Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus în România: Peste 1.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 și 9 decese, în ultima săptămână

Publicat

Arhivă foto

Ministerul Sănătății a informat luni că în intervalul 29 mai – 4 iunie au fost raportate 1.009 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit sursei citate, 251 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după infectarea anterioară.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 79 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost înregistrate 3.405.206 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0,12.

În ultima săptămână, au fost efectuate 3.667 de teste RT-PCR şi 28.945 de teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.890.552 teste RT-PCR şi 13.658.765 teste rapide antigenice.

Un număr de 505 persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, a informat, marţi, Ministerul Sănătăţii.

Coronavirus în România. Decese

La ATI sunt trataţi 74 de pacienţi, dintre care 58 nu sunt vaccinaţi anti-SARS-CoV-2.

Din totalul pacienţilor internaţi, 39 sunt minori, dintre care doi la ATI.

În ultima săptămână, au fost raportate de către INSP 9 decese (6 bărbaţi şi 3 femei).

Dintre pacienţii decedaţi, patru au fost înregistraţi la categoria de vârstă 70 – 79 de ani, iar 5 aveau peste 80 de ani.

Până în prezent, 68.193 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat pe teritoriul României, mai arată Ministerul Sănătăţii.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost OPRIT, după ce un instalator de panouri a dat AFM în JUDECATĂ și a câștigat

Publicat

panouri foto voltaice bun.jpg

Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a unei Hotărâri a Curții de Apel Oradea, anunță Administrația Fondului pentru Mediu. Un instalator de panouri, care nu a fost validat, a acționat AFM în instanță și a avut câștig de cauză.

Astfel, a fost suspendată întreaga procedură de publicare a listei instalatorilor validați, ceea ce a dus la oprirea acestui program.

Administrația Fondului pentru Mediu a mai anunțat că va depune toate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A crescut cu 50% indemnizația de creștere a copilului pentru părinții de gemeni și tripleți. Când se fac primele plăți majorate

Publicat

a crescut cu 50% indemnizația de creștere a copilului pentru

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Alba a anunțat când vor fi efectuate primele plăți ale indemnizației majorate cu 50%, pentru creșterea copilului, în cazul părinților de gemeni, tripleți și multipleți.

Hotărârea de Guvern 865 a fost adoptată în ședința din 14 septembrie. Prevede modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avarie la rețeaua de apă potabilă din Cugir. Locuitorii unei străzi din oraș rămân fără apă

Publicat

avarie la rețeaua de apă potabilă din cugir. locuitorii unei

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă miercuri, 27 septembrie 2023, pe o stradă din orașul Cugir, din cauza unei avarii.

SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 27.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă pe o stradă din orașul Cugir.

Alimentarea apei va fi întreruptă pe strada George Coșbuc, din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un clujean care trăiește de 25 de ani la Bruxelles, consilier onorific al ministrului Economiei

Publicat

dan luca e1695792988626.jpg

Dan Luca, un clujean care trăiește de peste 25 de ani la Bruxelles, a fost numit în funcția de consilier onorific al ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea.  

”Cu mare placer vã anunţ cã am onoarea de a lucra direct cu Guvernul României în calitate de consilier onorific al Ministrului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, domnul Radu Oprea.

Sper ca experiența mea de 25 de ani în lumea afacerilor europene să fie benefică…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe