Connect with us

EVENIMENT

Coronavirus: STARE DE URGENȚĂ de la începutul săptămânii viitoare, decretată de Președintele Iohannis

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă seara, stare de urgenţă începând de săptămâna viitoare.

„Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, în aşa fel încât să prindă, iar pentru a face posibilă această luptă (…) am decis să decretez stare de urgenţă la începutul săptămânii viitoare”, a spus şeful statului după ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţii de către membrii Cabinetului Orban III.

El a subliniat că starea de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei generate de coronavirus.

„În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt cu proceduri simplificate punând astfel la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat Iohannis.

Preşedintele a făcut apel la români să evite contactele care nu sunt absolut necesare şi să se informeze din surse publice.

„Dragi români, autorităţile îşi fac treaba, Guvernul şi-a făcut treaba şi până acum foarte bine, dar singuri nu vom reuşi să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută. Avem nevoie de voi, dragi români! Avem nevoie de voi ca să respectaţi îndrumările, indicaţiile autorităţilor, avem nevoie să respectaţi regulile de igienă care sunt transmise pe canalele publice şi da, avem nevoie să evitaţi contactele care nu sunt absolut necesare – ştiu că acest lucru este puţin mai greu – şi da, avem nevoie să vă informaţi corect, din surse publice, direct de la autorităţi”. a arătat Iohannis.

Potrivit legii, decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgență se aduce neîntârziat la cunoștința populației prin mijloacele de comunicare în masă, împreună cu măsurile urgente de aplicare, care intră imediat în vigoare.

Decretul se difuzează pe posturile de radio și de televiziune, în cel mult două ore de la semnare, și este transmis în mod repetat în primele 24 de ore de la instituirea stării de asediu sau de urgență.

În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, Președintele României solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate.

Surse: agerpres.ro; digifm.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Publicat

bazin olimpic 2 e1689574942156.jpg

Bazinul Olimpic din Grigorescu s-a deschis pentru public vineri, 29 martie, anunță RADP Cluj-Napooca.

Clienții care au abonamente achiziționate până la momentul închiderii bazinului, resepctiv 16 decembrie 2023, pot utiliza aceste abonamente până la epuizarea intrărilor neefectuate, dar maxim 2 luni.

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Potrivit reprezentanților RADP Cluj-Napoca, orarul de funcționare a bazinului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rezultate olimpiade în Alba 2024 – școli și clase cu predare în maghiară sau germană. Elevii premiați la etapa județeană

Publicat

rezultate olimpiade în alba 2024 – școli și clase cu

Rezultate olimpiade pentru minorități în Alba 2024: Peste 90 de elevi din Alba au participat la etapele județene ale olimpiadelor organizate pentru minorități. Cei care au luat premiu I s-au calificat la etapele naționale. 

Un elev din Alba a obținut și premiul III la o etapa națională a Olimpiadei de Matematică pentru școli/secții cu predare în limba maghiară. Este calificat la etapa internațională.

Inspectoratul Școlar Județean Alba a prezentat rezultatele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Rezultate bune pentru mai multe practicante de schi din Alba, la competiții naționale și internaționale

Publicat

video: rezultate bune pentru mai multe practicante de schi din

Mai multe sportive din Alba au participat în această lună la competiții montane. Este vorba despre competiții de schi, la care sportivele au reușit să obțină puncte, și locuri bune în clasament. 

Fiind un sport care necesită costuri destul de ridicate, sportivele au fost sprijinite financiar de către părinți, dar și de către Primăria Alba Iulia.

”În perioada 11-15 martie am participat cu Maria Beleiu la campionatul național al României de ski alpin și la cupa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

RESTRICȚII de circulație în Ungaria pentru camioane din cauza sărbătorilor Pascale Catolice

Publicat

1711702249 bors e1594879002304.jpg

În perioada sărbătorilor Pascale Catolice (28 martie – 1 aprilie) vor fi instituite restricţii de circulaţie pe teritoriul Ungariei pentru autovehiculele de mare tonaj (peste 7,5 tone), anunță CNAIR.

În perioada 28 martie (joi), ora 22:00 – 29 martie (vineri), ora 22:00 și 30 martie (sâmbătă), ora 22 – 01 aprilie (luni), ora 22:00, circulaţia tuturor vehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată.

RESTRICȚII de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe