ Alba,  în 1 mai, în jurul orei 19.30, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud, în timp ce acționau pe DN 1, în afara localității Decea, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Aiud.

În urma testării conducătorului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

USR Cluj a contestat mai multe candidaturi în Florești, Beliș și Tritenii de Jos în baza legii „Fără Penali în Funcții Publice”

Publicat

oana murariu usr.jpg

USR Cluj a contestat, cu succes, mai multe candidaturi la alegerile locale în Florești, Beliș și Tritenii de Jos.

Principiul „Fără Penali” pentru care USR, împreună cu societatea civilă, a strâns în 2018 peste un milion de semnături se aplică, pentru prima dată, la alegerile din 9 iunie 2024.

USR Cluj a contestat mai multe candidaturi în Florești, Beliș și Tritenii de Jos în baza legii „Fără Penali în Funcții Publice”

USR Cluj se asigură, prin…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe