Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus în România: Peste 5.000 cazuri noi de COVID și 46 de decese, în ultima săptămână

Publicat

Arhivă fotoPotrivit raportului făcut public de Ministerul Sănătății, în ultima săptămână au fost înregistrate peste 5.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV-2, iar 46 de persoane au murit din cauza infectării cu coronavirus.

Potrivit raportului făcut public de Ministerul Sănătății, în ultima săptămână au fost înregistrate peste 5.000 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV-2, iar 46 de persoane au murit din cauza infectării cu coronavirus.

În intervalul 17 – 23 aprilie 2023 au fost înregistrate 5.032 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). 1.392 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.390.124 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.36.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 297 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 1.178. De asemenea, la ATI, sunt internate 120 persoane. Dintre cei 120 pacienți internați la ATI, 98 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați în prezent, 120 sunt minori, 119 fiind internați în secții și 1 în ATI.

Până astăzi, 68.047 persoane diagnosticate cu infecție cu Sars-CoV-2 au decedat.

Coronavirus în România. Decese

În intervalul 17.04.2023 (10:00) – 23.04.2023 (10:00) au fost raportate de către INSP 46 decese (28 bărbați și 18 femei).

Decesele au fost înregistrate: 2 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 5 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 18 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 21 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități, iar 13 dintre aceștia erau vaccinați.

În intervalul 17 – 23 aprilie 2023 au fost efectuate 8.363 teste RT-PCR și 53.761 teste rapide antigenice.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.853.966 teste RT-PCR și 13.388.366 teste rapide antigenice.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO FOTO. Prima cursă aeriană de la Zurich a aterizat pe Aeroportul Cluj, în premieră absolută. Este operată de Swiss Air

Publicat

swiss 1.jpg

Prima cursă aeriană care leagă Cluj-Napoca de orașul elvețian Zurich a aterizat, joi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, aceasta fiind operată, în premieră absolută, de compania Swiss International Air Lines de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat că debutul zborurilor Swiss Air Lines va asigura diversitate în opțiunile de călătorie ale pasagerilor din întreaga…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horia Constantinescu renunță la funcția de președinte al ANPC după scandalul puiului galben și nominalizarea la Primăria Constanța

Publicat

horia constantinescu renunță la funcția de președinte al anpc după

Horia Constantinescu renunță la funcția de șef al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului.

El a anunțat joi pe o rețea socială că pleacă din instituție după scandalul „puiului galben” și după ce a fost desemnat candidat PSD la Primăria Constanța.

„Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța.

Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare de vânt puternic în Alba. Localitățile vizate

Publicat

cod galben de vânt în mare parte a județului alba.

Meteorologii au emis joi dimineață o nouă avertizare de vânt pentru județul Alba. Este valabilă până la ora 13:00. 

Potrivit ANM, este vizată zona joasă a județului Alba.

Vântul va sufla cu putere în zona localităților: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „Parfum” de primăvară la Cluj-Napoca. Ce spun organele abilitate despre POLUAREA olfactivă din oraș

Publicat

ogor 3 e1711611771347.jpg

Primăvara a sosit la Cluj-Napoca cu tot cu parfumul florilor. Ca bonus, Clujul a mai primit o doză de „parfum” original „Eau de Găinaț”. C-așa e în agricultură…

Mai mulți clujeni au reclamat zilele trecute mirosul pestilețial care se simțea în mai multe cartiere ale orașului. Cum Supercom și CMID și-au declinat vinovăția, s-a tras concluzia că mirosul provine de la fertilizatorul cu care s-a intervenit pe ogoarele din Tureni și Mărtinești.

Cluj24.ro

Citește mai departe