Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus: Mii de marinari blocați pe vapoare după suspendarea pentru 30 de zile a schimburilor de echipaje

PublicatCompaniile de navigaţie au suspendat pentru 30 de zile schimburile de echipaje la vapoare, în contextul măsurilor de protecţie împotriva infectării cu coronavirus luate la nivel global, precum închiderea graniţelor, marinarii rămânând blocaţi la bordul navelor, a informat Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN).

Potrivit unei postări făcute miercuri seară pe pagina de Facebook a SLN, în cazul transportului maritim sunt solicitate forurilor europene anumite derogări de la măsurile instituite.

“O situaţie fără precedent cu măsuri fără precedent. Ieri, toate sindicatele europene sub reprezentarea ETF (Federaţia Europeană a Transportatorilor) au ridicat problema majoră cu care se confruntă transporturile europene. Astfel, a fost înaintată de ETF o scrisoare către Comisarul pentru Transporturi din cadrul Comisiei Europene, Adina-Ioana Vălean. Pentru transporturile maritime se solicită excepţii pentru navigatori de la măsurile de interzicerea circulaţiei instituite de statele europene. Navigatorii sunt foarte importanţi pentru menţinerea în funcţiune a sectorului maritim şi a schimburilor comerciale şi, de aceea, repatrierea navigatorilor trebuie asigurată în deplină siguranţă. Totodată, reprezentanţi ai IMO, ai ISF (International Shipowner Association) şi ITF inclusiv Grupul de Negociere (JNG) discută despre problemele grave cu care se confruntă transportul maritim prin decizia multor ţări de interzicere a circulaţiei şi închiderea graniţelor”, a transmis SLN.

Conform sursei citate, companiile de navigaţie au suspendat pentru 30 de zile schimburile de echipaje, din cauza imposibilităţii efectuării lor. Totodată, din ce în ce mai multe ţări care acordă pavilioane navelor au început să ofere derogări de la aplicarea unor convenţii internaţionale. O altă problemă discutată este aceea legată de datele de valabilitate a certificatelor de competenţă şi a actelor de identitate ale navigatorilor, documente care ajung să expire sau au expirat.

“România a transmis către IMO prin reprezentantul CERONAV, Ovidiu Cupşa, punctul de vedere oficial în acest context. O decizie privind rezolvarea acestor probleme este aşteptată cu foarte mare interes”, a postat SLN.

Liderul SLN, Adrian Mihălcioiu, reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF) România, a declarat, pentru AGERPRES, că România are, la ora actuală, aproximativ 28.000 de marinari, număr în care este inclus şi personalul de pe navele de croazieră, aproape 9.000 dintre aceştia desfăşurându-şi efectiv activitatea. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Coliziune între un autoturism și o motocicletă, în municipiul Brașov. Motociclistul a fost rănit

Publicat

Accident rutier marți seară pe strada 13 Decembrie din municipiul Brașov. Aici a avut loc o coliziune între un autoturism și o motocicletă.

În urma impactului, motociclistul a fost rănit. Acesta a primit îngrijiri medicale la fata locului, iar ulterior a fost transportat la spital.

Conform Poliției Brașov, ambii șoferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele si împrejurările în care a avut loc accidentul rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu izbucnit la un autocar, în Focșani

Publicat

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la un autocar parcat pe o stradă din Focșani.

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani intervin pe strada Anghel Saligny din municipiul Focșani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autocar care se afla parcat în zonă.

În autocar nu erau pasageri.

Incendiul este localizat, se lucrează pentru lichidarea acestuia.

Din cauza căldurii puternice s-au degradat și 2 paleți de OSB aflați în apropiere.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bacău: Sfârșit cumplit. O femeie a murit după ce mașina pe care o conducea a căzut într-o râpă

Publicat

O femeie a murit, marți seara, după ce mașina pe care o conducea a căzut într-o râpă din județul Bacău. 

Conform ISU Bacău, un autoturism a căzut într-o râpă din orașul Târgu Ocna, pe drumul spre mănăstire.

În urma accidentului, șoferița a murit. Femeia avea 75 de ani.

Echipajul ISU a asigurat măsuri PSI.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la subsolul unui bloc din Focșani. Oamenii s-au evacuat

Publicat

Un incendiu a izbucnit, marți seara, la subsolul unui bloc din Focșani.

Incendiul a fost anunțat în jurul orei 18.25 la 112, la subsolul unui bloc de pe strada Rarău.

La fața locului s-au deplasat de urgență 4 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau resturi menajere, cartoane și materiale textile.

Până la sosirea echipajelor, 10 persoane s-au autoevacuat.

Pompierii au localizat în cel mai scurt timp incendiul și au lichidat focul în mai puțin de 20 de minute. Au ars aproximativ 20 kilograme de resturi menajere, cartoane și materiale textile.

La această oră se lucrează pentru aerisirea imobilului și stabilirea cauzei.

Citește mai departe