Connect with us

ACTUALITATE

Coronavirus – Vaccinarea este doar un mic pas în lunga luptă cu pandemia

Publicat

Noua Zeelandă şi-a lansat sâmbătă programul său de vaccinare împotriva Covid-19, avertizând în acelaşi timp că este vorba doar de un mic pas înainte în lunga luptă cu pandemia, transmite AFP.

„Este începutul a ceea ce putem numi un nou capitol, însă mai avem un drum lung înaintea noastră”, a declarat ministrul sănătăţii Ashley Bloomfield.

Noua Zeelandă a fost felicitată pentru modul în care a gestionat pandemia şi nu a înregistrat decât 26 de decese la o populaţie de 5 milioane de locuitori.

Campania de vaccinare a început cu ofiţerii de imigrare, cu personalul din centrele de carantină şi cu cei care lucrează în transportul aerian, precum şi cu membrii familiilor acestora.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNtech este primul care a primit undă verde din partea autorităţilor sanitare neo-zeelandeze.

Programul de vaccinare, care se va întinde puţin câte puţin până acoperă şi restul populaţiei, a început la doar câteva zile după ce autorităţile au ridicat măsurile de lockdown care au blocat pentru 3 zile oraşul Auckland.

În pofida campaniei de vaccinare, guvernul neozeelandez a anunţat că este puţin probabil să permită accesul în ţară al turiştilor străini în cursul acestui an. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

VIDEO Mobilizare pe Autostrada Transilvania, pe sectoarele de la Nădășelu la Zimbor. Lucrările ar putea fi gata mai repede

Publicat

autostrada nadaselu zimbor1.jpg

Continuă construcția autostrăzii Transilvania în județele Cluj și Sălaj. În prezent, progresul fizic pe sectoarele Nădășelu – Mihăiești și Mihăiești – Zimbor este unul semnificativ, spun cei de la CNAIR.

Progresul la cele două sectoare de autostradă a ajuns la 33,8%. Antreprenorul român a mobilizat în șantier un efectiv de 1.094 de muncitori și aproximativ 400 de utilaje, arată reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care au postat pe pagina de facebook și flmarea de pe șantier.

autostrada nadaselu zimbor3

Mobilizare pe Autostrada Transilvania: Nădășelu-Zimbor ar putea fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Președintele Curții de Apel Alba Iulia, ales în Consiliul Național al Magistraturii. Lista noilor judecători și procurori din CSM

Publicat

odagiu.jpg

Liviu Odagiu, Preşedintele Curţii de Apel Alba Iulia a fost ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Magistrații din toată țara au ales miercuri, 22 iunie, viitorii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Mandatul acestora este unul de 6 ani, care va începe în ianuarie 2023.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este o instituție publică care are rolul de garant al independenței justiției. Consiliul este instituția competentă în ceea ce privește recrutarea, promovarea, transferarea, detașarea, cercetarea disciplinară și eliberarea din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Fostul prefect Claudiu Pop se întoarce în PSD

Publicat

claudiu pop 23062022.jpg

Fostul prefect al județului Bihor, Claudiu Pop, care a părăsit Partidul Social Democrat în 2019 și un  an mai târziu a candidat din partea Pro România pentru un loc în Camera Deputaților, a anunțat, joi, că revine în PSD.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

EXCLUSIV. VIDEO FOTO. Sportivul David Popovici, sprijinit financiar de o fundație a MOL din Cluj-Napoca încă din 2018

Publicat

mol 2.jpg

Dublul campion mondial la înot David Popovici a fost sprijinit financiar, încă de când avea 13 ani și era un sportiv aflat la începuturile carierei, de o fundație din Cluj-Napoca, parteneră a companiei MOL, în cadrul unui program de promovare a tinerelor talente, sportive sau artistice.

Directorul executiv al Fundatiei pentru Comunitate din Cluj-Napoca, Imre Andras, a declarat pentru Cluj24 că David Popovici a primit un sprijin financiar în anul 2018, când avea doar 13 ani, pentru deplasări la competiții sportive, și un altul în anul 2020, pentru participarea la competiții sportive și achiziționarea de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe