EVENIMENT
Coronavirus în România: 517 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și trei decese, în ultima săptămână

În intervalul 17 – 23 iulie, Ministerul Sănătății a raportat 517 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, 149 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Până în prezent, au fost înregistrate 3.409.402 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0,04.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 25 persoane au fost reconfirmate pozitiv, a precizat Ministerul Sănătăţii.
În perioada 17 – 23 iulie au fost efectuate 1.673 de teste RT-PCR şi 15.637 de teste rapide antigenice.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.912.261 de teste RT-PCR şi 13.835.857 de teste rapide antigenice.
Ministerul Sănătăţii informează că un număr de 244 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil.
Coronavirus în România. Decese
Potrivit Ministerului Sănătăţii, la ATI sunt internaţi 38 de pacienţi, 19 dintre aceştia fiind nevaccinaţi împotriva SARS-CoV-2.
Din totalul pacienţilor internaţi în prezent 19 sunt minori, 17 fiind internaţi în secţii şi doi în ATI.
În ultima săptămână, au fost raportate de către INSP trei decese (un bărbat şi două femei), a indicat ministerul.
Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 50 – 59 de ani, unul la categoria de vârstă 60 – 69 de ani şi al treilea la categoria de vârstă 70 – 79 de ani.
Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinaţi anti-COVID.
Până în prezent, 68.249 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat în ţara noastră. Agerpres
EVENIMENT
Peste 130 de hectare de livezi din județul Alba, afectate de înghețul târziu din primăvara acestui an. Ce spune prefectul Albu

Peste 130 de hectare de livezi din județul Alba au fost afectate de înghețul târziu din primăvara acestui an. Statistica a fost comunicată de reprezentanții Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba.
Aceștia au avut vineri, 16 mai 2025, o ședință în care au analizat raportul ce privește pagubele produse de înghețul târziu înregistrat în primăvara acestui an.
Potrivit evaluărilor realizate la nivelul administrațiilor locale și centralizate la nivel județean,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Sociologul UBB Cluj Mircea Comșa: Predicțiile indică o victorie la limită pentru Nicușor Dan

Sociologul Mircea Comșa, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, vine cu o analiză riguroasă privind intenția de vot a românilor în turul II. Rezultatul – o victorie la limită pentru Nicușor Dan.
Sociologul clujean Mircea Comșa (UBB) a publicat vineri, pe blogul său Doar un grafic să-ți mai spun, o analiză detaliată privind intențiile de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 2025.
Comșa a utilizat date din sondajele publice,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO: Cariera de salvator, promovată de pompierii din Alba în licee. Elevii au aflat ce înseamnă profesia vocațională

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au desfășurat, în această săptămână, o serie de întâlniri cu elevii de clasa a XII-a din liceele județului, în cadrul unei campanii de promovare a carierei militare în domeniul situațiilor de urgență.
Sub mesajul „Cariera de salvator: o vocație, o misiune”, pompierii militari le-au prezentat tinerilor informații esențiale despre oferta educațională, modalitățile de angajare și etapele necesare…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO: O nouă grădiniță se deschide la Alba Iulia din toamnă. Cum arată spațiile construite de Arhiepiscopia Ortodoxă

O nouă grădiniță se deschide, în toamnă la Alba Iulia. Este vorba despre un proiect educațional inițiat și realizat de Arhiepiscopia Ortodoxă.
La Grădinița „Clopoțel” poți fi înscriși copii cu vârstă cuprinsă între 3 și 5 ani.
Grădinița are săli cu dotări moderne, sală de mese pentru servirea hranei, dormitoare pentru odihna de prânz, o capelă de rugăciune, cabinet medical.
De asemenea, locația dispune de o curte de joacă echipată corespunzător.
Citește mai mult pe Alba24.ro