EVENIMENT
Coronavirus: Încă nu sunt semne că Europa ar fi atins vârful epidemiei – Concluzia unui raport al Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor

Nu sunt semne că în Europa s-ar fi ajuns la un vârf al epidemiei de coronavirus, a avertizat miercuri într-un raport Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), agenţia specializată a Uniunii Europene, transmite Reuters.
Potrivit raportului de risc întocmit de ECDC, sistemul acestuia de monitorizare arată că mortalitatea se află încă peste ratele aşteptate în Belgia, Franţa, Italia, Malta, Spania, Elveţia şi Marea Britanie, în special în rândul categoriei de vârstă de peste 65 de ani.
În pofida unor indicii anterioare din Italia şi Austria conform cărora numărul cazurilor de COVID-19 şi cel al deceselor provocate de această boală scade, ”în prezent nu există niciun indiciu că vârful epidemic ar fi fost atins”, subliniază această instituţie a UE.
Mai mult, potrivit directorului ECDC, Andrea Ammon, pe baza datelor şi situaţiei actuale rezultă că ”se poate aştepta o răspândire continuă a virusului”.
Prin urmare, ”este prea devreme pentru a elimina brusc măsurile de distanţare fizică şi comunitară (…), chiar dacă aceste măsuri stringente provoacă perturbări pe plan economic şi social”, atenţionează ECDC în raport.
Această evaluare survine unui avertisment asemănător lansat în aceeaşi zi de directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, care a descris epidemia de coronavirus în Europa drept „foarte îngrijorătoare” şi a îndemnat guvernele statelor UE să fie foarte precaute cu relaxarea măsurilor de distanţare socială, după ce mai multe state membre au anunţat că vor ridica ori iau în calcul ridicarea unora dintre restricţiile instituite.
Potrivit lui Andrea Ammon, o coordonare la acest capitol între statele membre ale UE va fi esenţială în ”etapa de dezescaladare”, atunci când vârful epidemiei va fi fost depăşit şi societăţile vor începe să se deschidă din nou. S-ar reduce astfel cât mai mult riscul unei reluări a răspândirii virusului între statele membre, risc care va creşte dacă aceste ţări vor relaxa măsurile de prevenire într-un ritm şi prin modalităţi diferite, mai estimează şefa ECDC. AGERPRES
EVENIMENT
FOTO-VIDEO: Skirt Bike 2025, la Alba Iulia. Paradă a pasionatelor de ciclism, în nuanțe de Black & White

Unul dintre cele mai cochete evenimente din Alba Iulia a revenit duminică cu o ediție specială. Skirt Bike, evenimentul dedicat doamnelor și domnișoarelor pasionate de ciclism, a început de la ora 17:00, în Piața Cetății.
Pasionatele de ciclism au venit cu bicicletele decorate cu flori, panglici și baloane, purtând ținute elegante, rochii vaporoase sau fuste cu personalitate, toate în ton cu tema ediției din acest an: Black & White.
EVENIMENT
Peste 900 de directori de școală își vor pierde funcțiile: Schimbări la vârful unităților de învățământ cu elevi puțini

Guvernul Bolojan pregătește o schimbare majoră în învățământ: peste 900 de directori, împreună cu contabili, administratori de patrimoniu și secretari, vor fi eliberați din funcțiile administrative în urma comasării unităților școlare.
Potrivit Edupedu, măsura este prevăzută în noua lege fiscal-bugetară, iar scopul declarat este „eficientizarea” și reducerea fragmentării sistemului educațional.
Pragul minim pentru personalitate juridică, crescut de la 300 la 500…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Clujul scapă de tiruri. Traficul greu de pe Muncii și Calea Baciului, redirecționat în afara orașului odată cu deschiderea DEx10

Începând cu 15 iulie, traficul greu va fi scos din Cluj-Napoca, dar și din comunele Gilău și Baciu, odată cu deschiderea Drumului Expres 10 DN1-A3 pe la Tureni. Segmentul rutier va permite redirecționarea camioanelor de mare tonaj pe rute ocolitoare, eliberând astfel zone urbane extrem de aglomerate.
Bulevardul Muncii, Calea Baciului și nordul orașului, degrevate de traficul greu
Zona de nord a municipiului Cluj-Napoca — în special străzile Calea Baciului, Corneliu…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud investește aproape 400.000 lei în modernizarea infrastructurii IT. Licitație, în SEAP

Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a făcut un pas important către digitalizare prin lansarea unei licitații pentru achiziția de echipamente IT moderne. Investiția este estimată la aproape 400.000 de lei.
Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud a lansat pe 3 iulie, în platforma SEAP, o licitație pentru achiziția de echipamente IT, stații de lucru de uz medical și non medical, UPS-uri, periferice și licențe.
Valoarea totală este estimată la 395.310 lei, fără TVA.
Potrivit…
Citește mai mult pe Alba24.ro