Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus în România: 510 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 7 decese, în ultima săptămână

Publicat

teste covid coronavirus 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Ministerul Sănătății a transmis marți că în intervalul 26 iunie – 2 iulie s-au înregistrat 510 noi cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, 118 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după infectarea anterioară.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.407.995 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0,04.

În ultima săptămână, au fost efectuate 3.025 de teste RT-PCR şi 26.677 de teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.906.419 teste RT-PCR şi 13.781.219 teste rapide antigenice.

Un număr de 274 persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Coronavirus în România. Decese

La ATI sunt trataţi 37 de pacienţi, dintre care 22 nu sunt vaccinaţi anti-SARS-CoV-2.

Din totalul pacienţilor internaţi, 20 sunt minori, 18 fiind internaţi pe secţie şi doi în ATI.

În ultima săptămână, au fost raportate de către INSP şapte decese (cinci bărbaţi şi două femei).

Dintre decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40 – 49 de ani, trei au fost înregistrate la categoria de vârstă 60 – 69 de ani, doi la categoria de vârstă 70 – 79 de ani şi unul la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Până în prezent, 68.240 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat pe teritoriul României, mai arată Ministerul Sănătăţii.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Caz şocant la Cluj. Spitalul Judeţean, obligat să plătească 300.000 de euro urmaşilor unui pacient care a murit

Publicat

caz medical emanuel ungureanu.jpg

Spitalul Județean din Cluj-Napoca este obligat de instanţă, conform deputatului Emanuel Ungureanu, să plătească despăgubiri în valoare de 300.000 de euro fiului şi soţiei unui bărbat care a murit în urma unei operaţii.

Pacientul a murit în urma unei operaţii

„”Mi-au omorât tatăl…”. Dreptate pentru Denair Bali după 7 ani de chinuri în instanțele judecătorești din România! Spitalul Județean din Cluj-Napoca obligat să plătească 300.000 de euro…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Părintele din Alba Iulia, Dumitru Vanca, a explicat importanța postului și care este darul făcut de Dumnezeu de Crăciun

Publicat

video: părintele din alba iulia, dumitru vanca, a explicat importanța

Despre post, colinde, și Ziua de Crăciun, au fost subiectele dezbătute de preotul Dumitru Vanca, la radio alba24.ro. 

Principala temă abordată a fost postul. Ce înseamnă postul și când a apărut. Preotul Vanca a explicat atât din punct de vedere istoric, dar și religios cum a apărut noțiunea de post. 

De asemenea, un alt subiect pe care jurnalistul Emil Pojar l-a abordat este darul. De ce dam și primim daruri de Sfântul Nicolae, dar și de Crăciun.

Preotul Dumitru Vanca a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: De prin TÂRGUL de Crăciun din Cluj adunate. „De urat am boteza/ Dar ni-i c-om abera”

Publicat

targ 1.jpg

Se apropie sărbătorile de iarnă. Clujul și-a pregătit arsenalul festiv și abia așteaptă să-i calce clujenii pragurile târgurilor de Crăciun. Bineînțeles, cine-și permite. Da’ uitatul e pe gratis, spune-o vorbă din bătrâni. Așa că, bine hrănit de-acasă ori cu buget predestinat evenimentului, cetățeanul urbei își ia familia și iese seara la bradul din Piața Unirii, la roata panoramică și la căsuțele îmbietoare.

Începând de anul ăsta, de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cel mai mic telefon din lume a fost introdus în Penitenciarul Aiud ascuns într-o ciocolată. Zanco, microtelefonul de 7 centimetri

Publicat

cel mai mic telefon din lume a fost introdus în

Zanco Fly este cel mai mic telefon din lume și ar fi fost creat special pentru a fi introdus în închisori.  Telefonul are opțiuni de disimulare a vocii. Asta face ca vocea unui deținut să nu fie recunoscută în convorbiri. 

Un astfel de telefon a fost trimis către un deținut închis în penitenciarul Aiud, iar modul în care fost ascuns este unul inedit. Cazul a fost făcut public într-o hotărâre la Judecătoria Aiud, în data de 28 noiembrie 2023.

Mai exact telefonul de 2…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe